• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    BARTOLOMEJ
    BARTOLOMEJ --- ---
    SZANDA: hmmm - tak mne jeste napada tvrdej restart (volume up, volume down, drzet power button nez se objevi jabko)
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    BARTOLOMEJ: Všechno pozapínané a aktivní :/
    BARTOLOMEJ
    BARTOLOMEJ --- ---
    SZANDA: mrkni do nastaveni Siri & Search -> Contacts
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    Ahoj, jdu za vámi s dotazem. Manželka má iPhone 12 Pro a nefunguje ji vyhledávání v kontaktech. Zkoušel jsem googlit, ale narazil jsem jen na problémy se synchronizací nebo s mizejícími kontakty. Ona ty kontakty v adresáři má a ručně je vyhledá, když ale napíše do search baru třeba "Luc" tak ji to nenajde Lucie ... apod.

Nevíte, v čem by mohl být problém?
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    MATESISKO: To jsem nevedel, já měl za to, ze je to ze zahraničí a je tam jenom rok. Každopádně já mám platební kartu, která mi u českých prodejců udělají ještě rok navíc, takže pro mě je to výhodnější koupit zde. Navíc Datart měl pro mě na 13Pro v preorderu 1000Kc slevu :)
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    FLLIP: tak to mas i na apple.cz
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    HAVANA: ja mam objednano 12.listopadu pres apple.cz a zatim nic ;)
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    FLLIP: https://macpodpora.cz/apple-zaruka/ tady ji mame ze zakona

ale realne nevim
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    MATESISKO: imho dva roky záruka.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    Zajimavy. Ja mel 13 za tri dny doma z apple.cz. Ma objednani z iwant apod. nejakou vyhodu? Krom toho ze se na telefon muzes dyl tesit :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    REFLEX: Třeba 14 dnů zpátky..

Vtipný je že alza, datart, istores maj objednávku už přes měsíc a nic
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    HAVANA: kdy si objednaval?
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    iwant mi naskladnil trinactku...sem to necekal takhle rychle :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PSYCHO: já jedu zatím kombinaci watch-12mini-11proM1 a zatím jsem spokojenej
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    HONCKA: V Holandsku (a na spouste dalsich jinejch mist) nepouzitelny, podpora watch eSIM je zatim mala a neni to stabilni reseni na volani. ;(

Plus, coz je dalsi vec, co mne stve, iPady proste nekomunikujou s hodinkama, vubec netusim proc. (Ve smyslu, ze v nich neni watch app).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PSYCHO: Co k tomu watch se sim?
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    Tak mi konecne dorazil novej iPad mini a jsem nadsenej. Takze to vypada, ze 12ka se zaradi k 16” intel mbp na home office a po meste budu behat jen s m1 prockem a minickem.

Uz jen proto, ze ta 12ka s tim jejich uzasnym krytem s litajicim ipadem a klavesnici je jen o malicko lehci nez ten MBP a v baglu zabere vic mista.

Kdyby to umelo se simkou i hovory a ne jen data, tak bych snad nechaval doma i telefon. Vejde se to do kapsy u bundy/kabatu a je lehouckej. Skoda no :(
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    FRK_R23: já jsem zatím rozbil akorát jeden ipad, když jsem ho shodil z racku kufrem s nářadím, tohle je ale na telefon 10 letýmu klukovi
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KOC256: Za těch 10+ let co mám nějakej iphone se mi podařilo rozbít dva, takže skóre nemám tak hrozný :) Když to srovnám se ženou... :))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FRK_R23:
    Tak to jsem asi šikovnější a nebo ohleduplnější. Já měl vždy všechny skla z alíku a poslední mi na 12 mini drží bez jakékoliv prasklinky od ledna. Ale i když s tím funguji dost outdoorově, tak se mi nedaří pravidelně s tím někde padat a klepat...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    K tématu odolnosti bych rád doplnil, že pro svůj XR jsem si koupil ze začátku několik různych skel a všechna stála za hovno. Poměrně rychle se to rozbije a o pár jsem se pořezal. Ukázalo se, že sklo od Apple je dostatečně odolné na běžné pády. A pak jsem si na konci léta volal taxíka po 40. narozeninách kamaráda. Telefon jsem na kamenitou cestu upustil asi desetkrát, než konečně prasknul :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam