• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    BARTOLOMEJ
    BARTOLOMEJ --- ---
    JAMILLOS: anebo si nastavis sync na androidu do google (coz mozna i mas) a na IOS si pak nastavis, aby kontakty synchronizoval s google uctem
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Koukám, že by to mělo jít přes soubor .vcf, což je export kontaktů a z něj by to pak mělo jít importovat do Applu.
    BARTOLOMEJ
    BARTOLOMEJ --- ---
    JAMILLOS: nemyslim si, ze kontakty mas na SIM - ty budou nekde u google
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    A ještě jedna věc: řešil jste někdo (nejlíp u Vodafonu) převod eSim z Androidu na iPhone? Pokud by to přenést nešlo a musel bych si přes web vygenerovat novou kartu, jak do Applu dostanu kontakty ze starý?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s webovou podobou iWant a koupí na splátky? Jak rychle reagují atd. Předběžná smlouva je od Smarty – chápu, že je to zjevně propojené.
    TAP
    TAP --- ---
    HAFI: a spokojenost? mají originální díly?
    HAFI
    HAFI --- ---
    TAP: já tyhle věci řeším ve smarty.cz
    TAP
    TAP --- ---
    Kam v Praze na výměnu baterie za orig díl do iPhone 13 mini? Vloni jsem měnil ve zde doporučovaným theiphone v Ječný, ale nedávají orig díl a baterka je na tom po roce hůř než před výměnou, telefon se přehřívá a mám strach, že mi to brzo klekne komplet.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF:
    RUDOLF:

After removing VAT, Apple’s Czech prices imply these conversion rates:

* M1: about 26.00 Kč/$
    * M2: about 24.13 Kč/$
    * M4: about 24.13 Kč/$
    * M6: about 23.89 Kč/$
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF:

Apple explicitly states in its financial filings that it manages currency exposure through a combination of hedging and adjustments to local product and service prices. Its 2025 Form 10-K says Apple may use derivatives, offset exposures or adjust local-currency pricing in response to foreign-exchange risk.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ALI: ajo..
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Your Next iPad and Mac Are Going to Cost More. Here’s Every Apple Price Hike
    Apple just raised prices across several iPads, Macs and home devices. Here's why and by how much.
    Your Next iPad and Mac Are Going to Cost More. Here's Every Apple Price Hike - CNET
    https://www.cnet.com/tech/mobile/apple-price-increase-june-2026-ipad-mac-neo-news/
    ALI
    ALI --- ---
    RUDOLF: plus dva roky zaruka
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    CROSS: cz vůči US
    CROSS
    CROSS --- ---
    RUDOLF: dráž než kdo? Apple si stanovuje ceny pro každý trh individuálně, už léta žiju v tom, že nějaký ceny v USD co komunikujou pro USA jsou jen takový přibližný vodítko (a primárně sloužej k porovnávání, jestli nová generace je dražší než předešlá) a ceny na evropských trzích budou vypadat přinejlepším podobně.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Je normálka, že český apple store udává u předprodeje na nový mac mini/studio o 10% dráž. (DPH a sales tax v US included)?
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    SMOKY: Ted jsem to testoval a nejde to. Siri me odpálkuje, ze až nebudu řídit. Gemini funguje s hlasem jen v Google Maps a pouze pro navigaci.
    INS_KAOS_KRU
    INS_KAOS_KRU --- ---
    SMOKY: Co jsem cetl, tak apple teprve nedavno povolil implementaci a google na to asi jeste nesrihl zareagovat… funguje chatgpt, groq a perplexcity… ale overeny to nemam, v aute jsem cele leto skoro nesedel :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    INS_KAOS_KRU: takze to je vec implementace na strane Google a ne limitace na strane Apple ?
    INS_KAOS_KRU
    INS_KAOS_KRU --- ---
    nebo alespoň se mi zdá, že se mi to na displeji v autě onehdá objevilo...
    INS_KAOS_KRU
    INS_KAOS_KRU --- ---
    SMOKY: jo tak třeba google někdy tu carplay appku vydá, zatím by ses musel spokojit s chatgpt :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam