• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CESKI: Pripojit na kabel a wifi. Pokud je nastaven spravne, tak se provede zaloha automaticky. Jinak iTunes?
    CESKI
    CESKI --- ---
    Ip6s displej svítí ale nereaguje na dotyky. Mate nějaký tip??? A jak jej případně zálohovat??
    DUKED
    DUKED --- ---
    CROSS: Proc by ipad pro 9.7 nefungoval s airpods pro? Jedine, co nebude fungovat, je audio sharing...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HOLAKAC: Když jsem přemýšlel nad podporou, tak jsem došel k tomu, že se vyplatí Air. Větší kapacita, lepší display a o dva roky novější procesor. Předpokladem je pak minimálně o jeden cyklus delší podpora (2-3 roky)
    CROSS
    CROSS --- ---
    HOLAKAC: viděl bych to tak, že to Apple může zaříznout podle použitýho čipu, v případě 2018 iPadu jde asi o A10, co je v iPhone 7... jinak se asi neni moc čeho bát, už je to 64-bit, tak bych nějakej výraznej skok v HW nečekal. Řekl bych, že za těch 5 let, což je tak obvykle délka podpory (pro servis a podobně) to bude pořád použitelný. Jestli bude i iPadOS kompatibilita... to je spíš věštění.

(K tomu teda poznámka na okraj: můj krásnej iPad Pro 9,7" z března 2016, kterej šlape jak hodinky a nic mu nechybí, už nebude makat s AirPods Pro... Podobný situace budou bezpochyby nastávat i nadále.)
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Dotaz na iPad - je nějakej rozdíl v podpoře podobně jako u telefonů ? Přijde mi že rozdíl mezi 2018 a 2019 je jen 0,5", ale taky skoro 2k....
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    GANBOY: Přemýšlel jsem hodně podobně (Taky 4 roky SE a pár věcí vyměněno). Nakonec jsem šel do 8 a zatím jsem spokojen (ale jsem laik). Nejsem náročný uživatel, ale chtěl jsem lepší přední kameru. Nechtěl jsem jít moc nahoru s rozměrem (11 už mi přijde moc velká) a vyhovuje mi touch id. A když bude 12 taková jak slibují různé články, tak třeba upgraduju když ne tak mi 8 nějakou dobu vydrží.
    DIDA
    DIDA --- ---
    KOC256: Díky za nakopnutí, opravdu to bylo mailovými účty. Smazal jsem pokusně všechny mimo iCloudového a je to OK:

Na baterce stále od rána 100%. U mailu se ukazuje 36% ale to je proto, že se to průměruje ještě z předchozích dní. Zkusím tam postupně účty vrátit a uvidíme.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DIDA:
    Me tam zaujalo to “Slaby signal” neznaci to, ze se nemuze spojit se serverem treba a tak se pokousi stale dokola. Prekontroloval bych certifikaty a zkousel u jednotlivych IMAPu zda funguje odesilani i prijem a pripadne mene agresivni vyzvedavani posty.
    DIDA
    DIDA --- ---
    Ukázka vytížení mailem:

Zajímavé je to “slabý signál”. Pokud vím, tak jsem měl celou dobu 3 čárky.
    VACA
    VACA --- ---
    GANBOY: Je pravda ze ja jsem v ty dobe nemel s com srovnavat. Jen ze mi tenhle “trik” pomoh tu ctecku trochu rozpohybovat. Pravda ze dnes bych asi mluvil jinak, no..
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    VACA: tak palec mám naskenovanej přesně takhle ale prostě ne... jakje trochu upatlaná ruka nebo čtečka tak problém... přitom iPad s čtečkou v2 úplně napohodu...
    VACA
    VACA --- ---
    GANBOY: Ja kdyz jsem pouzival 5s, tak jsem si do ctecky misto 5-ti prstu jedne ruky naskenoval 5x palec, pokazde v trochu jiny pozici. Stejne tak s levou rukou.. Ta ctecka potom fungovala vyrazne lepe.. :)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    ONDRA_99: no vono třeba Německo a 4g je mimo město docela tragédie, občas i ve městech... jako u nás se vybudovala 4g síť tak v rajchu tohle provedli s 3G a do 4g se v ne tak hustě obývaných oblastech extra nehrnou...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    GANBOY: Podle me moc ne. Ono 4G neni pomaly pro bezny pouzivani. A pokryti 4G hadam bude i tam, kde je 5G.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    Ještě jeden dotaz- jelikož trávím zhruba půlku měsíce mimo ČR- jak velká nevýhoda je absence 5g sítí v horizontu dvou, tří let?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ICARUS: Minimalne RAM ma X vic a nekde sem tehda cetl, ze by X mel mit vyzsi takt u CPU o neco malo.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    ONDRA_99: 8+ by mela mit stejny hw jako X
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CROSS: Je tam stejna generace CPU, ale X by mel mit vykonejsi model, nez ma 8. Ale tipuju, ze z poholedu supportu Applem je to jedno.
    DIDA
    DIDA --- ---
    Ahoj, řešil tady někdo velké vybíjení baterie v iPhone nativní mailovou aplikací? Pořídil jsem si nový iPhone a přetáhl do něj data ze starého klasicky přiblížením k sobě. Nemám tyhle metody moc rád, raději si vše nastavuji znovu, ale teď jsem opravdu chvátal a potřeboval to mít rychle. Vše se přetáhlo v pořádku a vše funguje, nicméně na novém telefonu se mi hrozně rychle vybíjí baterka. Vlezl jsem v nastavení do baterie koukal se co to dělá, a je to mail. Jako jediný má 80%, zbytek aplikací max 3%. Nikdy dříve mi to nedělalo. Je pravda, že mám 4 mailové IMAP účty s celkem hodně zprávami, tak mě prvně napadlo, že je to tím, než se vše sesynchronizuje. Nicméně teď už je to 2 dny a vybíjení stále pokračuje. Na letu jsem našel, že by mohlo pomoci smazat všechny mailové účty a založit je znovu, to jsem ještě nezkoušel.
    Nesetkal se někdo s něčím podobným? iOS mám aktuální.
    CROSS
    CROSS --- ---
    GANBOY: u nákupu telefonu nejsou výrazy jako „vyplatí se” asi moc na místě, to se nikdy nevyplatí, neb jejich cena obvykle používáním neroste. Taky v situaci, kdy pro výměnu existují reálné důvody (ne jenom fakt, že něco nového je k dispozici), bych to neodkládal, rozhodně ne o rok (to bys mohl za rok odložit znovu, s vysokou pravděpodobností Apple uvede novou generaci i v září 2021).

Rozhodoval bych se podle obecného principu nákupu elektroniky, jestli jde uživatel primárně po ceně, po nějaký optimální hodnotě (value for money), nebo po parametrech a podobně. V situaci, kdy ti to nezpůsobí finanční tíseň, bych doporučil koupit to nejlepší a nejnovější, co splňuje tvoje požadavky, protože i když i tomu hodnota klesne, (možno spekulovat, jak), aspoň vydrží dlouho (jak vlastními parametry, tak podporou od Apple). Podle toho, co píšeš, bych to viděl na 11 s nějakou solidní kapacitou, ne Pro. Samo je tu otázka osobní preference pro Touch ID před Face ID, která případně výběr omezuje na předloňskou osmičku. Ta by asi ještě rok dva vydržela, sám zůstávám na X, což je uvnitř stejný HW, pokud se nepletu, a pro změnu jsem zatím nenašel důvod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam