• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    zdravím a dotaz :)

iPhone SE (ten starý), špatná baterie, koukam že se to da vyřešit za 1000 korun (a v Brně za 700 :) ) což zní skvěle, nicméně mě trápí jedna věc:

Telefon se pravidelen vypíná i když hlásí třeba 100%, občas se vypne i v nabíječce, má problém se v nabíječce i zapnout, můj dotaz: Je možný že tohle všechno způsobuje špatná baterie? Nemůže tam být i nějaký větší problém (nějaký špatný kontakt někde?) Popř. mechanik co ty baterky vyměňuje, dokáže na to přijít/diagnostikovat to? Abych nezaplatil 1000 za novou baterku s výměnou a nebylo to k ničemu.

Předem díky :)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    DAWIDOS: AFAIK je to odvislé od počtu “antén”, kterými se iPhone může přihlásit k síti. Modely s eSIM mají antény (resp. čipy) dvě.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    DOTCOM: Jj, kdokoli se ti dovola vzdy jen na dve cisla, vic jich aktivnich byt nemuze.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    PHAILO: ok, dik za info
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DOTCOM: Ano, to je podstata věci. Vždy může být aktivní jedna fyzická a jedna esim
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    PHAILO: aha, takze je mozny mit zaroven aktivni jednu fyzickou sim a jednu eSIm?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DOTCOM: Jen na aktuálně zvolené (aktivní). A při hovoru na jedné aktivní je druhá aktivní nedostupná.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ELECTRICKOTA: mozna blbej dotaz, ale jak to funguje na prichozi volani? To se da dovolat na vsech 10 cisel nebo jenom na to ktery odpovida aktualne zvoleny eSIM?
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Funguje to na pohodu, iPhone XS a 11pro mám odzkoušen. Esim dokonce můžeš mít v telefonu až 10 ulozenych mezi kterými můžeš přepínat jak zrovna potrebujes. Země nevadí pokud je telefonem podporovaná tamni síť.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    CROSS: Jj, mam to v iphonu xs, co te zajima konkretne? Funguje to v pohode. Dokonce mam jeste treti sim, teda e-sim, jako predplacenku, kterou muzu prepinat.

Fyzicka o2 a 2 e-sim Vodafone.

Co se tyce dat, tak vzdy musis zvolit, ktery datovy tarif vyuzivas. Nicmene telefon umi prepinat data, takze i kdyz mam zvoleny data z o2 a telefonuju pres o2, funguji pak data z Vodafone.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Provozujete někdo dual SIM, klasickou a eSIM? Zajímalo by mě, jak se to v praxi chová. Moje primární SIM je klasická, eSIM by byla sekundární. Háček je v tom, že je každá z jiný země (neb nežiju v ČR), a tou - českou - eSIM bych si nerad něco rozesral, abych tak řekl.
    BOXY
    BOXY --- ---
    O_THREE: hmm, zvláštní. Tak já ještě zkusím reinstall apod. ;-)
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    BOXY: na mém IP11 to funguje. Manželka má SE2020 a tam to nejede. Postupoval jsem stejně, tak nevím
    BOXY
    BOXY --- ---
    O_THREE: Tobě funguje na Swiftkey diktování v češtině? To by se hodilo.. Mě to píše, že "selected language is not supported yet" a v nastavení vidím tohle
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    DARKINA: Na jakým telefonu? Co jsem tak slyšel / četl, starší iPhony jsou na to haklivy, prave proto aby te donutili si koupit novej.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    KOC256: Jo je, a navic je mi to uz jedno, iPhone je v tomhle rozumnejsi a nebuzeruje me :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELECTRICKOTA:
    A je problém to heslo změnit?
    Stejně to snad už dneska nikdo ručně nevyplňuje...
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    KOC256: Jako me ta informace staci jednou, a je mi uzadele, kdyz mi nekdo naboura ucet na nyx.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELECTRICKOTA:
    No a to je problem to heslo zmenit? :)

Mi naopak prijde fajn ze mi rekne, ze to heslo bylo prolomeno. Mozna by bylo jeste fajn vedet kde... Vim ze nejaky web to umel za penize...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam