• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    ONDRA_99: Proto píšu 'mělo přijít'
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: No kdyz by to byly jen urvane clanky. Zima jednal s hygienou za Seznam v ramci covid19cz dlouho, vidi do toho z te druhe strany. A ne opravdu to moc dobre nefunguje. Kapacity jsou omezene a uz minuly tyden v Praze nestihali.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    to nikdo netvrdil. Jen ze to ze existuje 5, 10, 20 ci 50 uřvaných článků neznamená, že to nefunguje v těch 15 000 testovaných případech denně.

Je to jen potrava pro horlivém čtenáře iDnesu, Novinek a podobných plátků...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: V pondeli byla kolegyne na testech a misto "v utery posleme vysledky" se ve ctvrtek konecne dovolala aby je zjistila. Takze ne porad to nefunguje dostatecne spolehlive.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    Pokud to funguje, tak o tom nikdo psát nebude. Za posledních pár týdnů jsem se setkal s několika lidmi co toto řešili a například testy 10-24 hodin a trasování taky zafungovalo.

Ale to není pro pisálky, tak populární že jo...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PAYAXY: Kdyz ti vubec nejaka SMS prijde. Tady treba je cast veci ohledne hygieny. V ramci snahy covid19cz pomoci co to jde si s ni uzili sve. A ted cerstve zjistil ze posun od jara je nulovy.

Ztracený test a kontakty si obvolejte sami. Šéf Seznamu Zima popisuje svou zkušenost s koronavirem
    https://forbes.cz/...-si-obvolejte-sami-pavel-zima-ze-seznamu-popisuje-svou-zkusenost-s-koronavirem/
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    ONDRA_99: ty kódy mají nově přijít ve stejně sms, kterou se dozvíš pozitivní výsledek testu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    pokud si to reknou vsichni tak urcite jo. Zrovna ja nejsem rizikovka a nemam ani v pripade nemoci koho moc ohrozit a nejsem ani zadny ustraseny prizdisrac... Ale proste jdu do toho... treba to nekdy nekomu pomuze...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: Hygiena neni schopna ani evidovat kdo vse je nakazenej, na nejaky kody ti z vysoka serou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    lide neposlou sami od sebe nic.

- vymenuji se nahodna ID mezi zarizenimi
    - pokud jsem pozitivni, tak hygiena mi musi dat unikatni kod na jehoz zaklade se ID tech co jsem potkal dostanou do nejake centralni databaze ohrozenych ID
    - erousky si pravidelne prohledavaji, zda jejich ID neni v te centralni databazi
    - pokud je, tak zobrazi notifikaci

Takto to chapu ja...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: A pisou tam.

"Člověk pozitivně testovaný na COVID dostane od hygieniků unikátní kód. Ten zadá do eRoušky a všem, kteří s ním mohli být v kontaktu, aplikace zobrazí upozornění a návod, jak mají postupovat."

A ted si to srovnej s tim, kde zde na nyxu ctes jak spousta lekaru doporucuje lidem "nic nehlaste, budete mit akorat starosti, zalezte domu a vylezte se". Bohuzel se na tu aplikaci nejde spolehnout ani v nejmensim. To ze ti bude rikat "zadny kontakt" znamena uplny prd.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: Jenze ti lidi to posilaji v hrozne male mire. Dokud nemas tohle propojene s hygienou tak ze ona zajisti to ze jsou spravne oznaceni ti co jsou pozitivni tak je ten system funkcni "napul".
    KOC256
    KOC256 --- ---
    eRouška 2.0: Co to je, jak se používá a proč se nemusíte bát o soukromí – MobilMania.cz
    https://www.mobilmania.cz/...e-pouziva-a-proc-se-nemusite-bat-o-soukromi/sc-3-a-1349357/default.aspx
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    ONDRA_99:
    jedine co tam moc nechapu je ten zbytecny mezikrok, kde mi maji poslat nejakou overovaci SMS...
    Ale to je predpokladam proto, aby jakoze potvrdili, ze jsem opravdu nemocny... Jinak to je P2P...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    tak tu to je jinak ne?

Pokud budu nemocny, kliknu na "jsem zombik" a odesle se primo do ostatnich zarizeni upozorneni ne?

Alespon tak jsem to pochopil...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    Kezby se dalo verit tomu ze nekdo ty data z erousky bude jakkoli pouzivat. ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    W_NOICE78:
    NYX:
    NYX:

Trochu dementní, ale už je třeba mít eRoušku, která využívá jen danéAPI...
    FTN
    FTN --- ---
    Ano musíš mít staženou novou eRoušku.
    NYX
    NYX --- ---
    NYX: Aha, tak ted jsem zmaten. V 13.7 mi to zapnout slo, ted v 14 me to posilastahnout si appku do storu.
    NYX
    NYX --- ---
    W_NOICE78: Je to normalne v settings aplikaci. Zvolis zemi a zapnes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam