• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    CROSS: Apkama apod se většinou dostaneš tak na těch 100gb, pokud teda neplánuješ hrát na telefonu FPS hry apod což asi málokdo :) u těch fotek a videí to pak funguje tak že když ti dochází místo tak se v telefonu uchovávaj menší verze a ty v plným rozlišení zůstávají v icloudu. Jestli netočíš videa ve 4K nebo nefotíš v RAW tak se reálně na stovky giga stejně nedostaneš, ten HIVC formát tolik nezabírá.
    CROSS
    CROSS --- ---
    NOPOLICE: No proti větší kapacitě to nemluví, ale ta sama o sobě zálohu neřeší, to rozhodně. Fotky *jen* v telefonu samo nechceme.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NOPOLICE: 15 pro a mam 128 GB. K tomu si platim 2TB icloud, tam se mi potkavaji vsechna data moje i rodiny plus zalohy. Forky se mi optimalizuji, takze nezaberou tolik.

NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    CROSS: nemluví proti větší kapacitě nutnost to stejně zálohovat? přemýšlím tak, že u 256 i 512 stejně budu muset fotky zálohovat (cloud nebo externí disk) a u 256 bych jich prostě víc umazal na telefonu. jasně, bude to vyžadovat to řešit, ale to ten backup taky.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    NOPOLICE: taky si myslim, ze 256GB je dostacujici na bezny provoz a foceni.
    CROSS
    CROSS --- ---
    NOPOLICE: pokud používáš iCloud s placenou kapacitou, vždycky je tu možnost nemít v telefonu originály (fotek), pokud fotky jsou to, co ti zabírá nejvíc místa, může to mít značnej vliv.

Nicméně jestli plánueš ten telefon používat déle, jak psal TOM_HOST, šel bych do větší kapacity, abych to nemusel řešit nebo na to myslet.

Píšu jako ten, kdo z 256 11 Pro přešel na 1 TB 16 Pro, protože ho prostě neplánuju zase tak 5 let měnit. Moje fotoknihovna ale teda má přes 200 GB.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    NOPOLICE: Mám iP14 256 GB a aktuálně tam je 120 GB volného místa. Nějak se neomezuju, ale taky si platim family plan a tam je 200 GB, na který jsem de facto sám. Dokud nebudou mít děti taky telefony, a to ještě chvilku potrvá, tak si nemyslím že to bude problém.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    NOPOLICE: Odpovidas tou posledni vetou ;)
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    Budu upgradovat z 12 mini 128 GB na 16 pro. Rozhoduju se mezi 256 a 512gb. Teď jsem na 100GB zaplnění úložiště na 12 mini. U 16 pro jsou fotky a videa o dost větší, ale i tak mi 512GB přijde až moc (a hlavně o dost dražší). Přijde mi, že díky USB-C při nejhorším koupim nějaký ssd disk (ať už na přímý nahrávání nebo backup). Nějaký důvod, proč by mělo být 256GB málo? Plánuju ten telefon zase 3-4 roky mít.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nevěděl jsem, že se takhle sluchátka chytej cizího telefonu. Nabídku jsem samozřejmě odmítl :)

BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TOM_HOST: az na to prijdes, dej vedet, taky me to stve :-)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    TOM_HOST: Vyprdni se na google :))

Zkousim ted ai search engine Perplexity. Pokud mas Revolut pln Premium mas v cene Pro predplatne.

Ma to potencial :)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Ok diky vsem budu to zkouset postupne … oni se to objevi jednou za cas totiz tak to nepoznam hned ;)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    TOM_HOST: Zkus jeste mrknout na nextdns. Umi toho hodne odfiltrovat
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TOM_HOST: skus unsmartifier plugin, měl by odstanit veškeré hlášky na otevírání v externí aplikaci
    TAP
    TAP --- ---
    TOM_HOST: nejde to odfiltrovat přes tu Safari “hide distracting items” featutu?
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    TOM_HOST: No ale tuhle hlasku ti asi negeneruje ios ale google web

A podle me neni zpousob jak to vypnout. Google si za to ze pouzivas jejich sluzby uctuje cenu = posila ti reklamu
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    PUEBLO: Ale ja chci gugl … ne duck :)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    TOM_HOST: Zmen si default vyhledavac v safari. Z google treba na Duckduckgo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam