Mám takový zvláštní dotaz, ale nenašel jsem uspokojivé odpovědi, tak třeba někdo řeší podobné. Fotím si na iPhone no a jednou za čas stahuju fotky do počítače, do adresářů prostě roztřídím soubory (rok, dovolená, koncert, dítě 1 etc...), to zálohuju na NASku. Donedávna fungovala funkce Google Photos, že mi zálohované fotky narval Google na Google Disk do jedné složky a já si to už jen vyzobal. Pro mě ideální a mlutiplatformní (jako počítač používám mac, Win i Linux). Google tohle zaříznul, prý to mate uživatele. Tak jsem připojil iPhone k macu kabelem, že si to stáhnu ručně. Opruz, ale vždycky to tak šlo. První překvapení a instalace nějakého SW, abych iPhone připojil k macbooku mě zarazila, ale budiž. Po instalaci hledám, kde je vidět ve Finderu ten iPhone a on nikde. Tak Googlím a prý si mám pustit Photos a zvolit fotky k importu. Tohle ale nepožívám a hlavně fakt nechci. Nic dalšího jsem nenašel, to to jako fakt nejde? Aktuální nápad použít zálohu všech fotek na OneDrive/Dropbox a pak překopčení do adresářů považuju za docela úlet, ale asi by to fungovalo...
Asi zažité chování a jsem v něčem konzervativní, ale tohle mě fakt ....