• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    JIMX:
    JIMX: spánek a nerušit jsou dva z režimů soustředění. A minimálně ten spánek jde právě naprogramovat, aby se spouštěl v předem daný časy... (jestli se ptáš, zda se umí sám pustit na signál – jsem v nabíječce, tedy majitel jde spát – tak imho ne)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    JIMX: nezlob se, ale to jsou základní věci, které si jedním dotazem do google / GPT můžeš zjistit. Ano, jde to. https://support.apple.com/cs-cz/guide/iphone/iph5c3f5b77b/18.0/ios/18.0#iph219573264
    JIMX
    JIMX --- ---
    A jde to nějak automaticky, abych to nemusel zapínat a vypínat, ale aby se to zaplo ideálně samo když třeba od 21 do 5 hodin bude na nabíječce ...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    JIMX:
    DUCATIMONSTER: nebo Nerusit
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    JIMX: Spánek?
    JIMX
    JIMX --- ---
    Poradíte mi, jestli jde na iphone nastavit nějak klidový režim, aby se v noci na nabíječce nerozsvitil do tmy jak vánoční stromeček, když přijde zpráva?
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    BELO: Takže chceš za cenu nižší o kolik, 15%? koupit nějaké rozbalené vrácené zboží, které ani není určené pro český trh u firmy se sídlem na Slovensku?

Tak to mnoho štěstí, třeba to vyjde.

Někdy fakt nechápu ty pohnutky. Jak se asi bude obchod chovat v nějaké nestandardní situaci, když ani neumí napsat web jedním jazykem...
    BELO
    BELO --- ---
    JENIIK: 😅 iPhone 16 od iMobily.eu
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SUCZKER: Jo. Já věděl, že to byla kauza
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    HERKULES: je to zavřený, v konkurzu, kriminální ústředna pátrá, někdo tam tam cca dva roky nazpátek zašantročil několik desítek tisíc iPhonů za který myslím že T-Mobile nebo jinej distributor nedostal nikdy zaplaceno. Proto si z toho dělám prdel...

Plus4U | Objevte svůj digitální svět
    https://www.plus4u.net/cs/media-mamut
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SUCZKER: Hele s mamutem byly nějaký problémy ne? Před nějakou dobou se o nich psalo jako o podvodnicích a ze nějak majitel, že je tuneluje. Nebo tak něco.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    JENIIK: podpultovka z Mamut.cz :)
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    BELO: pochlub se, který překupník to je, jinak ti stejně nikdo pořádně neporadí ;-)
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    DUCATIMONSTER: k tý funkčnosti u něčeho dražšího: netuším. musíš zkusit zapátrat po Redditu apod, jestli tam někdo něco nedoporučuje, ale často i tam jsou to falešné recenze od prodejců.

Tahle total low-cost elektronika je bohužel stále prokletí. On je rozdíl v kvalitě i mezi jednotlivými kusy součástek a co funguje jako schéma v CADu pak má sklony k takovýmhle problémům. A součástí toho, že to je levné, je, že to nemá dostatečnou kontrolu kvality, která by takovéhle kusy odchytla, ale která by snižovala výnosnot a prodražuje tím pádem výrobu.

Iphone by taky mohl stát půlku, kdyby se šidila kontrola kvality. Pár zajímavostí třeba tady:

iPhone quality standards require 12x as many workers as Android
    https://9to5mac.com/2023/01/17/iphone-quality-standards/

Abych to shrnul: někdy je to úplně chybný návrh a budou to dělat všechny výrobky a někdy je to prostě o součástkách se špatnými parametry, které taky neprošly pořádnou kontrolou kvality a kde se závada projeví u každého třetího či čtvrtého kusu a bude to loterie.

Zrovna GPS je bohužel docela magie a energeticky náročnější čip.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    BELO:

iPhone - Supported 5G and LTE networks - Apple
    https://www.apple.com/iphone/cellular/
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    BELO: Jestli to kupuješ u nás a věříš, že prodejce do dvou let nezavře krám, aby to případně bylo kde vyreklamovat, tak by tvá spotř. práva neměla být nijak dotčena.

Jen pozor, že různý regiony používají různý frekvenční rozsahy/bandy na 4G/5G a ty jsou na pevno v modemu a nejdou změnit. Takže bych si podle toho typovýho čísla ověřil, že to bude mít ty "bandy", který potřebuješ v EU.

Jinak se ti může stát, že ti někde chvílemi nepojedou data a ty zaboha nebudeš vědět proč.

Ale možná to byl problém jen u starších modelů a u 4G, od tý doby jsem to nezkoumal.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    DUCATIMONSTER: Ty bezdrátový ne. Třeba tady se to probírá:

Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/CarPlay/comments/keddks/how_to_force_carplay_to_use_the_iphone_gps/

Pokud je možnost vrátit tak rozhodně vrátit.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    SUCZKER: Takže lepší vrátit? Já myslel, že to GPS bere z telefonu. Nevíš , jestli je nějaká trochu dražší už funkční? _
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    DUCATIMONSTER: nechci být zlý nebo nepřejícný, ale jestli je to takový ten za 60 - 80 dolarů z Číny, tak prostě tím, že je v tom na max ošizená elektronika. GPS se prostě přehřeje, přestaně fungovat a je vymalováno. Stávalo se mi to samé s něčím jiným. Držím palce s reklamací.
    BELO
    BELO --- ---
    Kupuji iPhone 16, u kterého eshop uvádí "Distribuce:
    Svět." Může to nějak negativně ovlivnit moje spotřebitelská práva a záruku? Apple na svých stránkách EU model nemá https://support.apple.com/en-us/108044
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Koupil jsem externí displej do auta na navigaci. Chvíli to fungovalo normálně a poslední dobou se to vždycky po chvíli zasekne. Používá to bezdrátové CarPlay a když po záseku rozsvítím obrazovku na telefonu je napsáno ze chybí signál GPS. Dělá to Waze, mapy.cz i Apple mapy. U Waze jsem zkusil změnit používání polohy z při používání na vždy a nepomohlo to. Nenapadá někoho , čím by to mohlo být? Díky
    _
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    BELO: Já v random eshopu nekupuju ani trenýrky. Koukám na reference, jestli maj na webu uvedeny nějaký kontakt a tak. Dávám si pozor. U neznámých nikdy neplatím předem, kartu nedávám pokud možno nikam. Furt je možnost, že ti přijde cihla. Ale doufám, že tuhle pravděpodobnost alespoň trochu filtruju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam