• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    BOXY
    BOXY --- ---
    KOC256: Jako jasný, může bejt a taky nakupuju věci různě (teď spíš než Ali, tak Amazon.de, není to o moc dražší a za pár dnů to mám doma a neřeším clo a DPH), ale ten každej ten Spigen mi vydržel 2 roky, než jsem tel. poslal dál, tak jsem si říkal, že nebudu experimentovat a když to rozložím do času, je to cajk. Ale třeba sklo bych značkový v ČR nekoupil. Tam je poločas rozpadu tak půl roku (a lepší zkušenosti mám právě z nějakým dovozem 3x v balení za stejnou jak jedno sklo tu...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOXY: Par euro na alikovi ;-). A k tomu mam dalsich 5 jinych a porad jsem na tretine ceny :-).

    Bytelne rohy, vzduchove kapsy, tvrde zada, zvysene rohy…

    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    PSYCHO: dobrý vědět, díky za tip.. hledat nemusíš, kdyžtak si najdu :)
    BOXY
    BOXY --- ---
    KOC256: No je to dražší, to bez debat. Ono tam cenu dost zvyšuje ta magsafe podpora. Ale mám s tím dobrý zkušenosti už od Xr. Sedí supr, je to takový polotvrdý obal, má to nějaké malé vzduchové kapsy v rozích pro pády a přesah přes čočky foťáku. A i když to má ten přesah, sedí to na stole rovně, pokud nezatlačím na levý horní roh...
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    SUBTITLES017: Mel jsem appku co ti dokazala pridat jakejkoli QR/Bar code do Wallet. Nemeli by bejt tezky to najit, ale jestli chces, tak ji najdu v purchased. Uz jsem ji odinstaloval, ale pak to vypada takhle:

    ALI
    ALI --- ---
    SUBTITLES017: ja to delal pres tohle a bez problemu

    Create your Digital EU Covid Certificate Pass | GetCovidPass.eu
    https://www.getcovidpass.eu/
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ALI: jak ho dostat do wallet?
    ALI
    ALI --- ---
    ockovaci certifikat je nejlepsi mit pridanej ve wallet; tim padem odpada face id a staci jen dvakrat poklepat na power button
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOXY:
    to je ale pálka :-)

    Má to rovné záda a nebo se to kinklá? Já si kupuji obal i kvůli toho, aby to na stole leželo rovně...
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    DUB: jo taky jsme vcera tohle nalepili :], akorat clovek to dela v laboratori bez prachu atd, a stejne tam prachova smitka dole :D
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MATESISKO: ta prvni varianta mi prave zpusobuje ten popisovanej jev, ale to druhy priste vyzkousim, dekuju!
    Kazdopadne z reakci to vypada, ze ma signal kolem me nejakej neobvyklej dosah.... priznejte se, ze vy nejste ockovany! ;))
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    BRUSINKA: Ja teda musim prilozit telefon az k terminalu, nikdy mi to nenacetlo na vetsi vzdalenost (iPhone X).
    Ale mas dve moznosti:
    1. Dvakrat zmacknout bocni power button, automaticky ti to nacte defaultni kartu, ale muzes si vybrat jinou
    2. Otevrit aplikaci Wallet, vybrat kartu, dvakrat zmacknout power button
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SWALLOW2: az se mi to priste stane, vytahnu z kapsy metr ;)
    mozna je to zvyk z toho SEcka, kde ukon pro vyber karty neprobihal v tentyz moment, jako potvrzovani platby, cemuz se s faceid nevyhnes.
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    BRUSINKA: Dost daleko od terminalu? Ja mam tedy stare XS, ale nikdy se mi nepovedlo zaplatit z vetsi vzdalenosti nez cca 15-20 cm. To te to chyta na vetsi vzdalenost?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    ASAFA: eh.. samozřejmě nemám přiloženou kartu k terminálu. Několikrát se mi to už stalo na "běžnou" vzdálenost terminál na stole / telefon v ruce před očima. Jen to má prostě zřejmě takovej dosah, že to sejme i na těch pár desítek cm.
    HAVANA:
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    BRUSINKA: z 90ti procent platim defaultni, nicemene nejdriv odemknu, vyberu kartu, potvrdim, a az pak strkam k terminalu
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    BRUSINKA: Co si nastavit kartu dřív než prilozis k terminálu?:))
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    HAVANA: mam za sebou tentyz skok a podepisuju :-) I kdyz teda kvuli ty rousce je aktualne faceID trochu "krok zpatky", misto otisku prstu, jak jsem byla zvykla, ted furt zadavam ten kod... ale to snad nebude trvat vecne.

    Jedina vec s otaznikem je pro me apple pay - jak to delate vy, kteri tam mate vic karet? Uz se mi parkrat stalo pri placeni v restauraci (kde nemam rousku), ze nez jsem stihla vybrat tu spravnou, strhlo se to z defaultni. Asi to je problem z kategorie "you hold it wrong", ale jak to resite? Otocite se nebo si popojdete, abyste urcite byli dost daleko od terminalu? To se mi uplne nechce... nebo je na to nejakej jinej trik?
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    GREVE: neni, protoze nejdriv probehne face id, ktery failne, musis znova kliknout, aby si mohl zadat pin a celkove to zere mnohem vic casu, nez kdyby si to reklo rovnou o pin, at uz jde o Apple pay nebo jiny appky.
    DUB
    DUB --- ---
    REFLEX: Objednal sem 13 pro na alze a zasrtnul sluzbu nalepeni skla. Prislo mi to nalepeny s folii. Wtf. Na telefon sem cekal pres mesic. Strhnul sem to a koupil sem zas tohle spigen sklo co ma ramecek a je tim padem jednoduchy ho rovne nalepit. Mel sem to rok a pul na minulym a vydrzelo to bez zadnejch defektu https://tvrzenaskla.eu/spigen-glass-tr-ezfit-s-aplikatorem-tvrzene-sklo-iphone-13-13-pro
    PELDA
    PELDA --- ---
    HAVANA: Rouška stačí stáhnout pod nos na tu zhruba vteřinu. Řeším to tak všude, nikdy nebyl problém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam