• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DUCATIMONSTER: Já předpokládal baterku jako baterii.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    PHAILO: To asi ne , ne? On chce mit světlo na zamknute obrazovce. Na druhé straně , než je ikona foťáku.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    REDSNAKE: Jde o widget. Pro jeho přidání je třeba zeditovat plochu. To se dělá tak, že na odemčené ploše podržíš prst a pak už lze editovat.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ZVIRATKO: neberu to jako pruzeni, rad se necham inspirovat a vyzkousim neco :) treba bude neco konecne adekvatni nahradou a budu se moct vyprdnout na Documents :) kazdopadne dekuji za konzultaci :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SUBTITLES017: ok, uz nebudu prudit :-) ale ten iTunes Match bych zkusil, je to aspono neco vetsi jistota, ze se ti to neztrati...
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ZVIRATKO: ja vim :) ale tohle je typicka vec, kterou ja budu stahovat a poslouchat.. v settings bohuzel toto zmeni nelze / nenasel jsem.. ja bych klidne rad vyuzil neco jinyho, ale vzdycky narazim na neco, co me donuti jiz zpet k Documents..
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SUBTITLES017: no tak kdyz to nema ID3 tag tak to nema co ukazat :-D mrkni jestli na to nekde neni volba, ze to ukazuje filename misto tagu...
    ale prehravacu bude hromada, ja jen navadim na to co jsem osobne pouzil (ale ja sel hlavne po tom aby to umelo Hi-Res a DAC)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ZVIRATKO: do vox poslu soubor z Documents a neukaze se mi v Library nazev, nic.. jen kdyz pak na to kliknu, tak vlastne zjistim, co ze to v ze knihovne je.. naprd.. :/ tohle je treba soubor, ktery jsem stahl z youtube, pac to nikde jinde neni..

    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    REDSNAKE: To tam je automaticky. Na tom se to asi nebude ..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DUCATIMONSTER: Ok, tam je a vlastne jde vysunout ovladaci centrum i bez odemknuti telefonu, good point. Ale u nej jsem videl ikonu baterky primo na plose zamknute obrazovky
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    REDSNAKE: Asi by mela jit dat do ovládacího centra , ne? Nastavení -> ovládací centrum
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nevíte prosím jestli lze na iPhone SE s iOS 16.1.1 přidat na uzamykací obrazovku baterku? Kolega to na nějakém novějším iphonu má, ale mě se to tady nedaří najít a vždy když chci zapnout baterku musím telefon odemknout a vyjet se spodní lištou a lovit to mezi ikonkama. Tuším že to jde i nějakým HW magic clickem, ale to asi nemám kapacitu si zapamatovat a rád bych to měl na té uzamykací obrazovce.
    Případně dík
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SUBTITLES017: ja bych pouzil aspon neco co je delane na hudbu, zkus treba Vox...
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    mělo byt to být 649,--kč - aspoň se mi to ukazuje v Hudbě na macu

    jako kdyby bylo nějaký zkušební období, aspoň týden, tak bych to zkusil.. takhle bych možná vyhodil 650,-- a to se mi moc nechce..

    treba Documents jsou pro me (co se prehravani hudby tyce) vic user friendly, nez Soubory.. taky maji daleko lepsi music player.. no proste tam asi jeste zustanu a budu doufat, ze se to zase nějak nevysere :-D

    obnova zalohy probehla v pohode a mam obnoveny vsechno, co jsem tam mel

    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SUBTITLES017: myslim ze to je spis k 900 na rok s dani, ale funguje to pomerne dobre. Na Macu (nevim zda to jde jinde) to nahrajes do knihovny, z te se to nahraje do iCloudu a v telefonu to v knihovne vidis a muzes stahnout behem nekolika desitek vterin. Jen pocitej, ze u hudby ktera je unikatni pro tebe bude obcas ten download chvilku trvat, protoze nebude v cache na cele jejich CDN. Pote co overis, ze to jde na telefonu stahnout a je to spravny song muzes original zahodit, ale ja bych ho zazalohoval :-)

    A pro scenar bez iTunes Match: myslim, ze to co umely Documents dnes umi Files, na hudbu je prehravacu dost, treba i to VLC, to umi hrat primo z iCloud Drive. Nevyhned se tim iCloudu, ale vyhnes se iTunes :) iTunes uz sice nejsou takovy hnus co byvaly, ale porad je to dost hnus, takze chapu...
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ZVIRATKO: ja Documents pouzivam nejak od zacatku, co mam iphone, mozna opravdu uz jen ze zvyku. Nikdy jsem neprisel na chut itunes.. tohle pro me (tehdy) byl nejjednodussi zpusob, jak tu hudbu do telefonu dostat, aniz bych to musel hnat pres apple (takže bud primo stazeni v telefonu pres documents, nebo stazeni do macu a pak poslaní pres airdrop do telefonu).

    dejme tomu, že stahnu 2hod set, ktery ma 150mb - kdyz ho nestahnu primo v telefonu, stahnu ho v macu a poslu pres airdop. Kdybych to kopal pres itunes match za pouziti macu, jak dlouho by trvalo, nez tu hudbu budu mit dostupnou v telefonu? Je to instant, nebo jak to funguje? Je to sice jenom 600,-- za rok, ale vlastne ani nevim, jestli bych si tim v necem pomohl
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SUBTITLES017: jo a prestoze bych ti asi doporucil iTunes Match tak musim upozornit, ze uz to taky parkrat matchnulo kraviny, takze treba uprostred DNB alba byla nejaka klasika, ktera se matchnula, nebo jsem mel oblibenou verzi songu a matchnula se jina, a to fakt dokaze na*t (protoze s tim v podstate neni co delat a pokud nemas original taks o tu svoji verzi dost mozna prisel).
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SUBTITLES017: no a to stahujes primo z telefonu? Porad nechapu ty Documents :-) ja to historicky resil pres iTunes Match a nahraval to primo do Apple Music (takze mam zalohu), kdyz jsem poridil par Hi-Res sluchatek tak jsem zkousel ruzne DSD prehravace, FLAC ve VLC (a pak konvertoval do ALAC a tlacil to tam pres iTunes), ale co umi Apple Music lossless tak to neresim a jedu jen ten iTunes Match - rozdil mezi DSD256 a 320kbit MP3 nebo 256kbit AAC poznam jen velmi zridka...
    Nicmene i tak mam zalohu nejake hodne stare (=nesehnatelne, esotericke, divne) hudby jeste nekde po discich, protoze se muze stat, ze jednoho dne iTunes Match zrusi a moji hudbu smazou (ale spis myslim ze ne, jen z toho udelaji iCloud storage).
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ZVIRATKO: jojo, documents od readdle.. ona tam musela probehnout nejaka aktualizace a nejak se jim to muselo podelat, nebo nevim..

    hele ja hodne hudby stahuju z netu, jsou to veci, ktery nikde jinde nejsou atd (spotify, apple music atd). jestli doporučis jinou apku na hudbu, aniz bych to musel resit primo pres apple music apku, rad vyzkousim..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam