• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    btw nevíte jestli jde nějak zabránit, aby v books se neodmazavaly knihy? Ono je celkem k nasrání, když si člověk chce něco přečíst a ono to nejde (zejména když je třeba ve vlaku se špatným signálem), protože se lokální kopie smazala, aby se ušetřili jednotky mb, hlavně kdyby to byly aspoň staré věci, ale ty knížky jsem měl otevřený před necelým týdnem
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    FLLIP: za 1$ (nebo i víc, ale prostě jednorázovou platbu) bych koupil, ale subs nesnáším, takže pro me nogo :/
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    SUBTITLES017: Ja jsem si to někdy před 10 lety za 1$ koupil :-D Nabízí mi to ještě AI za předplatné, ale ta legacy placena verze funguje dobře.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    SUBTITLES017: jo už to vidím.. 3 dny free, pak jedine subscription (400/rok)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    FLLIP: jak moc je to použitelné bez předplatného?
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Ja na mazání objektu z fotek používám aplikaci Retouch, ma i integraci do Apple fotek… a funguje uz asi deset let. https://apps.apple.com/cz/app/touchretouch/id373311252
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    je to bída no.. bez podpory jazyka nám všechny updaty můžou být prakticky ukradené..
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ZVIRATKO: ty tedy mas telefon v angličtině?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SUBTITLES017: odpoved ani na jednu z otazek netusim. 15 dostala (ma dostat?) taky nejakou variantu AI, u jazyku asi jde jen o Siri?
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ZVIRATKO: ty objekty jde mazat z fotek i když je telefon v češtině, nebo musí být taky v aj? jde i to na starších modelech, nebo je to striktně na apple intelligence (tedy 15 a výš?)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    DUCATIMONSTER: netusi. Cekal bych, ze s integraci AI to pujde rychleji, protoze LLM s cestinou nemaji problem, ale...

1) je mozne, ze Apple LLM je "jine" a cestinu proste neumi a musel by se udelat novy model
    2) je mozne (pravdepodobne), ze ma Apple nejakou brutalni validaci na nejake vlastnosti, kterou zatim neumi zarucit (ze to nebude mluvit sproste, nadavat, treba nejaky schvaleny blacklist slovnik...)
    3) je tam interne silna provazanost na i18n v nejake komponente, ktera vyzaduje hodne prace

pravdepodobne to bude kombinace vsech 3 veci, podle me pokud do konce roku nezapnou dalsich XX jazyku tak se cestiny zase vubec nedockame
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Tuší se, kdy to češtinu podporovat bude?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    jde mazat objekty z fotek (na to bylo potreba AI, nevim proc)
    a hned mi to vnutilo Image Playground, ktery mi po 15 minutach hrani sezralo 15% baterky (16 Pro Max, akze mskr)
    ta nepodpora jazyku je fail, tomu fakt nerozumim v dnesni dobe...
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KAZATELL: Taky ne :(
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    FLLIP: Je možné už nahrávat hovory?
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    iPhone Mirroring nefunguje v EU?
    FLLIP