• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ELECTRICKOTA:
    Ta trvanlivost tam byla cca měsíc co mám zkušenost. A i tak se dalo stáhnout znovu, jen si na to člověk musí vzpomenout dříve, než se objeví offline...
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    JYRKA: Jen bacha na to že ty uložený pořady mají omezenou platnost, po čase se sami smažou - nějak jsem nepřišel na klíč jaká tam je životnost, a zdá se mi u různých pořadu rozdílná, ale nestahoval bych třeba na týden dopředu, nicméně 3-4dny napohodu vždy.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Aplikace VLC a ta umoznuje mraky zpusobu, jak do ni dostat soubory.
    A jinak netflix funguje i offline, ty filmy jdou ulozit. Stejne jako hbo go
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SUBTITLES017: V iTunes klikneš v připojeným ipadu na položku výměna souborů. Nebo jak to je. A tam uvidíš vlc. A co tam do něj nahraje d&d tak to pak přímo vidíš v ipadu ve vlc
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    HERKULES: vlc si tam samo najde co se synchronizovalo pres iTunes?
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SUBTITLES017: Do ipadu program vlc a přes iTunes pak Drag And drop
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ahoj, ipad doraz - jaky je nejjednodušší způsob pro seniora jak dostat filmy do ipadu? Co ma stažené v pc normálně nakopat do ipadu přes itunes? Nebo to stáhnout rovnou odnekud z ulouto (přehraje to nějak přehrávač interně rovnou ze "souboru"?). Jde o variantu pro offline koukání, online maji netlix.. potřebuju jim na dálku zprostředkovat nějaké co možná nejjednodušší řešení..
    CROSS
    CROSS --- ---
    Měl jsem dojem, že jsem to jsem už psal, ale asi jsem to neodeslal... výborné shrnutí sepsal Gruber, doporučuji všem, kdo by se k tomu chtěl nějak vyjadřovat: https://daringfireball.net/2021/08/apple_child_safety_initiatives_slippery_slope

Přímo (i to tam odkazuje) vyjádření Apple je zde: https://www.apple.com/child-safety/ (než se uchýlíme k Novinkám, nebo se začneme ptát, co si o tom myslí Mařka z družstva).

V zásadě jde o několik (3) opatření, záležitost s prohledáváním fotek v iCloudu je skutečně porovnávání s databází, co zmiňuje
    HELVETE. AI přímo na telefonu je jiné opatření, zaměřené na iMessages dětí, kde to má identifikovat potenciálně nebezpečný obsah a notifikovat rodiče (nebo u dětí starších 12 let upozornit je samotné). Poslední věc je pak (hádám nějaký filtr v) Siri a hledání, když prostě budu hledat potenciálně závadný obsah, Siri mi ho neukáže nebo mě upozorní, že to mám pak svést na hackery z Alabamy.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    KOC256: mozna jeste nejake on device AI
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HELVETE:
    Pokud te chapu jde ti o to, ze v tomto konkretnim postu chybi zminka o AI? Ale v puvodnim odkazu byla, takze spise to tu neni explicitne vyjadreno…
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    HELVETE: Tady příklad použití, ten report může být automatem nebo to někdo na jejich CyberTipline nahlásí, že to někde viděl - https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/international-police-action-leads-to-rescue-of-22-month-old-romanian-sex-abuse-victim
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    KOC256: Úplně to není tak, jak píšeš. Tu databázi už dávno využívají a reportují skrze NCMEC přímo Law Enforcement agenturám (např. viz https://transparencyreport.google.com/child-sexual-abuse-material/reporting). Dělají to v zásadě všechny americké (nejen) technologické společnosti už dávno. Tohle spíš opravdu směřuje k AI tipování obrázků a následné posouzení závadovosti dle kritérií.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THRASHER: Možná to bude tím, že podstata služby samotné už se tady vyřešila včera.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THRASHER: No sice tu byly linkovane mnohem odbornejsi media, ale ty sis musel pockat na Novinky. Chapu. ;-)

Ale jinak k podstatě… Pokud jsem to pochopil správně tak oni nebudou vyhodnocovat jestli je na fotce pinďour nebo pipinka, ale budou mít digitální otisk již známých závadných fotek, které budou skrz nějakou databázi od společnosti, která se tím zabývá a budu porovnávat jestli právě nepostuješ tyhle známe závadné fotky. Ale je to je interpretace toho, jak jsem to pochopil já…
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PAYAXY: Hned to bylo pryč:-(
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    FARFELOO: co nejaky screenshot jak to vypada?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FARFELOO:
    V minulosti existovaly zpravy ktere se neukladaly jako sms ale jen se zobrazily na display. Ale to jsem uz tak 10 let nevidel.

A bavime se o SMS jo?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Dneska se stala zvláštní věc: dostal jsem notifikaci o textové zprávě. Když jsem ji otevřel a zadal kód, tak se nahoře na displeji objevil takový checkmark a to bylo vše. Žádnou zprávu jsem nenašel. Přišlo mi to trochu podezřelý, ale nic jsem nenašel. Neříká to někomu něco?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    No je to čím dál horší. Ale je strašidelné, že na jednu stranu nás lákají, abychom se všude přihlašovali skrz SSO (Google, FB, Apple) ale pak se udělá nástroj, kde se ti z ničeho nic mobil vypne a ty si nesáhneš ani na kontakty, ani na hesla, ani se nikam nepřihlásíš. A ideálně na všech zařízeních.

Pomalu bude čas si chystat nějaká zadní vrátky - hloupý mobil a nebo čistý profil.

Stačí si vzpomenout na nepochopitelné zablokování REVOLUT účtů, kde je klidně nechali zablokované X měsíců a pak je prostě odblokovali jako by se nic nestalo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CROSS: Jako dlouho jsem resila, jestli cloud ano nebo ne. Ale v podstate jsem nemela jinou moznost. Nebyla jsme schopna fotky z tel dostat :/ furt mi to padalo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam