• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    W_NOICE78: to by vlastne davalo smysl, ono udelat dalsi keychain, ktery se synchronizuje jinak (i treba se Samsung hodinkama), to je neresitelna utopie i kdyby to Apple udelat chtel... s trochou stesti z toho Apple udela nejakej novej standard, jak je jeho dobrym zvykem (viz treba AWDL)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ZVIRATKO: To je asi ten případ. Hodinky už nebudou samy znát Wi-Fi sítě, ke kterým se dříve připojil iPhone. Musíš mít poblíž AW iPhone, mit LTE verzi, nebo wifi připojit manuálně.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    W_NOICE78: nevim co to ma technicky presne znamenat.
    Ze prestanou synchronizovat wifi hesla v keychainu? To by technicky podle me nebylo uplne simple.
    Nebo restanou synchronizovat hodinky po wifi, vypnou p2p na jedny siti a hodinky pojedou proti iCloudu?
    Ja treba doma nemam uz delsi iPhone a AW na stejny Wifi (protoze WPA3-EAP) a jediny, ceho jsem si subjektivne vsimnul, je o neco pomalejsi reakce na veci typu nakupy na Apple TV a notifikace, ale to melo nahodny zpozdeni vzdycky.
    Ale v mistech, kde neni wifi vubec, nebo jen pro telefon, je naprostej porod parovani hodinek nebo aktualizace SW, doufam, ze tohle nebude dusledek..

26.2 beta jsem vcera nahral, zatim se vsechno chova stejne dobre/spatne jako predtim.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    iOS 26.2 will remove a key iPhone and Apple Watch feature in EU, per report - 9to5Mac
    https://9to5mac.com/2025/11/05/ios-26-2-will-remove-a-key-iphone-and-apple-watch-feature-in-eu-per-report/?
    CROSS
    CROSS --- ---
    ad DUCATIMONSTER: *.1 update, 12 GB, WTF :-]
    CROSS
    CROSS --- ---
    ERVIN: jo to je fakt, občas ho to popadne a začne se cyklicky odpojovat a připojovat. Na příčinu jsem taky nepřišel, ale to se mi podařilo vyléčit jen vypnutím a zapnutím BT. (A podezírám z toho nějakou divnou BT implementaci v náramku na měření tlaku, co nosim, ale ověřený to nemám.)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CROSS: Mně se to začlo dít čas od času u BT v autě. Z ničehož nic najednou ztratí spojení. Nebo zůstane spárovaný jen audio a telefonování fuč.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Už podruhý mi dneska telefon odpojil BT, vypnout zapnout v nastavení nepomůže, jen restart telefonu.

(Všimnul jsem si na hodinkách, že ukazujou telefon odpojenej.)

Už se mi to v minulosti stalo, ale vysloveně ojediněle (když mi find my zahlásilo, že ztratilo kontakt s hodinkama, co jsem měl na ruce…). Dvakrát za den je nicméně trošku voser. 16 Pro Max. Nikdo asi nic podobnýho neřešil, co?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    26.1
    CROSS
    CROSS --- ---
    MADBANANA: Ultra první generace, občas třeba nedetekujou ambientní světlo (a nepřepnou do nočního módu), tu a tam přestane reagovat dotyková vrstva, dokud nezmáčknu nějaký tlačítko, teď nedávno jsem si všimnul, že ukazovaly čas asi o 5-6 minut napřed (v always on, po refreshi displeje vše opět v pohodě).

Z UI změn v poslední verzi mi vadí asi akorát přepínání workoutů resp. listování v seznamu, a pouštění workoutu. Pomalejší a vyžadující víc snahy než dřív.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    CROSS: Jaký hodinky a jak to zlobí?
    CROSS
    CROSS --- ---
    Já s tim na 16 Pro Max taky nemám problém, a už jsem vyměknul a vypnul v Accessibility omezení průhlednosti a tyhle věci, protože to naopak problémy způsobovalo (ne přímo funkční, ale některý elementy UI pak byly špatně viditelný nebo vysloveně hnusný). Na iPadu taky bez problémů, na hodinkách mě to trochu zlobí, ale tam si nejsem jistej, jestli je to poslední verzí OS, nebo už je unavenej HW.

Na Macu mám ještě na to-do listu revizi starejch firewire disků, jestli se nepletu, tak s Tahoe už je nepřipojim, tak vyčkávám, ale to je tady stejně OT. :-]
    FUMO
    FUMO --- ---
    MADBANANA: imho jo, iPhone 15 Pro bez problemu 👌
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MADBANANA: 26.0.1 už celkem jde. iPhone 15ProMax, iPadAir22 (tam to lehce občas zazlobí, ale používám prastarý hudební appky) i na MBP M1Pro cajk...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MADBANANA: Používám od 26.0 a až na pár vyloženě drobností nepozoruju žádnej problém

iPhone14
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Čauky, tradiční otázka - Už je iOS 26 safe pro lidi, co to Applu nechtějí beta-testovat?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    CITRONAK: Uff. Vyřešeno. Našel se jeden iPhone 12 mini u známých.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Nemáte někdo doma funkční, ale klidně pomlácený iPhone 11 či novější? Rozbité sklo, nefunkční foťák atp. nevadí. Potřebuji jeden k nastavení hodinek pro syna a pak jej hodit do šuplíku. Nevšiml jsem si, že pro nové Apple Watch SE 3 je moje stará XS nepoužitelná.
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Diky!
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    DARKINA: Mam snizenou pruhlednost a na I16 s 26.0.1 uz se mi deje jen random prepinani klavesnice z tmavy na svetlou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam