• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    HERKULES: V korporatech bezna security policy. Pokud zvoras pin (tusim 10x) nebo zadáš security breach incident a tel.je online, tak se resetne do defaultu a smaže vsechna data. Apple id je moje.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    HERKULES: Správa mobilního zařízení - zaměstnavatel + MobileIron app.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HERKULES:
    Osobně do mechanismu nevidím, ale pokud jen pomocí připojení firemní pošty mohou ovlivnit nějaké pravidla, tak bych se nedivil, kdyby mi ho třeba v zájmu bezpečnosti mohli i smazat.

Ale klidně někdo kdo má zkušenosti rozveďte...
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    HOLAKAC: Jak ti může firma telefon smazat? Či je to apple id co na telefonu je?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HOLAKAC:
    useknutá ruka nebude fungovat pokud vím :D Ale nezkoušel jsem to ;-)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    HOLAKAC: Lol, tohle ani nemá cenu ti vysvětlovat
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    To v těch telefonech máte kódy k atomovkám ? :) Mám teda jen touchid a 8místnej PIN. Telefon není můj a je firemní, firma může na dálku smazat cokoli, takže tam radši nemám ani bankovnictví apod. Pokud mi ve spánku někdo dá tel. k palci nebo mi usekne ruku, tak chce asi obsah telefonu tak moc, že žádná obrana není dostatečná o.O Hodinky nemám (teda mám, ale ne Apple), ale nespím s nima.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JYRKA:
    no ne každý si to uvědomí. Hodně lidem stačí, že to jde zapnout.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    TRIPLT: Je to průser, který si dobrovolně zapneš. V ten moment je to Tvůj průser.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Ta informace, ze telefon otevre cizi osoba s rouskou je drsna... jasny je treba k tomu mit aktivni hodinky, ale i tak mi to prijde jako pruser :)
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    KOC256: dobre, to ze se mluvi celou dobu o kombinaci s hodinkama jsem nepostrehl :)

tak beru zpet, ja totiz s face id ziju zatim mesic a ruzne zjistuju, ze staci abych se trosku xsichtil (obcas si kousu vnitrek rtu, nebo tvari aniz bych si to uvedomoval) a telefon se mi neodemkne
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FELCARKILLER:
    Ale jak tu zaznělo, s rouškou a hodinkama to odemkne klidně i cizí osoba.

Zkusím tedy ještě jednou shrnout:
    - majitel spí (jako zabitý) a má na ruce hodinky v režimu spánku
    - útočník musí přijít v roušce, zatočit korunou na hodinách, vypnout režim spánku a následně se mu nejspíše podaří i odemknout mobil.

Nebude to úplně jednoduché a všude aplikovatelné. Ale je to reálnější scénář než z někoho vymlátit kód.

Jen nápady jak tento stav navodit:
    - opilost/drogy
    - přirozený tvrdý spánek
    - prášky na spaní
    - regulérní uspání třeba éterem :)
    - ...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EX_ESKADR:
    jo určitě to chci zkusit. Zatím jsem rozpoutal debatu... :)
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    me se to teda se zavrenyma ocima neodemkne
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOC256: nejde to tak snadno - už jenom ten fakt, že se do toho musíš regulérně podívat očima. Schválně si to vyzkoušej, já už s tím trochu experimentoval .)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FLLIP:
    to si asi umím domyslet. Jak jsem psal již dříve. Jde o tu polemiku, zda to je stejně bezpečné jako 6 místný kód.

A předpokládám, že "chlastaní do kómatu" není až tak scifi UC... ;-)

Ale klidně se spokojme s hlubokým spánkem...
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KOC256: No řešením je biometrické ověření vypnout a používat pouze 6 místný kód. Případně nechlastat do komatu s lidmi kterým nevěřím.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CROSS:
    Tak může to být třeba nějaká párty co se trochu zvrtne a někdo ti chce prohrabat mobil...

nechci se tu zabředávat do dalších konsekvencí. Prostě pořád je to za mě trochu méně bezpečné, ale pohodlnější.

FLLIP:
    Ano je to už krok navíc, ale pořád pro zrušení režimu spánku je třeba jen zatočit kolečkem a pak kliknout. Není potřeba heslo.

Což pořád ti opilého člověka nemusí vzbudit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KOC256: jestli ti někdo v noci přijde spícímu sebrat telefon, myslim, že máš trochu vážnější problém, ať už ta osoba má nebo nemá roušku
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KOC256: To mají vyřešené

KOC256
    KOC256 --- ---
    FLLIP:
    takto to myslím.

UC:
    - spím s hodinkami na ruce
    - někdo v noci přijde s rouškou ho odemkne, ty ho ze spaní nezamkneš a hotovo.

Toto asi není úplně scifi scénář.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KOC256: tak jsem to ted zkoušel, když má manželka roušku tak se můj telefon hodinkami odemkne. Když ji nemá tak se neodemkl. Můžu ji ho ale jedním klikem zase zamknout :)

EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    KOC256: tak si to zkus třeba na svý partnerce, nebo kámošovi, jestli když na něj ve dvě ráno zaklekneš, jestli se ti otevře FaceID ...mě ne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam