• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    PAYAXY: ja iOS 15, clen rodiny iOS 14, jestli to ma nejaky vliv
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    PUEBLO: zkouseli jsme to, a nabizelo to pry (obrazovku clena rodiny jsem nevidel) jen moznost platbu moji (organizator) kartou pri zadani CVV, coz je dost na ...

Nevyzkousel tohle nekdo dalsi? Delame neco blbe?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nějaký osvědčený MagSafe do auta do ventilátoru.

15W Qi Car Charger Type C Mobile Phone Magsafing Wireless Charger Car Mount Magnetic Holder For IPhone12 Pro Car Charging|Universal Car Bracket| - AliExpress
    https://a.aliexpress.com/_mq3t2fC

Např. něco takového...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PUEBLO: To je ale debilní :) Nicméně díky, taky jsem to řešil.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    PAYAXY: Můžeš si přidat individuální kredit unikátní kartou

Family sharing individual payment methods - Apple Community
    https://discussions.apple.com/thread/251886253
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    V rámci Apple rodinného sdílení fakt nejde nastavit aby si každý dospělý používal na nákupy vlastní kartu?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Objednal jsem před koupí telefonu nějaké ochranná skla navíc pro iPhone 13 Pro Max a teprve teď mi dorazila. Nakonec jsem stejně koupil jiný model. Mám je tak k prodeji, kdyby měl někdo zájem, více viz [Ochranné sklo na iPhone 13 Pro Max (3ks)] Díky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SPLNYX:
    No mi přijde že od klávesnice je každý chytrý. Ale co je dle tebe řešením? že nyní se zastaví vývoj a všichni vývojáři budou rok čumět do zdrojových kodů a hledat chyby? nebo jak jako si to představuješ?
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    CROSS: Já vnímám "kritické" když to jde do červených, ale nějaké "významné" tam jsou i na Android, to jo. Jinak, privacy se security si nepletu, myslel jsem to tak, že to s tím souvisí (ochrana dat implikuje jejich řádné zabezpečení).
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: Jj, taky uz bych si od ty doby nikdy nekoupil apple telefon novej na krame. Ale treba po rocnim cyklu odkoupil od firmy.
    A zatim jsem nenasel vhodnejsi alternativu.

Ale ty jiste vis, ze ono to neni o jednom produktu, ale o celym ekosystemu nekolika zarizeni. A nejvic me bolej ty veci u toho jednoho produktu, kterej je jen soucast ekosystemu. Takze picuju na tenhle jeden produkt. S ostatnima jsem, zatim relativne spokojenej
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: některý z nás si myslej, že normální člověk si pořizuje HW, kterej potřebuje a kterej dělá, co od něj člověk chce. Nic není dokonalý a i takoví z nás si stěžují. Pak jsou tu ale ještě další lidé, kteří si to kupují navzdory tomu, že to nedělá, co chtějí, nemá to požadované vlastnosti, no a pak píčují horem dolem furt vo tom samým. To zase dostává mě.
    VACA
    VACA --- ---
    Omlouvam se:)
    VACA
    VACA --- ---
    SH_PANDA: Jeste mi v ty rane krut nozem. Pokazdy kdyz hledam tu jejich posranou redikci tak je proklinam.
    Bohuzel obcas telefon v praci potrebuju pripojit i k jinejm nez konzumnim srackam.
    Sory trochu se mi vari krev. “Dik” za pripomenuti.
    Peknej zbytek nedele preju.

Nejvic me ale dostava ze nechat se vyjebavat doprdele lidi povazujou za luxis, a jak se vlastne applu podarilo tohle dosahnout.
    S pozdravem
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    VACA: ja jsem myslel, ze uz si to vzdal s 3.5mm jackem.
    VACA
    VACA --- ---
    Zrejme ma apple trochu jiny priority. Treba jak v iOS zabezpecit aby telefon neslo plnohodnotne opravit.

Inu zakaznik na “prvnim” miste, kam az slunce nesviti..

Sory musel jsem si trochu rejpnout. Vlastne se sam sebe ptam jak dlouho jeste to vydrzim vsechno tolerovat:/
    CROSS
    CROSS --- ---
    SPLNYX: Jen tak na okraj (do Androidu nevidím, ale letmým pohledem nalézám nějaký kritický chyby z letošního roku), nepleteš si "security" a "privacy", když je řeč o marketingu Apple? To samo nic nemění na tom, že těch děr je hodně, a zejména znepokojivě zní, když podle těch, co je nacházej, na to Apple reaguje laxně nebo vůbec.
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    HERKULES: IMHO by inženýři z Applu měli pořádně zamakat na security, za poslední rok opravených přes 223 bezpečnostních chyb na iOS a z toho přes 20 kritických (poslední kritická ze září 2021), security je u Applu dlouhodobý problém, ačkoliv marketing přesvědčuje o opaku - ale to je pouze marketing, o skutečnosti se toho běžný uživatel moc nedoví. Já osobně používám Apple, profesně trochu vidím do IT security a pořád doufám, že se situace bude u Apple zlepšovat, ale výsledky jsou dlouhodobě docela mizerné (narozdíl od systémů Android, které dokumentují poslední kritickou bezpečnostní chybu v roce 2020). A to se samozřejmě bavíme jen o těch odhalených bezpečnostních zranitelností - viz. https://www.cvedetails.com/product/15556/Apple-Iphone-Os.html, taková třešnička byla, když IT security společnost Zerodium v roce 2020 dokonce pozastavila výkup exploitů na iOS, protože nabídka překročila poptávku, měli jich více než dost - https://www.macrumors.com/2020/05/14/zerodium-pauses-acquiring-ios-exploits/. Běžný uživatel, zdá se, security moc neřeší (a asi ani investoři), ale za mě je to jeden z největších aktuálních problémů společnosti Apple, jehož marketing navíc propaguje opak skutečnosti, a neustále řešit, že s každou aktualizací iOS je opravená nějaká kritická bezpečnostní chyba, už mě začíná mírně znepokojovat, skoro se zdá, že už se v tom plácají a dělají jednu záplatu za druhou, a jak už jsem napsal, to se bavíme jen o těch odhalených chybách, těch oficiálně neodhalených mohou být fakt mraky.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    WAKI: Vždyť to tam všechno vidíš. Hele, zkus se na ten screen nejdřív v klidu třeba pět minut koukat. Ono to většinou stačí k tomu, aby ti to začalo dávat smysl.
    WAKI
    WAKI --- ---
    TAURUS: Aha to je dobrý vědět pro mě jako uživatele by tedy bylo přívětivější to, že by mi to ukázalo během daného dne v jaký fázi teplot se nacházím a co mě čeká k večeru, jestli se bude ochlazovat (modrat ta čára) a nebo zůstane ta čára stejně barevná. Aneb vem si do hospody mikinu, nebo zmrzneš, až půjdeš domu. Než si nejdřív udělat tabulku minima a maxima z 3 dnů, ještě že to apple nedává na měsíc dopředu. To by bylo super se v tom vyznat.

Sorry za ot. My to tu asi nevyřešíme 😂
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Fakt se dobre bavim. Me vubec nenapadlo, ze nekdo stroskota nad chapanim zobrazeni predpovedi…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam