• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DUKED
    DUKED --- ---
    PAYAXY: Tesco urcite jde, tu tam mam uz dlouho, Makro nevim, tu uz rok vyzvedavam a Billu nemam
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    PAYAXY: Na ty co maji bar code je prave ta Pass2U wallet
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    Kdyz uz jsme u toho, zkousel nekdo dostat do Wallet nejaky loyalty karty typu Marko, Tesco, Billa atd? Nejaky funkcni postup?
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    SWALLOW2: V klidu.. toto jsem zkousel ale je to tak na to domaci zvykanicko :/
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    FRANCIMOUR: Omlouvam se :)
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    SWALLOW2: Seriovejisi vyroba pro firmu :)
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    FRANCIMOUR: Pass2U wallet
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Hoj,

někdo nějaké zkušenosti s tvorbou benefit cards do Walletu?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TIGU: OK, díky.
    TIGU
    TIGU --- ---
    MUXX: Je to možné. Měnilo se to se zavedením App Thinningu, takže by to dávalo smysl.
    TIGU
    TIGU --- ---
    COWBOY: Existují výjimky - background modes dovolují přehrávání audia, využívání GPS a dokončení stahování (10min po opuštění app) a podobně. Golfová app bude využívat GPS, nebo se pletu? :) Ten background fetch jsem zmiňoval v reakci na to tahání dat ze serveru. V původním příspěvku jsem zmiňoval i ty background modes.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TIGU: To je zajímavé. Když jdu na golf a pustím si dvě golfové aplikace, tak ta baterka mizí výrazně rychleji, než když běží jenom jedna.
    TIGU
    TIGU --- ---
    JAVESEU: Ale pochopili - můžeš udělat zálohu do obláčku a nechat si telefon obnovit do továrního. Pak si klidně můžeš hrát jak chceš. Pokud tedy nevyplácáš cloudové zálohy.

Jde o to, že ve většině případů stačí resetovat do továrního a pak obnovit z cloudu, protože to vyčistí tempy, cache, ...

Pokud je problémová aplikace (saje baterku), mělo by to být odhalitelné ve statistikách baterie.

A jak říkám - aplikace neběží na pozadí. Musel být zaplý nějaký background fetch, nebo něco a i to jde vypínat selektivně.
    MUXX
    MUXX --- ---
    TIGU: Mam za to, ze Apps se stahuji z obchodu i pri zalohe do iTunes. Pokud teda nemas IOS 8 a nizsi.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    TIGU: Jsme se nepochopili. Ty zálohu děláš, abys o nic nepřišel a ten test je v tom, že ze zálohy neobnovuješ, ale nastavíš ho jako nový foun a pokud závada přetrvává není to problém tvého obsahu, naopak když vše funguje víš, že to není HW ani iOS. Dokonce jsem jednou řešil zapeklitý problém s výdrží baterie, kdy jsme vylučovací metodou došli k problémové aplikaci, která sosala baterku díky častýmu připojování k serveru. Tzn. Čistý foun a postupně do něj přidáváš email, apky atd. Když jsme na to přišli stačilo danou aplikaci odinstalovat po obnově z iTunes. Ale výzkum to byl skoro na celej den ;)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TIGU: Ted uz je to zabavnejsi. U telefonu s home jako tlacitkem si drzel to a power. U iPhone 7 si drzel volume down + power. U iPhone 8 musis rychle zmacknout volume up, pak rychle volume down a pak drzet jenom power.
    TIGU
    TIGU --- ---
    JAVESEU: lepší to právě není. iTunes záloha je kompletní kopie 1:1. Když pak obnovíš z iTunes, dostaneš zpět i ten bordel z aktualizací, etc.

Když uděláš zálohu na cloud, přenese se jen nutné minimum. Apps se pak stahují z obchodu. Takže je po obnově výrazně čistější OS.

V iOS apps obecně nemohou běžet na pozadí (s výjimkou pár background modes, ...) takže apps vybíjejí telefon téměř výhradně jen když je aktivně používáš.

Také je fajn restartovat telefon na tvrdo - smaže to cache, etc. U starších to je držet Home + Power dokud telefon nezhasne a neobjeví se na něm jabko. U novějších bez mechanického HomeButtonu je to pak Power a Volume down?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    VACA: No tam sroubky na desce teda nejsou.
    VACA
    VACA --- ---
    7FLAMES: To svym zpusobem dava logiku, tam asi neni co podelat krom dodrzeni dylky sroubku aby se neprosroubovala deska, nebo pripojeni toho portu.
    Asi jsem mel tedy stesti. Rozhodne dobry tohle zminit. S cinskejma vecma je to casto sazka do loterie..
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    VACA: Instalatér v tom moc nezmůže. Vyměňuje se celej displej s dotykovou vrstvou.
    VACA
    VACA --- ---
    7FLAMES: Ono asi jak ktery. Ja sem mel na 5s nekolikrat, a s timhe problem nikdy. Nebo jsem mel sikovnyho instalatera. Nvm.
    Ale asi maj krehci kryci sklo a nepatrne horsi barvy.
    Co by taky clovek chtel za teh par korun..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam