• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GLOBALISTA:
    Předpokládám, že ty peníze za to všechno budou jako cena Ačkového bazarového SE... A čínské komponenty nechceš!
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Jdu se poradit. Loni v létě jsem dostala použitý iPhone SE. Předtím jsem měla WindowsMobile a protože jsem ještě nenašla nic, co by mě více zaujalo, rozhodla jsem se zainvestovat do stávajícího SEčka, abych s ním mohla ještě rok dva fungovat. Chtěla bych to vyměnit sklo, baterku a hlavní foťák. Má to cenu? Máte doporučení na servis v Praze, kde by udělali za "málo peněz hodně muziky"? Znám jen Apple guru na Žižkově, ale ti mi moc sympatičtí nejsou.
    BARTOLOMEJ
    BARTOLOMEJ --- ---
    DAWIDOS: jeste muzes zkusit v Shortcuts “Make Pdf”, ale umi to vytvorit pdf jen z rozsahu stranek:
    https://www.icloud.com/shortcuts/4a233f3fe320485a88991d6a4b705ff1
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    CROSS: Jojo, prave mam treba stostrankovy casopis a potrebuju z toho stahnout desetistrankovou reportaz. Zatim se mi nezadarilo.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: jo ale čtu tvůj dotaz podruhé a vidim, že to neni to, co chceš... nedají se tam nastavit žádné parametry.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DAWIDOS: teď jsem to zkoušel — ze Safari přes sdílecí sheet do Books, vyrobí to PDF.
    VFISA
    VFISA --- ---
    DAWIDOS: nekde jsem cetl, ze kdyz das tisk (pres share) tak v seznamu tiskaren se ti objevi save as pdf - jako na desktopu. me to ale popravde neslo.
    BARTOLOMEJ
    BARTOLOMEJ --- ---
    DAWIDOS: normalne pres screenshot webu si muzes vybrat screenshot cele stranku a to je pdf
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Vedel by nekdo, jak na iphone tisknout do pdf? Potrebuju dostat stranky z Flipbook vieweru do pdf, resp. z jeho webove verze. Potreboval bych ale, kdybych vybrane stranky mohl “tisknout” do pdf. Zkratka aby se pdf konvertor zobrazil jako tiskarna. Existuje neco takoveho?
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    KOC256: No myslel jsem jine slovicko ale ted nevim jake :) proste jsi od gps modulu odstineny pomoci API.
    ONDRA_99: kdybych to resil ja, umoznil bych uzivateli nastavit jednu nebo dve lokace (home, work) a na nich bych to vypnul. A pomoci geofencingu zjistoval, kdy je opusti nebo se k nim vrati. Mate tam neco podobneho?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MATESISKO: Spise netransparentne...
    NIXX
    NIXX --- ---
    KOC256: Říkal jsem si to samý. Nechápu, proč to na stole žere baterku jak o život. Když se s telefonem nehýbe, proč Apple očekává, že by se mohla měnit poloha?
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    KOC256: tohle si prave resi sam system. Dokaze poznat, ze se chybes a predat informaci aplikaci. Pro vyvojare aplikaci to funguje dost transparentne
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99: Oka. Nabral jsem dojmu, ze kdyz to umi Lirium zobrazit jako raw, tak ze v tomto modulu GPS nepouziva. Pokud to nejde, tak hold smula.

Pak se mi to ale moc nezda, ze by to bylo tak hloupe a skoro furt NA STOLE LEZICI mobil sezral za 4 hodiny 25%. Kdyz se pohybuji +- 20 metru
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: Ne, ty reknes "chci polohu, zajima me zmena polohy vetsi nez x metru" a system si to zaridi. Tohle co rikas si vsechno Apple sam pouziva. Apple neni blbej a netaha data slepe z GPS kazdou vterinu, on ti to filtruje podle toho co ty chces.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99: No takze nejsi schopen ziskavat JEN udaje o zrychleni? Protoze pokud nezrychlujes, tak si GPS vubec vyzadovat nemusis.

Jako mozna to vis, jen mi neodpovidas na moji otazku. Neptam se na polohu ani GPS ale na pohyb (gyroskop). To je neco jineho ne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99: Protoze pokud doma/v praci sedim, tak to HODINY vypada takto.

Nevim zda tato informace je taky tak narocna jako GPS.

ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: Ty nechapes. Ty na polohu pouzijes iOS api, to api je interne Applem optimalizovane. Fakt to sam nezoptimalizujes lip. Muzes leda rict ze chces polohu mene presnou nebo mene castou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99: Toto. Z Lirium app.

KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99: Nevim zda me chapes, protoze se ptam na neco jineho.

Odmysleme si GPS. Jsi schopen dostavat informaci o pohybu? O zrychleni v osach x, y, z?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam