• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    BOXY
    BOXY --- ---
    VFISA: Mě se osvědčili držáky Brodit. Jako určitě to není nejlevnější, ale podle typu auta a přístroje člověk vybere ten vhodnej a pak je to super. Většinou se to rve do technologických mezer (nebo jak se to jmenuje) na přístrojovce, takže žádný přísavky na okně apod.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WERT:
    vymlatili mi okno protoze:
    - mel jsem na okne OBYCEJNY drzak mobilu (dle PCR si mysleli ze mam v prihradce navigaci)
    - mel jsem na stredovem sloupku pruhledny obal od mobilu s plechem pro magneticky drzek (mysleli si ze mam nekde schovany i mobil)

Od doby co mi nikde nic necouha mi okno (klep klep) nevymlatili.

Pokud by ten ipad jen trochu nesplyval s pristrojovkou a nekde by vycuhoval, tak bych mohl opet menit okno...

Radio je v ramci pristrojovky, to by museli brat auto vedle auta...
    WERT
    WERT --- ---
    HORRENDOUS: delaj podobny drzaky co jsou i bezdratova nabijecka...
    KOC256: a radio ti tam vydrzi? :) nikdo to nepozna jestli tam zustalo radio nebo ipad vzdyt to vypada stejne v tom ramecku
    VFISA: podle me to integrovat viz: WERT:
    VFISA
    VFISA --- ---
    A jaký je tedy ideální držák na iPad mini? Mám 64GB mini 1 s GPS což by na tohle použití bylo ideální. Jen jsem dosud nenašel dobry držák do auta :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Problém je, že když nechám v autě relativně volný iPad, tak mi okno vydrží max dvě noci. pokud to není integrované, tak to je problém...
    HORRENDOUS
    HORRENDOUS --- ---
    WERT: Moc pěkný držák, ale koukal jsem na youtube recenzi na podobnou věc, kde týpek říkal, že to co musíš dát na zadní stranu telefonu, aby držák fungoval, brání bezdrátovému nabíjení.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    NELDE: Jo jo, jsou to Apple maps.
    iOS - CarPlay - Apple
    https://www.apple.com/ios/carplay/
    Taky jsem o tom uvažoval, ale protože mám rad dvě navigace, tak jsem sel do INE-W900HDMI.
    NELDE
    NELDE --- ---
    COWBOY: Když jsem to naposled zkoušel, tak jediné mapy byly ty defaultní. Navíc Carplay nepodporovalo tlačítka na volantu a vyžadovalo ovládání z dotykového panelu rádia. Nemluvě o tom, že byl problém spouštět na mobilu aplikace, které Carplay nepodporují. Takže jsem to přestal zkoušet a vrátil se k klasickému BT pro handsfree. Možná až jednou pochopí, že by uživatelům stačilo, kdyby mohl display rádia fungovat jen jako zobrazení toho, co se děje na mobilu. Ale mezitím to zabijí licenční poplatky
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    COWBOY: Opravdu? A nejsou to Mapy od Apple?
    WERT
    WERT --- ---
    Ipad mini v aute: https://youtu.be/iQufBLcB_ao

Osobne vyckavam s cim prijdou, investice 15 za to ze to bude v radiu mi zatim prijde zbytecna.
    Tim spis ze vzdy bude problem s tim ze telefon bude potreba nabit vzdy.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WERT: Tak Google Maps to zobrazuje. Takže bez navigace to není.
    WERT
    WERT --- ---
    HORRENDOUS: podle typu auta se dela urcite nejaka krabicka co stoji 1500-2000 a propoji ti iphone s radiem. BT bude stat podobne ale hlavni kamen urazu je to ze stejne potrebujes telefon dobijet.

Tzn nejlevnejsi reseni je krabicka a drzak treba tenhle, je to pomerne elegantni reseni.

https://www.aliexpress.com/...73d-2&algo_pvid=ce95e95c-30af-4a71-9e35-4261c2a0373d&priceBeautifyAB=0
    HORRENDOUS
    HORRENDOUS --- ---
    Ten nápad s iPadem Mini je dobrý, akorát se mi zase nechce mít iPad jen proto, abych ho měl jen v autě. Doteď mi přišlo, že si vystačím s iPhonem a Macbookem. Druhá věc je, že mám v autě rádio, které neumí ani Bluetooth. Rád bych to pořešil tak, abych viděl v autě na navigaci, mohl poslouchat hudbu a podcasty, případně i videa, z telefonu bez toho, abych tam měl stojánek na palubovce. Ideálně, kdyby mělo rádio nějaký dock naširoko a rovnou se i nabíjel.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WERT:
    je to porad HLAVNE radio ze.
    WERT
    WERT --- ---
    ONDRA_99: jak cena za ipad? Kdyz si poridis vstup z existujiciho radia a ipad misto carplay radia tak usetris 10.000 to je moje pointa. A umi to vic veci nez to radio.

ad prvni iOS: iPhone aspon umel zakladni vec a to telefonovat a psat SMS
    kdezto kdyz ti radio v aute nezobrazi navigaci, (kterou potrebujes nejvic) tak to se muzes rovnou zabit...

ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    WERT: Protoze treba nekdo nemusi mit iPad (pak ta cena je jeste plus za iPad). Nekdo tam muze mit to radio s podporou uz “v zakladu”. Je kravina rict “ted to toho neumi dost, tak by se na to meli vysrat”. S timhle pristupem se meli vysrat na iOS, protoze verze prvni verze umeli celkem prd.
    WERT
    WERT --- ---
    HORRENDOUS: Podle me by byl lepsi jen ramecek na ipad mini kterej stoji 5 jetej (carplay radio stoji 10-15 a nic neumi, nepustis na tom video atd).

Podle me ani jedno reseni neni idealni a nechapu co ty vyvojari applu delaj ze stvorej zatim nepouzitelnou vec (carplay) :))))

Prozatim jsem svuj problem vyresil magnetickym drzakem telefonu a propojenim pres lightning na aux, takze muzu ovladat veci z volantu +nabijim telefon.

Tohle reseni (pro moje auto) ale existuje od roku 2010.
    A nic hypermoderniho na tom teda neni.

Navic pri absenci cesky siri je carplay taky dost ochuzeny o funkce.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Od iOS12 by to melo jit. Tak pockejte mesic :)
    HORRENDOUS
    HORRENDOUS --- ---
    WERT: Nj, zrovna Waze je docela zasadni. Jestli by nebylo lepsi radio, ktere by melo dock primo na telefon :)
    WERT
    WERT --- ---
    HORRENDOUS: Co jsem se tak koukal, tak je to zatim takovy vicemenne nanic... jelikoz to treba nepodporuje zobrazeni navigaci tretich stran. Tudiz na tom nespustis waze a podobny, coz je asi celkem zasadni vec. Ma se zmenit s novym iOS. Takze asi pockat a pak se uvidi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam