• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    CROSS
    CROSS --- ---
    JYRKA: vodotěsný, ale plavat neumí (chce pytlík *na šňůrce*).

Každopádně ten pytlík sám vodotěsný být nemusí.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BOXY: iPhone 7 je vodotesný z výroby, pytlíku netřeba
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    Apple Pay startuje v Česku. Platit iPhony půjde nejspíše již na přelomu listopadu a prosince | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://archiv.ihned.cz/...-v-cesku-platit-iphony-pujde-nejspise-jiz-na-prelomu-listopadu-a-prosince
    LAKUSEK
    LAKUSEK --- ---
    BOXY: Jestli už máš pouzdro doma, tak asi Assistivetouch :)
    BOXY
    BOXY --- ---
    Nezkoušeli jste někdo používat IP7 (nebo 8, prostě nějaký home pseudotlačítkový) s takovým tím vodotěsným pytlíkem na šňurce? Třeba z Decathlonu? Ono to sedí výborně, screen se ovládá v pohodě, ale zmáčknutí home to zaboha neregistruje, takže to ani neodemču. Chápu, že nefunguje touchID, ale že to nevezme dotek vůbec, to jsem nečekal. Jedu na loď a chtěl bych to trošku ochránit, ale moc se mi kvůli tomu nechce investovat do nějakého super durability pouzdra, do kterého to nejspíš navíc ani nenarvu se sklem na displeji. Nemá někdo tip, jak na to, nebo doporučení na pouzdro, kde by to fungovalo?
    CAJT
    CAJT --- ---
    DUB: Za pokus to stojí. Ty změny na tolika zařízeních jsou fakt strašný.
    DUB
    DUB --- ---
    CAJT: jo zacykleny sem to mel jako ty, ale pomohlo to ze sem dal pryc klicovy slovo "apple" z hesla, u nej byly naky cisla jeste takze slaby nebylo, ale bylo tam to slovo. tekl sem z toho asi hodinu a pak sem dal uplne jiny heslo a rozjelo se to
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    CAJT: A nemáš třeba někde na compu uložený špatný heslo např. do cloudu? Že by to zařezávalo něco jiného..
    CAJT
    CAJT --- ---
    DUB: Ono slabý heslo použít nemůžeš, rovnou ti to nedovolí. Já ho udělám dle jejich představ, ale systém ho toleruje tak den a pak řekne, že účet je zablokovanej. A znova. Ikdyž chybu neuděláš, donutí tě to dojít do změny hesla.
    CROSS
    CROSS --- ---
    UNDERWORLD: mě teda nikdy, a taky jsem na nastavení nesahal
    CROSS
    CROSS --- ---
    UNDERWORLD: to se objeví, jenom když screenshot upravuješ, jinak se to uloží automaticky a na nic se to neptá, ne?
    DUB
    DUB --- ---
    CAJT: ja mel problem s apple id kdyz sem to anstavoval mame a ta si ho hesla dala slovo "apple", mozna zkus naky poradny heslo jestli to neni tim ze ty bezpecnostni duvody jsou slaby heslo. me to psalo neco podobnyho ale nenapsalo to ze je problem ve slabym heslu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PIVECEK:
    nejde o odvahu, ale o to zda se jim to vyplati...

Taky bych byl rad kdyby meli "odvahu" udelat novy iPad mini :D
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    VACA: Tak ocividne to mas vymysleny, ja bych se toho SEcka 128gb nebal:) Furt mi to beha jako raketa, nebudes si muset zvykat na jinou velikost. Taky se osobne desim, az ho nekde krupnu. Snad Apple najde odvahu udelat nejaky novy 4", ale dost pochybuju:)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    VACA:
    Řešil jsem před přechodem na iOS to samý-tvými slovy otloukánek atd.-,nakonec to vyhrál iPhone 8 (mám rád Home Buttton) v Otterboxu Defender na outdoor a Catalyst Waterproof na normální nošení.Maximální spokojenost i když je jasný že z těch skleněnek něco ála klasickej Androidí pancéřák neudělá nic.
    Na klasickej jack bych to už neviděl ani u dalšího SE a ve středu nejspíš představí 2 OLED záležitosti /1 LCD ála X opět bez Home Buttonu a jacku.
    Vzhledem k tomu že nerad poslouchám hudbu na mobilu jsem místo Xka pořídil 8čku,k ní pouzdra ,iPod Touch a spokojenost,věčná škoda že utli iPod Shuffle,to by byla jasná volba ale vzhledem k cenám repasů viz vejš takže se modlim aby mi můj stařík do fitka vydržel ještě pár let.
    K tomu výkonu-já tak nějak dospěl k názoru že setřit na něčem co mám v ruce prakticky X hodin denně je nesmysl a tudíž by to mělo lítat jak po másle,hry,Appky prostě všechno,SE byla skvělá záležitost a hodně se mi líbí i designově ale kupovat novej momentálně nemá smysl,tenhle telefon je už za soumrakem a rozhodně bych na tvym místě počkal na SE 2.
    Třeba bude už ve středu :)
    Navíc se mi osmička líbí jako trošku opomíjenej brácha na můj vkus velkýho 8 Plus a mocného Xka kterej si ovšem zachoval klasickou feature HB.
    Nic proti iPhone X,je to dělo ale příliš mi připomíná androidí S9 i jiný.Vánoční akce velkejch prodejců jsou tvůj kámoš,tam by to mělo v řádu dní kolem Vánoc jít i signifikantně dolů.
    Pokud zainvestuješ do skleněnky což už byla poslední řada a jiný to nejspíš nebude
    ( a já si myslim že to uděláš) bez solidního krytu bych to fakt nenosil.
    CAJT
    CAJT --- ---
    Zdravím. Chci se zeptat, zda se to děje jen mě.
    Systém mě za poslední dva týdny donutil, ne mojí chybou, cca 4-5x změnit heslo k AppleiD
    Je to strašný a nechápu proč se to děje. Heslo jsem nikdy nespletl, jen mě to napíše, že účet byl z bezpečnostích důvodůzablokován. Ptá se zda chci odblokovat, ptá se na bezpečnostní otázky a stejně je to k ničemu a usoudí, že je čas na změnu. Ikdyž zvolím heslo dle “pravidel”, jsem nucen použít dle nich silnější.
    A nesmím použít staré, do 1 roku historie.
    Opruz strašnej.
    K tomu se mi to děje na dvou účtech najednou v zařízení. Jedno je iCloud (z historických důvodů pozůstatek me.com) a druhý k obchodu.

No a ženě se to děje taky.

Může to způsobit třeba “divná aktivita” na síti poskytovatele netu? (podobně, jak to hodnotí antirobotí robot od googlu?)
    Protože s tím se taky roztrhl pytel v Safari na Macu.

Dá se s tím něco prosím udělat?
    Děs
    VACA
    VACA --- ---
    KOC256: jj, hele to nemělo bejt míněný nijak ofensivně. Každej máme prostě to svý.. S tema jádrama a grafikama, to bylo s nadsázkou samozřejmě:)

Uplnej bazar od někoho koho neznam, to zase nechci. Pač tam může klidně i bejt hozená už stejně načatá deska jako mam teď já, jenom v hezkym šasi apod. Do toho nejdu, nejsem zase tak bohatej abych si kupoval levný věci :D Potřebuju se na to taky spolehnout trochu...
    Tu 5s jsem tenkrát pořídil od člověka kterej to právě měl taky jako koníček (a já to chápu!) a tedy pořizoval každej rok novej, a já měl hezkej foun od člověka kerej k tomu měl vztah, a ještě v ofiko záruce...

Jinak přesně jak jsi napsal: "na práci stále moc malé a na telefonování moc velké".
    Stav klasickej iPad + malej iphone mi naprosto vyhovuje. V tom jsem se našel :) To spíš bych uvažoval o modernizaci na iPad "Pro" cellular v největší kapacitě, než že bych to vrazil do telefónu. Tam bych si to užil spíš.. Jinak jedno z mejch stálejch hobby je fotografie, furt sebou tahám ňákej foťák, ať už digi nbo analog. Takže v telefonu je to zase spíš takový jen z nutnosti tadyhle něco zadokumentovat, třeba v práci.. Na to vše i ta 5s stačila. Pro radost fotim aparátem, a tam zase ten ipad má potom vetší význam pro mě..
    Jinak já pracuju jako zvukař, a třeba tahat za "kliky" v remote je celkem rozdíl i u ipad mini vs klasik... Ale i na různý měřící app je to lepší. Ipad mini pro mě tedy nemá moc váhu, stejně jako velkej iphone. Je to prostě individuální.

Jinak ten telefon je samozřejmě nesmírně praktická věc, ale v mojem případě to začlo bejt u tý 5s už celkem dostačující:)
    Ale když mi teď tahle umírá, tak nechci kupovat starou x let drhnutou věc z bazaru. Spíš bych prostě vzal nějakej ten výprodej, jestli bude.... Nbo kdybych zase měl nabídku od někoho s kym se znám.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VACA:
    Bazos.cz - Vyhledávání
    https://www.bazos.cz/...5s&rubriky=www&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano

od 2000+ :) A máš to :)

Jinak:
    - jádra a paměť nepočítám (nemám android)
    - redukci můžeš mít stále na sluchátkách, případně si pořídit bezdrát - ale je to jen argumentace k jack ano/ne
    - nový mobil mě baví. A jelikož ho používám jak k práci, tak ke koníčkům, tak to pro mě nejsou vyhozené peníze

A není pro tebe alternativou spojit iPad a iPhone do iPhone+? Nebo to je na práci stále moc malé a na telefonování moc velké?
    VACA
    VACA --- ---
    KOC256: :) Vy jste zjevně uplně jinak náročný uživatelé.

Já furt jedu na 5s 9iOS s launchpadem. A prostě nemůžu si vůbec na nic stěžovat!
    Na to moje volání/ zprávy a nyx to naprosto stačí.. :D Nebejt toho, že má čim dál častěji problém přihlásit se do sítě, tak vo novym vůbec ani náznakem neuvažuju. Upřímě mě trochu sere vyhodit 10litrů za telefon, když by mi tenhle furt sačil. Mám prostě jiný koníčky ;)
    Navíc je to věc která mi každou chvíli někam upadne apod.

Jo ještě na tom vobčas surfuju po internetech když třeba jedu tramvají.. Vyřídim pár rychlejch odpovědí na majlu, a to je tak vše. Jako mam tam pár "industrial-grade" appek ku své profesi, ale spíš jako backup.
    Jinak to totiž všechno jedu na iPadu kde to prostě vždycky bude mnohem pohodlnější...

U tabletu to pro mě má vetší smysl aby byl nabušenější kvůli appkám, u telefonu má pro mě hlavně smysl aby mu držela baterka a měl jack, a já se tak nemusel zajebávat s nějakou dementní redukcí kterejch akorát xx poztrácim. :) No offence, tohle je prostě problém u mě, chápu že ne každej to tak má.

Jo to je vlastně featura kterou na telefonu hodně používám. Poslech hudby na libovolný sluchátka, na libovolnejch zařízeních kamkoli přijdu apod.
    Až tohle v telefonech nadobro zanikne, tak asi oprášim svůj ipod classic 160g, narvu do něj SSD 320, nebo ještě líp tu redukci na SD karty... Protože prostě ztráta nebo zapomět někde tu redukci je u mě mnohem pravděpodobnější, než ted iPod :D Ale prostě je trochu pruda mít dedikovaný zařízení, když to může krásně zastat ten telefon, nehledě na to že můžu z poslechu hudby rovnou vstoupit do hovoru...

Každej máme prostě trochu jiný nároky. Upřímě nevim co s tema telefonama děláte, že potřebujete 16jader procesoru a 4giga grafický karty :D ;)
    Nepřijde mi že bych tolik zešedivěl když čekám na browser 1,5s místo 0,5s ;)

Toho iOS se ale nevzdám, protože to jak ty zařízení fungujou v symbióze pohromadě, to je pro mě už nenahraditelný dneska. Ale jak řikám, výkon v tabletu, a v telefonu jack a aby byl malej do kapsy:)

Tak uvidíme. Třeba ještě vyndaj nejakej novej SE, že bych nemusel bejt tolik "outdate" :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VACA:
    jack se dá nahradit redukci, když by na to přišlo. Jinak jediné co se v tvém příspěvku dá hodnotit kladně je požadavek na iOS ;-)

SE je mrtvola... bude pomalý a starý (výběhový)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam