• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    CROSS: U apple bídě určitě jeden z důvodů certifikace kabelů a příslušenství
    DREEK
    DREEK --- ---
    BOD1E: V rodině máme pár iPhonů i historicky/obměny, kdy většina z nich byla kupována v mobilní pohotovosti, levnější a bez problému. Jen u nákupu nejde odečíst DPH.
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    Ahoj, kupuju nový telefon a jdu vyloženě po ceně. Doteď jsem měl 6s a maximální spokojenost. Mám vyhlídnutý SE 2 za cca 11 a půl. Dotaz: má smysl kupovat něco ještě levnějšího? Ve smyslu dlouhověkosti, aktualizací atd. Třeba 7 už asi nemá smysl kupovat, ne? A takové ty nabídky od malých prodejců - SE 2 za 9 a půl, když Apple jej prodává o 2 tisíce dráž - má smysl to riskovat?
    CROSS
    CROSS --- ---
    GIOMIKY: tomuhle rozumím (že to EU chce, I proč, jakkoli na to nemám vyhraněný názor), ale ten text z The Next Webu je hrozná slátanina.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CROSS: Jakoze EU chce naridit, aby vsechny telefony, co se v EU prodavaji meli USB-C...
    Evropská komise chce jednotnou nabíječku s USB-C a Power Delivery - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/evropska-komise-chce-jednotnou-nabijecku-s-usb-c-a-power-delivery/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GIOMIKY:
    No asi nejsi zdejsi, protoze se tu uz dva dny o tom mluvi, ze ten USB-C je krokem zpet... ;-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    GIOMIKY: Trochu postrádám relevanci toho, aby někdo s Androidem tvrdil, že Apple má přejít na USB-C, aby si od kámošů s iPhonama mohl půjčovat kabel. Tvl co je to za článek.

Na celý záležitosti nerozumim tomu, proč se někdo nezamyslí nebo dokonce nezeptá Applu, proč teda do těch telefonů ten lightning dávaj?

(A jinak osobně je mi to jedno, nějak mě neobtěžuje ani lightning, ani USB-C.)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Jestli se to EU povede, tak iPhone dostane pricetnej USB-C konektor
    6 reasons the EU should force the iPhone to use USB-C
    https://thenextweb.com/news/usb-c-on-iphone
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak se taky připojím... Mám snad jeden odrovnaný originální lighting co měl ještě problém s tím shrnováním bužírky u přechodu na konektor. To bylo ale někde max u 6S. Ostatní šly vždy s mobilem dalšímu majiteli.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Já jsem odrovnal už desítky lightning kabelů. Nejčastěji prostě ochozený kontakty, ale i různý jiný závady. USB-C zatím bez problémů. Ale vidím tam větší riziko shitty chipů
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Není to celý jen o tom, že USB je "free", kdežto za Lighting chce Apple $$ ? Mě osobně by jednotná nabíječka/technologie přišla fajn, ale evidentně je to utopie - viz notebooky, auta a jiný nabíjecí zařízení. HW nerozumím, ale laicky mi přijde lighting odolnější, protože samice nemusí mít uvnitř ten "konektor" kterej se dá snáz poškodit..
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    XEHUTL: Je fakt, že já taky nezničil žádnej lightning kabel, zato jeden usbc se mi podařilo zlomit v konektoru a to jsem jich měl podstatně míň, než lightningů.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    PSYCHO: Hmm, já lightning nezlomil ani jednou, USB-C zatím jen jednou. Bordel u obou vychází nastejno - možná jen že u lightningu se to výrazně líp čistí.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    HONCKA: tenhle problem s USB-C je castej, ale to se deje i s Lightningem. Zlomit se mi povedlo taky uz oba typy (ale lightning castejs).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PSYCHO: Za posledních 10 let jsem nic po kabelu nepřenášel :)
    ale s minulým telefonem jsem měl problém, že usb-c se mi zanášelo bordelem a pak byl problém s nabíjením
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    PSYCHO: Ano, to je pravda. Otázkou je jak moc změn by Apple musel provádět pro přeměnu na USB3, přepokládám že někde už na to patent budou mít.

Možná právě tahle byrokracie zatím blokuje jeho zavedení do výroby.. tj. aby to pro ně nebyla slepá cesta.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    XEHUTL: Problem je rychlost. Je to proste uz staricke USB2.0 .
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    WERT: bude zajimavy, jestli Apple bude chtit portless, tak jestli by kvuli tomuhle narizeni musel delat verzi s portem (pro EU) i portless (pro zbytek).
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    WERT: Lightning je pořád konstrukčně mnohem lépe navržen, IMHO. Slabý článek u něj u mě zatím vždy byl pouze kabel jako takový, nebo necertifikovaný chip uvnitř.

Zatímco USB-C už jsem už jedno měnil pro ohýbání se a blbý kontakt. Je pravda že je pořád o řád lepší než ty předchozí používané tuším mini konektory - které hlavně u děti odcházely jak na běžícím pásu.

Za mě lightning budu jen velmi nerad opouštět.
    CROSS
    CROSS --- ---
    WERT: navrhuju přejmenovat to na USB-EU
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam