• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    PSYKUK
    PSYKUK --- ---
    a kdyz uz tady resime ty novy telefony: za kolik byste prodavali iPhone 11 256GB v super stavu (celou dobu v obalu), kupovanej letos v lednu, takze se zarukou jeste rok a ctvrt? :)
    VACA
    VACA --- ---
    KOC256: Jj to vliv ma, a taky jsem to pocitoval, uznavam..

Z mojeho uhlu pohledu to cele svadi pro navrat ke korenum. Tzn kombo malej telefon plus ipad.
    Ja do ted jedu na standartni 7, nemenim telefony sezone, pouzivam dokud mi to rozumne slouzi:) Na ty i7 standartni uhlopricce neco vic delat to stejne zadnej hit neni, ale vetsi telefon uz bych nesnesl.

Naopak od navratu ke kombu malyho telefonu +nabusenyho ipadu si slibuju jednu vec, sice mene casu cumet do telefonu. Zacit ho pouzivat zase jako driv, vic jako telefon, min jako prokrastinacni vysavac casu stravenyho na internetech. Beztak tam odsud clovek nasava hlavne spatny zpravy a negativni energii:) zejmena za posledni rok.. Musel jsem si priznat ze uz nejakej cas s timhle trochu bojuju.. A ipad zase nedava tolik prilezitosti do nej cumet jako telefon..

Takze mala obrazovka od toho trochu vysvobodi bude to zase primarne vec na komunikaci a nejnutnejsi zlo +obstojna kamerka..
    A na ipadu clovek udela mnohem vic prace, produktivneji a pohodlneji.

Ale vsechno je to individualni otazka priorit, a takze z tohodle pohledu je dobre ze rozsirili portfolio.

Jenom ted teda vzhledem k turbulencim v moji profesi vlivem doby, to pro me neni uplne aktualni tema:) Ale zas tak me to nepali, ta 7 zatim utahne vse co potrbuju F pohode. Jen s baterkou to zacina bejt trochu cejtit..
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    cus, poradite nekdo nejakej diagnostickej nastroj na maca? Koupil sem pameti do iMaca 2012 a prijde mi, ze nebezej tak, jak bych si predstavoval. Apple hardware test mi nejde pustit - asi neni na bootovacim disku. kdysi jsem preinstalovaval, tak jsem ho nejpis smazal. Internet recovery je nekonecny tema. Mozna nejakou apku (High Sierra).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JYRKA:
    ted uz nedava smysl nic jineho kupovat nez neco z magsafe
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Hlavně nekupovat na noční stolek bezdrátovou nabíječku z Ikei.
    Ta svině má ledku, která svítí a svítí. Přelepoval jsem ji několika vrstvama izolepy a svítila dál.
    A nejlepší je, když na ni blbě položíš telefon. Neudělá nic, ale tak za 4 hodiny začne blikat. Není lepšího probuzení. Manžela si to myslela taky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FLLIP:
    Já to pochopil, ale doporučil jsi to na toto: "Přemýšlím, ze koupím něco na noční stolek"
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KOC256: To není na stolek, ale do zásuvky k němu aby se dal použit jenom jeden adaptér a zároveň to iPhone nabije celkem rychle. Na stolku mám něco takového: https://www.amazon.com/Compatible-Nightstand-Silicone-Integrated-Management/dp/B07RYRHG5S
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PAYAXY: Bych pockal az bude neco s magsafe. Bez toho to je na palici. Neni nad ranni vzbuzeni s tim ze ma mobil poslednych 10 %, protoze blbe lezel na nabijecce :-).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FLLIP: To se bude na nocnim stolku krasne vyjimat. ;-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PAYAXY: Stejne bys sluchatka nepouzival a nabijecku si koupil magsafe. Za me dobra cesta. I kdyz kdykoliv davat mene je nepopularni, protoze kazdy chce hamty hamty.

Mozna mohli rict: a proto jsme letos nemuseli zdrazit :-)
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    JYRKA: Takhle jsem to dělal a nefunguje mi to.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    FLLIP: link? Přemýšlím, ze koupím něco na noční stolek co mi nabije iPhone i hodinky
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    THRASHER: Já koupil nabijecku od Belkinu, která má A port pro Watch a Cčko které umí 28W pro telefon. Docela dobrý řešení, obzvláště když člověk cestuje.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    THRASHER: nejlepsi je k chybejici nabijecce ten jejich argument, ze kazdy uz nabijecku k iPhonu ma,takze neni treba ji k novemu iPhonu pribalit. BTW, zmenime ten konec co se do nabijecky strka z USB-A na USB-C, a vsechny stare nabijecky muzete vyhodit #ekologie
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    CROSS: OK, tak dej vědět jestli se to rozlouskne..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CROSS:
    jo tovar a naklikani nutnych syncu (kontakty, mail, ...).

Proste neco to dela a pokud se neda jinak zjistit co, tak je treba zkusit treba na tyden se uplne odstrihnout...

Nemas moznost jineho HW? Zkusit treba...
    CROSS
    CROSS --- ---
    KOC256: v tuhle chvíli už spíš ze zvědavosti chci zjistit, co to dělá, navíc ten telefon potřebuju používat, jestli máš na mysli hodit to do továrního nastavení.

XEHUTL: no takových příkladů mi i podpora dávala plno, ale prakticky nic takovýho nepoužívám. V tuhle chvíli mám povolenou iCloud synchronizaci, kromě systémových aplikací a Apple věcí jako Numbers (s asi pěti worksheetama...) u tohohle shortlistu:
    1Password, Airmail, Fantastical, Last Time, Overcast, Telegram, Tweetbot, WeatherPro, Day One, Drafts, Notability, a ty poslední tři nemaj vůbec povolený mobilní data. Tímhle směrem se ubírá moje „diagnostika“.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    CROSS: A co nějaká zapomenutá věc alá synchro fotek do Flickeru (pouze příklad).
    Třeba ty Documents jsi už definitivně vyloučil?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CROSS:
    a zkusit čistý účet? Tím vyloučíš nakopnutou synchronizaci, která sype data tam a zpátky... ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam