• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    OT_
    OT_ --- ---
    ADAMIRA: V klidu, mě zatím nasralo každé internetové úložiště, které jsem vyzkoušel, včetně vlastního NAS:))
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DIE_DIE: Už jsem to vyzkoušel na 3 PC a na 3 různých připojeních, nikde to nejde.

“Každá služba se nějak chová”

Oh pardon to jsem si neuvědomil, naprosto bláznivé jsem očekával ze když si platím internetové úložiště, ze z nej půjdou ty věci následně i stáhnout, ale je to proste takové specifikum. :))))

To je jak koupit si auto a bláhové předpokládat že se s jim bude dat jezdit. :D
    MATHEZZZ
    MATHEZZZ --- ---
    DIE_DIE: Tak to je funkce, která rozhodně není starší víc jak půl roku. Vím, že jsem to hledal a ten offline mód fungoval jen po dobu, co jsi se složkou pracoval. Při delším nepoužívání se smazala z disku.

Já jsem s icloudem naprosto spoko, když ho používám jen jako backup tool. Jako sdílení a okamžitý synchronizace, to už jsem vzdal.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    MATHEZZZ:
    Jinak Google a dvě minuty čtení..

Keep items downloaded on your Mac
    If you turned on Optimize Mac Storage, older documents are stored in iCloud when space is needed. However, you can choose to keep certain files or folders downloaded on your Mac no matter what.
    On your Mac, click the Finder icon in the Dock to open a Finder window, then click iCloud Drive in the sidebar.
    Control-click the items, then choose Keep Downloaded.
    The Keep Downloaded status icon appears next to the item’s name.
    If you no longer want to keep an item downloaded, Control-click it, then choose Keep Downloaded (so the checkmark disappears).
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    ADAMIRA:
    MATHEZZZ:

"mě to nejde" je taková klasika, evidentně to celému světu víceméně funguje, to co popisuješ za chybu, je spiš opravdu vada na tvém systému nebo nastavení. Jinak ano, Dropbox a Drive se třeba chová jinak, ale každá služba se "nějak" chová. Mě na Drivu sralo X věci, které na iCloud vůbec neřeším. Chce to dávku trpělivost, něco si přečíst a nastavit si svůj "use case".
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    ADAMIRA: hmm zkusil bych to přeinstalovat, ideálně pomocí toolu, kterej smaže kompletně celej program a nainstalovat znovu. Možná i antvirus apod. ti to může blokovat. Já ten iCloud na Win11 používam několik let a jedinej problém mam s tím, že se to ne vždy synchronizuje, složky mi kopíruje normálně.
    MATHEZZZ
    MATHEZZZ --- ---
    Ale já to primárně používám jako backup pro soubory, protože je to integrovaný pro mac os. Jinak jedu google drive. Což mě taky nebaví, platit si dvě uložiště, kdyby icloud fungoval jako drive nebo dropbox, tak bych se nezlobil.
    MATHEZZZ
    MATHEZZZ --- ---
    Jo a taky mě štve, že nejde sdílet mimo uživatele icloud.
    MATHEZZZ
    MATHEZZZ --- ---
    Upřímně, icloud je pain in the ass. Ani na macu to pořádně nefunguje. Nevím, jak na windows, ale na macu jdou celý složky stahovat. Ale, co se týče synchronizace, stáhování, tak to prostě nefunguje. Někdy to funguje bez problému, někdy se to zasekne u 20 mb a nejede to dál. Pokud to člověk nepotřebuje ihned, tak to nakonec proběhne, ale okamžitej upload nebo download prostě nefunguje. A co mě nejvíc vytáčí, že si nemůže člověk zvolit složky, který permanentně zůstavají na disku, offline, třeba jako u dropboxu.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ADAMIRA: Apple (bohužel pro tebe) potřebuje prodávat svoje vekoryse naceněný udělátka. Windows je pro něj konkurence a okrajová záležitost.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JYRKA: Nechce se mi věřit že by to bylo jediný řešení.

HIJACKER: No mě to prostě nejde, zkopíruje to cca 1 mb a pak to spadne.

DIE_DIE: no tak je asi potřeba mac, mě to nefunguje.

Upřímě řečeno fakt se mi nechce věřit že by Apple se kterym jsem obecně velice spokojenej vypustil na světlo boží takovej shit, to mi nedává smysl.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    ADAMIRA: noo.. nezlobím se, me to funguje úplně normálně, používám tedy Mac
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    DIE_DIE: Dtto; jak píše kolega iCloud for windows apka, chová se ~stejně jako Gdrive Onedrive apod tzn drží ti lokálně nějakou složku v pc syncnutou s cloudem
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    ADAMIRA: Na Windows 11 s nainstalovanou ofiko aplikací iCloud stahování složek normalně funguje. Vedle hodin je ikona, kterou když rozklikneš otevře okno ve kterým je několik položek a mezi nima iCloud Drive. Pod tím je malý modrý text "open in file explorer", který otevře normální adresář z kterýho si můžeš ty složky vykopírovat kam potřebuješ.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ADAMIRA: Nebo si pujc Maca a udelej to s nim.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DIE_DIE: To mě taky napadlo, naistaloval jsem apku ale nenašel jsem místo kde bych nastavil že se má komplet cloud stáhnout, chová se to pouze jako zástupce. Když to zkusím tak jak popisuješ ty stáhnout do PC - tak se překopíruje tak 500 kb, kopírování se zpomalí na nulu a následně selže.

To se na mě teda nezlobte ale od apple placený služby bych očekával uplně jiný možnosti, tohle je extrémě trapný.

Google disk s tím co píšu nemá absolutně problém. Jenomže já jsem si bohužel svý zálohy nahrál na apple disk a teď to budu s největší pravděpodobností všechno po jednom stahovat, to abych si vzal den volna, to je teda síla.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    ADAMIRA: tipovat a pak stahovat.. tuším, že celé složky stahovat nejde, řeší se to funkcí synchronizace (objeví se ti v prohlížeči složka iCloud, která se chová podobně jako externí disk. Aktuálně používáne dokumenty se ti stáhnou do offline.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Zdravím, mám menší problém co se týká apple cloudu, nevím jestli jsem správně, kdyžtak mě prosím pošlete do správných míst.

Rád bych si ze svého apple cloudu stáhl nějaké složky, ale prostě nemohu stahovat celé složky, jenom samostatné soubory, což je pro mě docela dost problém. Googlil jsem a jediný odpovědi který se mi dostalo bylo že mám buď málo místa na disku (nemám, mám ho dost) nebo pomalé připojení (nemám, mám opravdu kvalitní a rychlé připojení).

Používám windows 11. Napadá Vás někoho řešení?
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    MORDINO
    MORDINO --- ---
    Ahoj, dětský účet a iphone 11. V aplikaci fotky nefunguje hledání lidí a aní se nevytváří vzpomínky apod. Je to nějak blokované a nebo je někde chyba? iOS nejnovější ale dělalo to i na 17.7.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam