• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    FARFELOO: jasne, to na co jsem chtel upozornit je, ze svet viru a malwaru obecne se od devadesatek pomerne dost zmenil. Kazdej chytrejsi kyberbezpecak ti rekne, ze antiviry v dnesni dobe ztraceji jakykoliv smysl, potazmo jak chces bojovat se svym antivirem proti SS7 injektazi? ..blbost, pritom je to kompromitace tvyho telefonu na kvadrat, zlati trojani .)

Jediny, co ma podle me smysl je pokrocila Endpoint Detection and Response..
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    EX_ESKADR: statistiku nemám, ale když jsem si procházel seznam známých malwarů pro iOS (ne úplně fresh seznam tady https://www.theiphonewiki.com/wiki/Malware_for_iOS), tak jich je fakt málo. Možná míň než těch antivirů v appstoru. Jasně, že ne na všechny díry přijde Apple a někdo je musí upozornit. Navíc ty antiviry jedou taky v sandboxu, takže toho stejně moc nezmůžou...
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    FARFELOO: Mas pro tohle svoje tvrzeni nejakou statistiku, nebo je to jenom tvuj pocit?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    ONDRA_99: Já bych to teda tak absolutně neviděl. Třeba Pangu používal entreprise certifikát, aby jailbreakoval telefon. Jasně je to zapatchovaný, stejně jako snad ten vládní útok co uměl remote jailbreak...

Každopádně nemá význam instalovat antivir. Těch exploitů je tak málo, že Apple musí být v identifikaci dost napřed než X tvůrců antivirů.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MATESISKO: Kdo si udela Jailbreak, tak je hazarder a je to jeho boj. Kdo ho nema, tak i enterprise apka ma svuj sandbox. Takze to co rves do ni v bezpeci byt nemusi, ale zbytek telefonu ti to neohrozi.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    ONDRA_99: Takova aplikace neprochazi schvalovacim procesem a muze pouzivat private API. Krom toho pokud ji uzivatel nainstaluje na telefon s jailbreakem, aplikace toho muze vyuzit.
    Jen jsem to chtel doplnit pro uplnost.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MATESISKO: Jasne, ale ta aplikace ma uplne stejne omezeni, jako ta z appstore.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ONDRA_99: Díky.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    ONDRA_99: Na iOS jdou celkem jednoduse nainstalovat enterprise aplikace. Dokazu si predstavit, ze dostanes email s linkem na aplikaci, kterou si nainstalujes
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    ONDRA_99: Samozřejmě vím, ze to není úplně snadný, ale je dobrý na to upozornit.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    COWBOY: Jinak jak na iOS, tak na MacOS (apky z app store), maji aplikace velmi omezeny pristup kamkoli, nemaji vubec moznost sahat na jine, nez svoje soubory. Napriklad kdyz das na MacOS otevrit soubor v aplikaci, tak k nemu dostane apka pristup, ale nemuze jinam, takze treba neotevre ani soubor co je ve stejne slozce (musi si o to zazadat uzivatele o pristup, neco jako kdyz zada apka o pristup k fotoaparatu). Je to vec, ktera celkem omezuje vyvojare, ale dela z toho bezpecny system. Takze na obou platformach plati, ze pokud stahujes aplikace pouze z appstore, tak ses v pohode.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    FLLIP: Tak na iPhone to ani jinak nenainstalujes (teda pokud nejsi blazen, co dela takovou tu obskurni metodu).
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    FLLIP: Díky.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    COWBOY: K tomu opravdu není důvod. App instaluj jenom z App Store a jsi v pohodě.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    COWBOY: Ne
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    používáte nějaký antivir? Díky
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    ONDRA_99: testoval jsem to s aktivovaným i s deaktivovaným a jediný rozdíl byl v tom, že s deaktivovaným LTE voláním mě to z hostpotu neodpojilo, ale internet jako takový byl nefunkční.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    HE11_KNIGHT: Koukni, jestli nemas aktivovane volani prez LTE.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Hele řešili jste někdo, že když máte hotspot a připojí se vám někdo na iphona (mám iP6plus) tak, když vám někdo zavolá tak to toho člověk odpojí?

Měl jsem starého iP6+ a tam to běželo pěkně .. mohl jsem volat a nikoho to neodpojovalo. Teď mi v rámci opravy dali nový iP6+, ale když vytvořim hotspot a připojim se, tak v tu chvíli když někdo zavolá tak to všechny odpojí. Na starém kusu jsem nic nenastavoval a fungovalo to bez chyby ..
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    DAWIDOS: Pokud se nepletu (nevim to jiste), tak je to dohromady jeden chip.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Souvisi spolu nejak wifi a gps prijimac na iphone? Hodne se mi zhorsilo prijimani wifi na iphone 6 a zaroven uplne odeslo gps (waze tak vubec nefunguje). Jsou tyhle veci propojene?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam