• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    KRKA: možná to ještě nestačila naindexovat? pak už nevím...
    KRKA
    KRKA --- ---
    KRKA: Aha, tak nejde :-/ pořad mi to nic nenajde
    KRKA
    KRKA --- ---
    DOOSH: Měla jsem vypnutou Siri - už to jde, vůbec jsem si to s tím nespojila :) díky moc!!! Hned mam lepší den :)
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    KRKA: jestli myslíš obecné spotlight vyhledávání, tak si zkontroluj nastavení "Siri a hledání" pro Kontakty, jestli máš zatržené "Siri a návrhy"
    KRKA
    KRKA --- ---
    Mam asi uplne tupy dotaz :D ale! Presla jsem na novy iPhone, ale nejde mi vyhledávat kontakty. Tzn. ze když sjedu prstem dolu a nahore v okynku "hledat" napisu nejake jmeno, tak mi to předtím vždycky naslo to jmeno z kontatku, ted ne, co můzu mit kde spatne? Dekuji!!!
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    FRANCIMOUR: Jiny kabely odzkouseny a stejny problem :/ (navic stejny kabel nefunguje na iPhone, ale s iPadem funguje)
    V guestovi se to chova uplne stejne. Asi zkusim update na Mojave a pripadne reinstal systemu no... :l
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    MERTLAS: Já už jedu jen pře  configurator...jinak mě napadá asi jen jinej kabel ?
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    SWALLOW2: 10.13.6 mam na MBP :) na iPhone mam 12.0 a chtel bych prave upgradovat, ale pred tim zazalohovat, kdyby se cokoliv pokazilo pri updatu..
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    MERTLAS: Nejsem odborník, ale proč na osmičce máš ios 10?
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Zdravim, mam problem s iPhone 8 a pripojenim k iTunes. OS mam 10.13.6 iTunes 12.0.8.150 a po pripojeni neni iPhone videt. Kdyz pripojim iPad, tak ho iTunes vidi, ale iPhone proste ne. Zkusil jsem restart telefonu, MBP, vsechny mozny resety atd., v Activity monitoru bezi proces iTunes Helper... bohuzel vsechny rady, ktere jsem na internetech nasel byly bezvysledne... nevite, kde by mohl byt zakopany pes? Kdyztak diky.
    NIXX
    NIXX --- ---
    VACA: SE je spíš srovnatelný s 6S
    VACA
    VACA --- ---
    ERVIN: J n. Taky prave znam lidi ktery na jednu stranu jedou nejnovejsi macbooky, ipady.. a na druhou stranu furt 4(s)..
    U nekterejch bych ani nerek ze by v tom snad hraly roli penize, bo kdyz ma nekdo na rangerovera tak asi zas tak hluboko do kapsy neni:D

Trochu si i rikam, ze tyhle telefony museli bejt udelany dost kvalitne, kdyz jim drzej tolik let..
    Me ta 5S umrela na desku, prestala pak uz definitivne vnimat simkartu.. Resp furt svitilo “hledani...” i kdyz tam treba ani zadna nebyla..
    Vlastne nebyla jedina vec ve ktery by me ten telefon nejak omezoval. Na vsechny moje potreby stacil.. snad jen kapacita 64 uz mi pak byla tesna..

Na druhou stranu abych byl objektivni. Tak vono jedna vec je, kdyz clovek pouziva furt ten stejnej telefon dlouhy leta, ani si moc neuvedomuje ze by to mohlo fungovat zasadne rychleji..
    Kdyz pak ale vezme do ruky a zacne fungovat, treba v mojem pripade na 7, tak prvni dojmy jsou jak to najednou vsechno mrska vo dost vic, a velmi rychle si na to zvykne.. krok zpatky na 5S, nebo jeste dal by ted uz asi byl frustrujici.
    SE zrovna ale ma HW srovnatelnej se 7mickou, ne?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Nez budu psat inzerat, nechcete nekdo skoro novy iPhone 7 128 GB jet black ? kdyzztak posta.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    JERRYGN: Jde o to, co od telefonu potřebuješ, vídám takhle lidi pořár se 4Skama... jak jeden čas šlo "downgradovat" hodili tam iOS6 a jedou. Na telefonování a SMS a základí net to furt jde.
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---
    VACA: ja ti rozumim... jenze jak dlouho jeste to SE vydrzi? rok, dva? pak bude nepouzitelny, stejne jako 4ka dnes...
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    Ahoj, mám dual sim (fyzickou na volání, eSIM na data) a od té doby mi chodí zpožděné notifikace.
    Je to tedy doma, když je telefon na wifi, ale tu on při standby vypíná. WIFI ipad mi tohle dělá už dlouho.
    Je to problém domácí wifi (mikrotik) nebo je normální, že se telefon i ipad odpojují ?
    Když je v telefonu jen jedna SIM, tak telefon při odpojení od WIFI jede normálně cellular a není problém.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Jinak jak jsem byl furt zastance ze jedina cesta pro me je SE. Tak to v podstate furt plati. I kdyz ted uz jsem si trochu zvyknul.. ALE, proste...

Me ten 5s umrel den pred sluzebni cestou do ciziny, musel sem to vyresit hodne rychle. Nebyla to zrovna cesta kde bych se chtel spolehat na nejakou zalozni 6310i. Sice je spolehliva neprustrelne, ale uz toho potrebuju vic proste, potreboval jsem mapy, mejly apod..
    i takhle sem to vnimal trochu jako risk s nove porizenym secondhandem, i kdyz v zaruce rok, ale proste kdyby mi tam lehnul nebylo by to dobry. Jeste jsem mel backup 3g ipad mini, ale ten uz je taky za zenitem, dedecek :D
    Chtel jsem fungl novou SE cernou v nejvetsi kapacite. Ale v praze proste nebyla jedina k dispozici. A najednou jsem mel moznost peknou, jak novou 7, 256 rok v zaruce za min penez nez SE 128..
    To SE v nejvetsi kapacite si dost drzi cenu btw. 6ky jdou levneji, 7my jdou levneji... Cumim.

Kazdopadne prvni dny pro me byly hodne tezky. Ten telefon i kdyz to neni plusko, tak je o dost vetsi nez 5s/SE format..
    Dodnes to obcas vnimam.
    Jako jo, spoustu veci je konfortnejsi na vetsim dosplay. Ale co se tyce briskni jednorucni obsluhy, 5S/SE u me jasne vede.. je to pro me proste vic telefon..

A pak taky ten feeling. 5s/SE je pro me pocitove luxusnejsi zalezitost proste. Ta 6,7,8, jsou proste takovy celkem uz tuctovy telefony. A vlastne i ty celodisplaye trochu.
    Ta 5ka mela proste svuj jasne definovanej osobitej design, kterej se dost odlisoval od zbytku trhu. (A u ipadu se k tomuhle designu vracej! A me to dava logiku, je to i v souladu s macbookama..) Ale proste i ta velikost davala pocit luxusniho zbozi, clovek to dal do kapsicky u saka, a nevedel vo tom.
    Ja furt nejak ziju v dobe kdy luxusni telefon rovnalo se, malej telefon.. (Nikdy nezapomenu na tu dobu nokia 8210.. a potom 6510, ta byla uzasna, mel jsem ji straaasne dlouho..)

Z ajfounu 4ka ale byla stejne nejluxusnesi, co si budem povidat.. z zoho mel clovek fakt pocit exlusivity.. A ten telefon dodnes vypada designive fakt cool, kdyz ho obcas u nekoho vidim..

Cert to vem, ta sedma me vlastne celkem bavi, je sice trochu pruda kazdou cvili dvojklikat na home kdyz clovek ovlada jednou rukou aby pohodlne dosahnul na protilehlej roh, ale este ze to tam vubec je takhleta featura..

Co me ale pravidelne vytaci do ruda, je ta zpropadena dira na sluchatka, ktera tam neni. TO, je jeden z hlavnich duvodu proc po tom SE furt jeste posilhavam..

Uz sme to tu jednou resili, asi bych byl nejspokojenejsi s telefonem formatu SE a k tomu velkej ipad/pro..
    VACA
    VACA --- ---
    KOC256: Tyjo, tak to asi mam stesti. Dufam ze si to ted nezakriknu. Me 7, 256 celej den vydrzi, tak nejak, cca.. Na konci dne cca 10~20% obvikle
    Maily tam jedu, nekolik uctu... a to docela jeste surfuju LTE..
    Baterku mi pise ze ma 82% kondice.. (neporizoval jsem ho novej)
    Hah, vyuziti baterie Nyx okolo 40% :D ale tak ten klient asi neni moc narocnej takze mi dovoli do toho cumet dlouho.. :D Safari je hned v zavesu.. Hry a nic podobnyho se nekona (proto mi tak dlouho stacila ta 5S, ktera kdyby neumrela...)

Ale kdyz sem ho poridil tak sem z neho byl zoufalej, to zhltnul plnou baterku za par hodin i pri zhasnutym display a letadlo rezimu.. to byl fakt masakr. Jako jasne, po updatu a navic novej ucet tak toho tam hodne rovnal. Ale takhle drasticky sem to nezazil ani s tou 5S... Po par dnech se to srovnalo.. klep, klep :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Mel jsem 6s, 7 a baterka nevydrzela cely den. U X jo.

Ale treba kolega co tam nema maily a pouziva ho stridmeji tak 8 mu vydrzi vice nez den.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    JERRYGN: Bratr ma osmicku, a nevydrzi mu vetsinou ani den, hodne vola. Zalezi na vyuziti, rekl bych, ze to je +- stejne jako ten SE?
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    JERRYGN: Jojo, mám xs, sehnal jsem ho za dobrou cenu a velikostne je jen o malinko větší než 7, což mi vyhovovalo ale jak zmizely okraje tak display je obrovskej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam