• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EFESH: A proc to potrebujes vedet? Logika apple je ze nepotrebujes zbytecne informace.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: 4s mělo Siri a už nevím, kdy přesně byl iCloud (což byla jedna z nejlepších inovací)
    EFESH
    EFESH --- ---
    TRIPLT: super, dik - v app storu mam u google maps napsanej update, takze zkusim a uvidim
    (ja myslel ze se mi update dom ana wifine a na kabelu udela automaticky u vseho...hned..;-)

also, uplne novackovska otazka, kde je psana verze aktualne instalovane (libovolne) aplikace?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CROSS:
    Tak zatim se jim asi vzdy povedlo ukazat fajn mobil nebo nejakou inovaci na iOS...

iP4 - muj prvni

iP5 - novy mobil (velikost)

iP5s - jen na par mesicu, abych si koupil iP6s (velikost, touch id)
    iP7 - nebyl premrstene drahy a libil se mi jet black
    iPX - face id, velikost vs velikost obrazovky

Nevim co prichazelo zaroven s 4s a 5s, ktere jsem nekupoval, ale mozna jsem nebyl jeste do toho tak poblazneny a ted jsem si zbykl, ze kazdy rok je neco wow...

- iCloud a jeho zlevnovani/rozsirovani
    - iOS snad od 6-12

Mozna se to vzdy nejak prolnulo...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TRIPLT:
    1. WAZE
    2. WAZE
    3. WAZE
    4. nekdy je problem z bookingu se trefit na adresu, ktera je casto 3-200 km daleko na 20ti mistech, tak klikam na navigaci do Apple map. Jinak vzdy a vsude WAZE :). Jen v exoticstejsich krajinach kontroluji, ze neskoncim na druhe strane reky :)
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    EFESH: Google maps mi jedou uplne na pohodu.
    Zkontroluj zda mas posledni aktualizaci :)

Ps.: po pravde nevim jake mapy zacnu pouzivat :O
    Apple/google/waze/sygic?

Jak to mate vy s preferencemi? :)
    EFESH
    EFESH --- ---
    SH_PANDA: ah so, zajimavy, tady na zdnet se tvarej jako ze by to melo s gmaps uz jit, waze ci jine alternativy pak pozdeji

Google Maps unterstützt Apple CarPlay | ZDNet.de
    https://www.zdnet.de/88342607/google-maps-unterstuetzt-apple-carplay/
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    EFESH: nekdo psal az od 12.1
    EFESH
    EFESH --- ---
    carplay a google maps - netusite jak to presne ma fungovat? dnes jsem zapnul tel (iOS12, IP7) kabelem do Audi (A4, 2017), a google maps tam nebylo...

auto i telefon jsou registrovany a provozovany v nemecku, ale to snad na to vliv nema..(?)
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    NELDE: Amen.. ja v klidu zustavam na svem Xku...
    NELDE
    NELDE --- ---
    FRANCIMOUR: Jenže "funkční" je starší verze, o jiných výrobcích nemluvě. Bez toho Wow se špatně prodávají dražší modely, i iOvce si rozmyslí, jestli se jí vyplatí inovovaný model.

CROSS: On je tu ještě efekt obnovy - i bez velkých inovací se bude nový model slušně prodávat, protože lidé potřebují nový/větší/atd telefon a chtějí zůstat u značky. Ale není to na růst prodejů. A otázka je, zda mají šanci na růst v některých zemích - takže inovace se pak přizpůsobují specifickým trhům. Nepadlo to tady, ale pro Apple je 2 sim hodně velká změna.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    CROSS: WOW efekt není, ale funkční to je :)
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    FRANCIMOUR: tak mě třeba jako první napadne něco jako DEX, ty telefony jsou nadupané jako blázen... proč to neudělat víc sexy? Co se týče OS, tak třeba větší klávesnice? mám Xko a nemám klávesnici do krajů. Ale jsou to snové věci to uznávám, jen prostor na zlepšení je :) ale jen zdůrazňuji, že jsem iOvce a to se nezmění, jen si myslím, že tam prostor na zlepšení je... ale zároveň vím, že každý den (rok) není posvícení :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    SH_PANDA: Siri Shortcuts = lepší Siri, aspoň to tvrděj zatím všichni, kdo Siri víc používaj. Ukazuje to cestu, kudy se nejspíš Apple se Siri v historicky krátký době bude ubírat.

KOC256: myslim, že to hlavní zklamání tohoto typu má příčinu v nerealistických očekáváních.

(Taky si myslim, že Apple je v první řadě fabrika na peníze, úkol č. 1 je provozovat udržitelný ziskový business model, a ten wow efekt, jak (podle mě správně) poukazuje níže NELDE, není nezbytností fungování takovýho modelu. Smyslem keynote neni, aby si všichni komentátoři sedli na prdel. Stejně tak uvádění nějakých převratných novinek nebo breakthrough technologií v ročním cyklu by takovej business model spíš podkopalo.)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    EX_ESKADR: Jo zmenili to tak, aby se s updatem HW/SW telefonu nemuseli updatovat cele iTunes.
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    ONDRA_99: iTunes z niceho nic sam od sebe spustil nejakej Autoupdate (v zivote jsem nevidel) a uz to funguje.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    EX_ESKADR: Update iTunes jestli je, restart obojou zarizeni. Tim bych asi zacal.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    Ja chci lepsi Siri.

Imho tie skoky nemuzou byt tak vyrazne jak byly, to ale asi kazdy, kdo vyviji nejaky sw pochopi. Komplexita codebase roste kazdym rokem a bez takovychhle let, kdy umazavaj technologicky dluh to ani nejde dlouhodobe tahnout. Nastesti si to uvedomujou.

Taky je to dan za ekosystem - zmena/pridani kodu uz neni jenom do macOS a iOS, ale uz i cloud service, web aplikace a klidne home pod, tvOS, watchOS + optimalizace a ohybani pro ruzne verze telefonu a ipadu + testy.

Kdyz ma ale nekdo jenom 4 roky stejny telefon tak ano, zmen asi neni zas az tak moc, protoze jich moc neuvidi - nema ten dalsi hw od apple a taky nema hodne features enablovanych, kvuli nedostatecne vykonnemu hw.

Co avizovane iOS apps pod macOS? To je kurva velkej task, ktery se neda v Apple kvalite udelat za rok. BFU vidi Stocks App na macOS, ale vi hovno o tom kolik vrstev abstrakce uvnitr se muselo udelat/prepsat aby to fungovalo + jak se musi ohnout tooly, pripravit dokumentace pro vyvojare...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: No spise tento rok se jim podarilo nepredstavit nic (uzivatelsky pohled).
    NELDE
    NELDE --- ---
    Na rovinu, vy nedočkavě čekáte na nějaký Wow efekt, ale ten nepřichází každý rok. Žádná revoluce se zatím nekoná. Ne, že by nebyla možnost, ale ještě to chvilku potrvá.
    Za mně by největší revoluce byla nová technologie baterií, která by dala větší kapacitu a menší váhu a rozměry. Mluví se o možnosti mít baterii v rámečku telefonu nebo v nožičkách brýlí. Plus řádově větší výdrž. Jenže to je běh na 5+ let.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam