• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KIA
    KIA --- ---
    NELDE: Díky za tip. Má 32 GB iphone, z půlky prázdný, fotek může být odhadem asi 5-6 GB, řekla bych. Kouknu se, ale i tak už by měla být komprimace snad za 9 dní hotová ne ? :/
    KIA
    KIA --- ---
    KIA: A to ještě nepodotýkám, že se jí u aplikací ukázalo - u skoro všech ikon - ikona mráčku, že aplikace není stažena v telefonu. To jsem taky jinde neviděla
    NELDE
    NELDE --- ---
    KIA: Nemá tam třeba hodně fotek/videí? Že by iP začal překomprimovat fotky a tedy aktualizoval hodně dat v iCloudu?
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    DAVYKING_CZ: jj, ja si Revolut zalozil puvodne kvuli tomu, ze slibovali drivejsi spusteni Apple Pay nez se predpokladalo u nas v CR :) Ted to vypada se spustenim presne naopak :D

Ja jsem s Curve jeste nevybiral, protoze nosim debetku jako zalozni kartu a jako kartu na vybery, tak nevim. Naposledy jsem s Curve platil na Amazonu, abych si vyzkousel ten stredovej kurz.
    KIA
    KIA --- ---
    Hezké dopoledne,

prosím, nenapadá vás někoho, co by mohlo dělat problém s konstantním downloadem?

Sousedčin Iphone 5s, aktualizovaný 13.10. na 12.0.1, cca někdy v té době kolem toho začal stahovat data - nevíme přesně kdy, protože jak je celou dobu doma na wifi, tak problém byl zjištěn až ve chvíli co dům opustila - průměrně se samovolně stahne 1GB za den. Zjištěno tak, že operátor zaslal sms, že jsou data vyčerpána 3 dny od obnovy dat. Operátor sdělil akorát, že se 15.10. v 13:47 zapnula nějaká aplikace a že stahuje (?).

Statistiky mobilních dat nikdy nezresetované, nicméně i přes x leté používání tam nebylo nic, co by ukázalo, že se tam vyčerpalo 3 GB na datech - pouze FB a Instagram měl větší download než 3 GB a to od 1/2016.

Po resetu statistik nic není opět vidět, nicméně aplikace na kontrolu průtoku dat zaznamenala, že na wifi to taky lítá cca 900MB za den.

Zkoušela jsem i restart s hlavním a bočním tlačítkem. Zkoušela jsem odinstalovat poslední aktualizované aplikace před tím, než problém nastal - nepomohlo, stahuje to vesele dál.
    To samé, že ani nic zvláštního nevidím v lozích v Analýze.

Prosím, nemáte někdo tip, co zkusit dalšího, nebo nějakou detailnější aplikaci pro zjištění co se stahuje i přes wifi ? Cellular data už jsou na tenhle měsíc vyčerpány, takže tam nic nezkusím.

Díky a pardon za sloh :)
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    INSOMNIA: I přes výhodný středový kurz, asi stejně vše zruším příchodem Apple Pay.

Jo a zajímavost. Prý se banky začali ohrazovat proti Curve, Revolut a podobným a při výběru z bankomatu začali dávat vysoké poplatky kartám nevydaným v ČR. Údajně Moneta 150 Kč
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    FRANCIMOUR: Ted uz v podstate Revolut nenabizi zadnou velkou vyhodu oproti Curve. Revolut muze byt super, pokud vyuzijes treba jako DAVYKING_CZ: nebo treba jako platebni kartu pro deti, kterym tam muzes posilat kapesny.

Hlavni nevyhody (pro me osobne) Revolutu vidim v tom, ze se na ni musi nabijet penize, oproti Curve, ktera je primo propojena s tvyma kartama. Obecne nerad nekam nahravam penize, ktere mi tam pak lezi. Curve ma skvelou funkci Go Back in Time, ktera umozni do 14 dni presunout platbu z jedne karty na druhou.

Problem u Revolutu je tam, kde potrebujes blokovat castku na karte, jako jsou hotely nebo samoobsluzne tankovaci stanice.

Stredovej kurz umi Revolut i Curve, takze tim hlavni vyhoda Revolutu skoncila.

Pro nekoho muze byt vyhoda u Revolutu, ze umi nektere kryptomeny, pojisteni zarizeni (napr. iPhone) a dalsi sluzby chysta, ikdyz jsou zatim v nedohlednu.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    DAVYKING_CZ: to vyresi nejakym updatem. Platit porad muzes, ne? Jinak muzes pouzit Go Back in Time.
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    INSOMNIA: Jinak ale Revolut jsme začali používat na přeposílání peněz mezi sebou. Plno kluků to má, tak je to pro nás taková peněženka. Jdeme na oběd s kolegou a zaplatí jeden, druhy mu to pak hned přepošle apod.
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    INSOMNIA: Průšvih vidím v tom, že se mi nejde potom přihlásit.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    DAVYKING_CZ: me se ted Curve taky porad odhlasuje

DAVYKING_CZ: Curve uz ma od minuleho tydne taky stredovej kurz pro vice jak 150 zemi, takze tim v podstate odpada potreba mit Revolut.
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    FRANCIMOUR: Jsou to úplně jiné služby. Curve ti sbírá bonusy od partnerů formou vracení části peněz. Ty si při placení výběrem v app zvolíš kterou kartou zaplatíš. Do Curve nemusíš dávat peníze. Přes Curve to jenom projede.

Revolut je nejlepší do zahraničí. Má výhodný kurzy. Tady musíš Revolut nabít.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    DAVYKING_CZ: A nejaky zasadni rozdil mezi Curve a Revolut?
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    FRANCIMOUR: Mám Curve od minulého týdne zatím mě blbne appka, která se pořád odhlašuje. Ještě používám Revolut...
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Zmizela mi na i6 ikonka bluetooth a nedari se mi ji vratit zpet. Reset a nejsem viditelny ani pro okoli v ramci Airdrop. Nicmene treba k bluetooth v aute se normalne pripojim. Nekdo podobna zkusenost?
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    FRANCIMOUR: Pouzivam Curve a Revolut, kdyby te neco zajimalo, tak se ptej. Richiee nepotrebuju, protoze nemam potrebu vicero bankovnich uctu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FRANCIMOUR:
    no to chapu, ale je to na dva kliky a tak nejak prehled mam...
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    KOC256: Me se libi vidina ze budu mit prehled v jedne aplikci ...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FRANCIMOUR:
    o richee jsem púremyslel vcera, ale nejek nevidim duvod proc ji pouzivat (mam tri ucty z toho dva podporovane).
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Uplne mimo ale zkusenosti se sluzbama jako Curve, Richee a spol?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam