• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    ASAFA: mám tento a plná spokojenost - je příjemný na držení a výrazně omezil houpání https://www.aliexpress.com/...se-for-iPhone-XR-iPhone-Xs-Max-Gel-Rubber-Phone-Cover/32949610840.html
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    PUEBLO: Já v podstatě hledám co nejtensi kryt, který by zapříčinil aby se mi nehoupal na stole, ale v kamenných prodejnách nic nemůžu najít a na internetu to nepoznám.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    ASAFA: O moc ne. Jsou i tenčí obaly od spigenu ale ja si vybral tento trosku robustnější hlavně kvůli tomu přesahu na úroveň displaye. Něco podobného jsem měl celou dobu na 6s a super ochrana. Spadl mi tolikrát a žádné poškození
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    PUEBLO: Díky. A je o moc tlustší v ruce?
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    ASAFA: Koupil jsem si na Xko super kryt který chrání kameru a díky vystouplym hranam ve predu také chrání display https://www.spigen.com/products/iphone-x-case-liquid-air?variant=37407423617
    EFESH
    EFESH --- ---
    SWALLOW2: jj, presne - zaprve ochrani sklo fotoaparatu, sklo zadni casti telefonu, a samozrejme i proti padu celkove telefon ... no a pak to resi problem s houpanim

SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    ASAFA: Mam xs v kozenem pouzdre decoded, zadni stranu to srovna, pocitove se dobre drzi. Vetsi to je, ale ... jina varianta nez pouzdro podle mne neni
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    Omlouvám se za narušení debaty, měl bych dotaz na majitele x/xs/xr. Jak řešíte když se vám telefon hloupe na stole kvůli fotaku?
    Neskutečné me to štve protože do telefonu mnohdy jen tukam a on se kolíbá.
    Vyřešil mi to jeden kryt, ale s tím odchází pohodlnost, protože telefon je v něm strasne masivní.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    Takže spis než technicky nejsou opozdile banky připraveny spis z hlediska jejich rozpočtu a vnitřních procesu...proste ty náklady s Apple Pay neměli v plánu na letošek a až podle letošních výsledcích prvního pololetí zjisti jestli tam něco na Apple Pay vvrozooctu zůstane. Pokud ne tak si to daji do budgetu na 2020 :)
    DUKED
    DUKED --- ---
    Equabank, kde mam hlavni ucet mi vcera potvrdila, ze apple pay zavedou az v Q4 2019. Tak jsem podekoval za informaci a zacal hledat, kde si zridim novy hlavni ucet
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    HOLAKAC: Banka plati asociacim DOST. Navic ty poplatky jsou velmi netransparentni, je jich tuna, nejen spojenych s provozem karet als i treba s certifikack cipu, schvalovani designu novych karet atd. Asociace jsou pak ochotny spolufinancovat treba vyvoj novych produktu, dat support v marketingu/analytics. Taky maji mj nastaveny slevy na objemy. Takze z nich neco dostanes, ale musis se dost posnazit.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    HOLAKAC: Imho pro obchodnika neni rozdil mezi platbou kartou a ApplePay v tech poplatcich co se mu strhnou.

A pro obchodnika je platba kartou zpusob jak nalakat lidi, kteri kartou chteji platit a sli by jinak ke konkurenci). A stejne je to s ApplePay u bank. Obzvlast diky tomu, jak aktivni jsou v tomhle uzivatele Apple zarizeni, tak vedi, ze cast lidi je schopna zmenit banku. A bance se vyplati si te udrzet i za cenu, ze je neco stoji podpora ApplePay. Stejne tak spouste obchodniku se vyplati mit platbu kartou nez aby sis to koupil u konkurence.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    MADBANANA: já netuším jak to funguje, čekal bych že Visa/MC zaplatí bance něco a pak má $ z platbyna tý kartě (?? to jsou ty 1-2% co hradí nájemce platebního terminálu - obchod), ale tady banky platěj applu, že jeho pomocí můžeš platit nahranou platební kartou.

Viz. ten článek:
    Kromě paušální platby za každého uživatele si společnost Apple také ukrojí kousek z každé transakce. Hovoří o tom několik na sobě nezávislých zdrojů deníku E15 blízkých velkým domácím bankám, které službu spustily. „Na Apple Pay tak trochu krvácíme. Zatímco Google Pay nás nestojí skoro nic, Apple si účtuje těžké peníze,“ řekl deníku E15 pod podmínkou anonymity zdroj blízký vedení jedné z domácích bank, které službu 19. února spustily.

A dál:
    „Kvůli poplatkům nám tento byznysový model úplně nevychází. Pravděpodobnost, že by nás při nezavedení služby část klientů opustila, ale byla relativně vysoká,“ říká další nejmenovaný finančník z konkurenční banky. Významným důvodem podle něho byla i možnost ulovit nové klienty z řad těch bank, které s Apple Pay zatím váhají.

Já teda nevím, ale přijdeš do krámu, a budeš tam mít věc za 90,- hotově, za 95,- kartou a za 99,- při platbě přes apple pay, tak si to asi hodně lidí rozmyslí ne ? (hypoteticky, jasně že to prodejce promítne do ceny a holt vydělá víc na těch co platí "levnější" platební metodou).
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    HOLAKAC: Protože VISA a MasterCard taky platí bankám za to, že můžou používat jejich karty?
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Apple Pay vyjde banky na miliony. Americké firmě musí platit paušál i částku z každé transakce | E15.cz
    https://www.e15.cz/...a-miliony-americke-firme-musi-platit-pausal-i-castku-z-kazde-transakce-1356634

Tohle je z mýho pohledu mazec, skoro bych to čekal obráceně - že bude apple platit/mít dohodu s bankama, že může skrz jejich produkt platit.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    Otázka- existuje nějaká aplikace která umožní na iPadu ořezat začátky a konce a spojit do jednoho souboru songy z iTunes? Něco jako audacity na PC? Díky
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    KOC256: Kde je barcode nebo QR to umim ... myslel jsem NFC, nebo RFID
    NIXX
    NIXX --- ---
    MATESISKO: U bezkontaktní nálepky od ČSOB jsem se tohoto bál (že to bude chtít vložit kartu, kterou s sebou ale nenosím od doby, kdy mám tu nálepku). Mají to ale nějak ošetřený - nikdy se mi to nestalo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SWALLOW2:
    Fotka?
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    Je nejaka cesta jak ted do Iphonu dostat neplatebni karty? Access card, ID, atd ? Diky moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam