• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    MUXX: Super to je ono. Tak to bych asi sám nenašel a i když jsem věděl co hledám tak mi to docela trvalo. Nebývalo to dřív všechno intuitivnější?
    MUXX
    MUXX --- ---
    KAZATELL: Je to v nastaveni mailovyho accountu. Nikoli v nastaveni mailove aplikace.

KOC256
    KOC256 --- ---
    KAZATELL: Nemam tam pop vs imap nebo jiny protokol?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Nevíte proč nemohu u mailu v aplikaci od apple nastavit aby se mi přeřazením na nějakou stranu mail smazal? Dovolí mi to jen archivovat, označit příznakem s označit jako neprectene, ale smazat tam není. Na iOS 12 u iPadu na stejném os to normálně funguje
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: tak banální, stačilo znova ve WP zadat credentials do Netatma. Jinak ten výstup vypadá nějak takhle.

CROSS
    CROSS --- ---
    CAJT: teď jsem si rozkliknul ten screen a data z Netatma tam teda nevidim. U mě to bývala celá samostatná lokace.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CAJT: já si před asi dvěma týdny všimnul hlášky, že nemůže natáhnout data. Vypnul jsem a zapnul netatmo zobrazení ve WP, a ono zmizlo zcela a už se neobjevilo. Ale jak jsem psal, dál jsem to neřešil.
    CAJT
    CAJT --- ---
    CROSS: Já teda furt spolupráci s WeatherPro vidím.

INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    CROSS: Zajimavej postreh, pze me zrovna Weather Pro kompatabilita prisla super :(
    CROSS
    CROSS --- ---
    INSOMNIA: mám ji asi 5 let, ten základní set a asi 3 další vnitřní moduly v dětských pokojích a v ložnici, jsem spokojen. Akorát nedávno jsem si všimnul, že Weather Pro přestalo data z ní odebírat, ještě jsem neřešil, kde je problém. jestli v Netatmu nebo Weather Pro.

Používám na sledování teploty, vlhkosti a koncentrace CO2, nic světobornýho. Super je — po těch letech je jich v terénu mraky — ta crowdsourcovaná mapa (tj. vidíš venkovní data z jinejch stanic, dá se to vypnout, abys to nesdílel samo).

Mimochodem v tom venkovním modulu mám baterky z Ikea už skoro dva roky a furt držej. V indoorových modulech vydržej tak rok, možná 10 měsíců.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    ONDRA_99: Raspberry Pi doma pouzivam na prehravani hudby z NAS a posilani audia do HIFI soustavy pres SPDIF out :) Pro me ale tohle programovani moc neni.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99: Pro poradek, nemusi tam byt raspberry, staci jakykoli zarizeni s linuxem, co je doma pustene. To slouzi jako hub pro ty ruzna cidla (da se delat fakt hodne veci).
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    Kdyz by to nekoho zajimalo, tak inspiraci sem vzal z jedne bakalarky z VSE

Využití Raspberry Pi jako centrály pro Apple HomeKit - VŠKP - VŠE
    https://vskp.vse.cz/68864_vyuziti_raspberry_pi_jako_centraly_pro_apple_homekit
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ONDRA_99: To zní zajímavě. Uka. :-)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    COWBOY: Jojo b/g/n a zkusim to nabijet 3x AA baterkama (melo by to cca rok zvladnout).
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ONDRA_99: S wifi?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    INSOMNIA: Ja si ted treba objednal na domu soucastky na poskladani vlastniho cidla (teplota + vlhkost), koho to bavi si s tim hrat, tak je pak cena dobra (120 korun za kus).
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    CAJT: Ja jsem chtel pouze jednotku domu a ven. Mereni vetru a srazek nepotrebuju. Napojeni na topeni taky ne.
    CAJT
    CAJT --- ---
    CAJT
    CAJT --- ---
    INSOMNIA: Z mého pohledu to za to stojí, pokud ti nevadí cena jednotlivých komponentů. Větroměr, srážkoměr, držák na tyč, možnost dokoupit další vnitřní moduly k základnímu. Za vše se platí celkem dost.
    Mě na tom oslovila spolupráce s s Netatmo termostatem. Pod jedním loginem to spolupracuje. Když je prudší změna teploty, topení na to zareaguje rychleji, než kdyby se čekalo na vliv na Termostat.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam