• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MATESISKO:
    byla to jen teoreticka debata z me strany :)
    2+3 mám nastaveno firemní politikou
    1 - 6 číselných znaků (firemní politika)

Jinak tu nejde o přitažení za vlasy, ale spíše, zda vnímáte tu míru bezpečnosti OBECNĚ nižší nebo ne...
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    KOC256: držíš kontinuálně side button a jeden z volume button
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    KOC256: Nekolikrat (myslim ze 6x) rychle zmacknout power button
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    KOC256: Ty scenare jsou dost pritazene za vlasy. Stejne tak muze nekdo tvuj PIN okoukat pres rameno. Ale muzes bezpocnost zvysit timto:
    1. Nastavit dlouhy passcode
    2. Zapnout "Require Attention for Face ID" (a kdyz pred tebou bude policajt mavat telefonem, mit zavrene oci)
    3. Zapnout "Erase Data after 10 failed passcode attempts"

Pokud se opravdu bojis, ze z tebe nekdo neco vymlati tak ti doporucim to, co nechces slyset :) Nemej telefon pripojeny k internetu a neukladej v nem citliva data
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BEEBLEBROX:
    jaká je ta jednoduchá zkratka, když na tebe ve dvě ráno zakleknou? :)

Ale obecně. Jakou zkratku myslíš
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    KOC256: Tak proto taky jde Face ID/Touch ID jednoduchou zkratkou dočasně deaktivovat a policajtům odevzdat přístupný jen se znalostí kódu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NATURALPLAST:
    takto ano. ale třeba PČR asi ho z tebe vymlacovat nebude. Na druhou stranu namířit na tebe mobil a než si všimneš čím mihl, tak bude odemčený mi zní pravděpodobnější.

Ale prostě byla to jen taková úvaha...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FLLIP: Teorie pekna. Tesim se na zkousku. Co je oblicej bez ust a nosu. Jen dve oci ze... ta presnost bude radove jinde. Ale nechci predbihat.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KOC256: Vzít ti mobil když mas hodinky na ruce je sice teoreticky jednoduché, ale jak jsem psal telefon pozná, jestli mas respirátor/roušku. Pokud ano tak se odemkne a o na hodinkách ti vyskočí notifikace s možností telefon opět zamknout. Pokud faceId nevidí tvůj obličej s rouškou tak by se funkce odemknuti hodinkami spustit neměla.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CROSS: Ono to muze u BFU budit dojem, ze to je ultra bezpecne, ale ono to je ultra bezpecne v te urovni kdy to nejde obelstit cizim prstem, cizim ksichtem atd. Ale urcite ne vice nez heslo.

BTW: 6 mistne jeslo je IMO OK. Pokud by to mel nekdo brutovat tak s dalsimi opatrenimi to neni zase tak jednoduse prolomitelne.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KOC256: beru to tak, že to všechno jsou funkce pro pohodlí. K tomu, aby je člověk používal, když se cítí bezpečně. Kdybych měl pocit, že potřebuju tu bezpečnost proti tomuhle druhu průniku hlídat, rozhodně bych tomu dal prioritu před pohodlím. To nemusim chodit k face ID, začíná to heslem. Sám používám jen šestimístnou číselnou kombinaci, protože se snadno zadává, ne passphrase, ačkoli ta je samozřejmě úrovní bezpečnosti někde jinde.

Jistě jsou místa a situace, kde bych telefon ani nevytahoval, ale na/v takových se vyskytuju zcela minimálně.

Takže používání těchto funkcí (nebo naopak funkcí bezpečnost zesilujících, typu neukládání hesel v prohlížeči, cestovní režim nebo jak tomu říká 1Password a podobně) ladím podle situace na škále pohodlí—bezpečí.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Jem mě trochu vždy napadá, zda PIN nebyl stejně nejbezpečnější...

Zamčený mobil prstem. Když mě chytne pár borců, tak ten otisk, tam ze mě dostanou.
    Zamčený mobil obličejem. No asi nachytat člověka na pozoprnost, bude snažší (třeba těsně po probuzení), než z něho vymlátit PIN.
    A dostat se k mobilu, kdy má člověk na ruce hodinky, to bude ještě více easy.

Třeba už mi přijde prapodivné, že se odemkne MB ve chvíli kdy jsou hodinky blízko. Ano dají mi vědět, ale MB je už odemčený že? Ale používám, je to pohodlné.

Nevím, nevím.

Jak se na to dívíte vy?

PS: nezajímají mě diskuzní argumenty, tak si to vypni. zajímají mě názory na sílu zabezpečení, když jsou tyto funkce zapnuté...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    iPhony se naučí odemykat obličejem s rouškou. Podmínkou jsou Apple Watch na zápěstí – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/...skou-podminkou-jsou-apple-watch-na-zapesti/sc-3-a-1350514/default.aspx
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KOC256: Já se právě nemohl dočkat, tak sem šel do tý beta verze :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FLLIP:
    Tak na to se fakt těším...
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Nainstaloval jsem iOS 14.5 kde je možnost odemknout telefon hodinkama. A musím říct, že to funguje fakt skvěle! Navíc je to tak chytrý, že to pozná kdy mám roušku/respirátor a kdy si dávám jenom ruku před obličej a v tom případě se to neodemkne.
    JOHNASS
    JOHNASS --- ---
    pardon za spam, kdyztak me smazte, krome oderek mu nic neni, zbytecne se mi tu vali
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Iphone 8 64GB space gray / Praha 7 / 4990 CZK ]
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    HERKULES: kamennej kram u arbesaku, kupoval jsem u nich pred par lety android, pak vracel a uplne bez potizi, ale treba je tahle moje zksuenost vyjimkou
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HERKULES:
    Ověřte si své možnosti servisu a podpory – Podpora Apple
    https://checkcoverage.apple.com/cz/cs/

Jinak sluchátka se dají v pohodě kupovat u Datartu, Electroworldu, atd.

Kupoval jsem cca před půl rokem, psal jsem to i tu. A následně na ně i uplatňoval Applí záruku...
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    ELECTRICKOTA: Teď koukám, ičo tam mají, ale recenze nejsou rozhodně moc kladný ... a to stačí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam