• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ILLUZE:
    hard reset a kdyz nepomuze, tak reklamace...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dotaz na ty, co jste si v nedávné době pořizovali SE.
    Mám reklamovat nebo je normální, že neustále musím mobil restartovat?
    Co chvíli nefunguje internet, teď pro změnu já neslyšela zvuk, fungoval jen hlasitý poslech. Když jsou nové verze, tak restartuji co chvíli dobře tři dny i týden :/
    Blbnou aplikace, odřezává to fungování, opět pomáhá jen restart.
    Pak se to pokaždé nahodí, ale do prkýnka už :((

Je vůbec navíc šance, že mi uznají reklamaci?
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    FARFELOO: Jo je to opruz, že to neukáže. Někde je něco v cachi a trvá mi taky vždy dlouho to prolezt a najít co kde.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FARFELOO: To jsem ani nevedel. Ale tim ze mam vice zarizeni tak mi to nevadi...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FARFELOO:
    To ma nejaky lokalni downloads slozku? Ja kdyz neco stahnu skrz Safari, tak to mam ve sdilene iCloud DRIVE.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    FARFELOO: Včera jsem nastavoval nový telefon a lokální downloads se mi přesunuly taky. Tak to asi bude ono. Něco jsem promazal, na velikosti se to zatím neprojevilo, ale třeba to chvíli trvá... uvidíme. Každopádně mi přijde divný zálohovat do iCloudu soubory, který explicitně uložím lokálně. To bych je přece rovnou dával do iCloud Drive, kdybych je chtěl mít zálohovaný...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KOC256: Nic nepřibude už.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dokonce je zvlastni ze dalsi zalohu odhaduje tam extremne malou. Ale predpokladam ze to mysli rozdilovou...

KOC256
    KOC256 --- ---
    FARFELOO:
    Tak na screenu to jeste pocita. Nechal jsi to dojet jo a nic zasadniho nepribylo?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KOC256: Z toho teploměru řeším jenom tu část “backups”. Mám dva backupy: telefon má asi 2,5GB a iPad má 55GB, když rozkliknu detail, tak už prostě nemám co dál vypnout. Vypnul jsem pár věcí, který měly hodně (největší vtip je Lightroom, kde si platím cloud storage a on se stejně celý zazálohoval ještě do iCloudu).

Velikost backupu relativně koreluje s mojí Downloads složkou, ale vypnul jsem i backup Files a nic to s tím neudělalo...

KOC256
    KOC256 --- ---
    FARFELOO:
    MI to vzdycky ukazovalo validni data, pokud si vzpominam... asi by to chtelo nejake screeny, CO ukazuje ten datovy teplomer? Ze nejvice obsahuje co?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Prosím o obecnou radu k iOS backupům: iCloud backup mýho iPadu má 55GB. Appka s nejvíce daty má necelých 400MB, není šance, že by se to posčítalo na takovou sumu. Backup jsem smazal a zase udělal znovu a hodnota je pořád takhle velká.

Poznámka: tohle je záloha jenom zařízení, služby co jsou napojený přímo na iCloud jako fotky a zprávy v tom nejsou...
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    FARFELOO: Fair enough. Svoje jsem tam nenasel :/
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HOLAKAC: Protože mají vlastní store, kde prodávají licencovaný vyzvánění.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THRASHER: Ze to ta podpora nevi neni idealni, ale:
    - pokud vim, tak ty vyzadujes spise specialitky
    - porad na te strane sedi first level support. Tedy nejmene kvalifikovany stupen. Tim je neomlouvam, ale vim jak tyto 1st levely funguji - vsude.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    THRASHER: Znam postup jen pres widle a iTunes, ale pry na to existuje aplikace (letmy gugl jich hodi dost, nezkousel jsem). Mas mp3, v nejakym sw nebo online ji zkratis pod 40s. Nahrajes do itunes. Kliknes pravym nebo nekde file->convert do aac. Vykopirujes z itunes a prejmenujes z m4a na m4r. V itunes vybereš telefon a tam jsou tones, tak do nich nahrajes výsledný m4r soubor.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    LOJZA: Tak zrovna ux jde na androidu nastavit snad do posledního pixelu s relevantnim launcherem appkou apod. Zatimco ios ma nektery veci naprosto fixne dany a neuděláš s tim nic...např pocet ikon dole, počet hot klaves po vysunuti toho spodniho "menu" (sry nevim jak se tomu říká).

Nerad bych vyvolaval nejakej flame, ale prostě obe platformy maji svoje plusy a svoje mínusy. Fanboyove co pomlouvaj druhou platformu jsou podle me mimo - obe od sebe okate opisuji.

Když si koupis stejne drahej droid jak apple tak to pobezi cca stejně. Výkon bude obdobnej. Ano droid za 4k bude nejspis jebka.

Ja mam treba apple protože mam firemni. Jinak bych si to za ty prachy nekoupil. Chybi mi spousta detailnějších nastavovacek, který proste ios neumoznuje. Na druhou stranu vyladění systemu díky uzavreny platformě je proti androidu úplně jinde. Ale proc treba nastavení vlastni mp3 jako vyzvaneni je nekolikakrokovej proces, to fakt nechápu...
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    THRASHER: Jasně. Všechno má svoje. Já jsem si jen ulevoval frustraci :) Samozřejmě, že můj subjektivní dojem z Androidu je ovlivněný řadou věcí (za prvé jsem Android nikdy dlouhodobě nepoužíval jako osobní telefon, za druhé jsem profesí ajťák-analytik-UXář a designoval jsem mj. i pár mobilních appek, takže jsem citlivý na detaily), ale upřímně by mě zajímalo, jestli někdy někde vznikla nějaká hlubší, rozsáhlejší studie, podložená čísly a fakty, která nějak ty dvě platformy porovnává (právě co se UX týče)...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KALHOTKA: Taky doporucuju zaplatit si Infuse
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam