• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    NAGASAWA: Kromě zapínacího tlačítka. Ale o tom bylo napsáno už mraky :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    HERKULES: super, díky moc.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    NAGASAWA: Mám. Žádný problém.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    nevíte, jestli je baterie k IP SE2020 nějak spárovaná s telefonem, resp jí jde bez problémů DIY vyměnit?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Mac Mini M4 tu nekdo nevlastnite? Mam ho v dohledne dobe v planu poridit, tak bych se chtel jenom zeptat, jestli se nekdo z vas pripadne nepotkal s nejakym neresitelnym fuckupem. Na Redditu jsem natrefil na řadu komentářů ohledně problémů s konektivitou usb-c portů, kdy připojená zařízení občas vypadávají. Případně díky za feedback.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    INSEQUI: Nemají být v brzké době AirPods pro 3 ? Tak nějak na ne asi čekám.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Ještě k Airpodum, stávajících mi odešlo jedno sluchátko, chtěl bych si koupit Airpody pro a co tak koukám po internetu po eshopech tak jsou dost rozdíly v cenách, trochu se obávám že část z toho bude fake a jak tak čtu SUCZKER, tak mě napadá, dá se nějak stoprocentně ověřit že jsou sluchátka originál, v té záplavě eshopů a nabídek s cenama od 2tis. do 6tis. se toho docela bojím. Na cenovém stropu jsou iWant, iStyle, Alza a na nejnižší různý mobileněco a podobný firmy, rozum samozřejmě velí ber iWant ať máš jistotu, ale zase je tam určitá myšlenka že bych trochu ušetřil (čecháček stajl).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NOPOLICE: Jo, souhlas
    Ja to managuju pres google disk
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    KASUMI: taky se mi to líbí, ale ta konektivita a propojení je nic moc. koukal jsem na integraci například s onenote a to je prostě nedotažený (u supernote, remarkable má tu konektivitu snad ještě horší). být to lépe propojený, tak do toho jdu.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    HONCKA: Zatím jsem na to nepřišel. Za rodičovská kontrola je sice super, jak je součástí systému. Ale ovládání je někdy maličko píčou ke zdi. To ne že ne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HERKULES: myslel jsem nevýhoda používání dětského účtu
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    HONCKA: Jsou tam věkové omezení. Ale to neni tím, že to má dítě pod správou dospělého, ale věkem uživatele a jeho apple id. Např aplikace záchranka je až od 17 myslím. A vývojář s tím nic neudělá, protože tohle si nastavuje Apple podle druhu a účelu aplikace.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    HONCKA: Applepay muze, ale tusim od 13
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CESKI: to že v devíti je zodpovědná neznamená, že bude zodpovědná i v 11 až z ní začne mlátit puberta, jedinou nevýhodu dětskýho účtu vidím v tom, že pokud chceš používat screentime tak je značně nespolehlivý a na něco nefunguje (u mých třeba youtube a roblox) a to, že nemůže dítě používat applepay
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    CESKI: Za mě ideál Apple id na dítě a přidat jako dítě do rodiny. Rodič je správce. Nastavíš pravidla a můžeš nad tím mít kontrolu. Povolovat otěže můžeš dycky.
    CESKI
    CESKI --- ---
    CROSS: No má to hlavně na Duolingo, komunikaci se spolužáky a s námi. Na YouTube poslouchá písničky a Apple Music to samé. Je to vlastně upgrade z jejich hodinek. Hry hraje max na tabletu a omezený čas. Takže asi cestou dětského Apple id s povolováním a omezováním. Díky.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CESKI: Asi záleží, co od toho čekáš. Za mě její vlastní Apple id (nebo jak se to teď jmenuje), založit Rodinu (Family), tam ji přidat jako dítě, pozapínat různá omezení v nastavení (tzn. nestahuje si sama appky a pod.), zapnout sdílení polohy. Ideálně neomezená leč „pomalá“ data.

Podle mě je to především v tom, jak zvládat vztah dítěte s tím zařízením, tzn. že se o tom domluvíte, nastavíte pravidla a pod. , než v tý technice samotný.

Např. můj za dva týdny jedenáctiletý syn nedávno nafasoval telefon, který ale používá výhradně, když někam jde (fotbalový zápas, knihovna ve městě a pod.), žádné hry apod., jeho starší bratr (13) už má povolen „normální” režim, tzn. appky s povolením rodiče, jinak relativně volný režim s tím, že se na něj vztahuje nějaké omezení času u obrazovek/ displejů vymáhané bez spoléhání na iOS.
    CESKI
    CESKI --- ---
    Chci dceři dát telefon(9let). Zvažuji zdali dětský účet nebo normální s aplikací na sledování apod. Je vcelku zodpovědná a některé appky nemůže mít. Žádám tedy o tipy jak na to. Děkuji
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    VDFLAT: deckam jsem koupil fake na aliku okolo 800, protoze jsou ve veku, kdy to nekde poztraci nebo znici. Hraje to, ANC to ma, find my to ma, dotykovy ovladani nejak funguje, ale s tim valcim i u origo, tvari se to v iOS jako airpody, nehraje to uplne spatne, kazdopadne pri delsim poslechu tam asi nejakej rozdil bude.

Ja mel (ci mam) dlouhou dobu BOSE. Ty jsem zapomnel na navsteve, tak jsem si rekl, ze si koupim Airpods Pro jen tak ze zvedavosti, na ty dva tydny, nez se mi vrati ty moje, a ze pak vratim Airpody. No, asi po hodine poslechu jsem dospel k tomu, ze je vracet nebudu :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NOPOLICE: Je k tomu desktop apka. I iphone apka

Ale jen pro prohlizeni a sdileni

Ja diky tomu zcela zrusila papirove bloky. Ke vsemu mam pristup vsude. Je to propojeny s googlem treba. Existuje i doplnek pro prohlizec, ze ti tam posle stranku na cteni. Je to sikovny. Nez jsem si to poridila a videla u kolegy, nechapala jsem, proc by si to nekdo kupoval. Ale ted rozumim. Mam to myslim uz tretim rokem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam