• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CROSS: Jo, ale je to vlastně úleva, že to někde prostě nejde, když všude jinde mi to cpou horem dolem...
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROME: Tak ono to neni povinný, že jo :-]
    CROME
    CROME --- ---
    Ja jeem vcelku rad,ze tam ty Ai sracky mit nemusim
    VFISA
    VFISA --- ---
    CROSS: to mas pravdu.

uz ted tam muses dat svuj openai ucet etc. imho je to jenom otazka case kdy dojdou k nějaký střední cestě.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    SUBTITLES017: nice...ale mám asi 30 klubových/slevových kartiček...ten seznam by při současné velikosti karet ve Walletu byl opravdu velmi dlouhý...chtělo by to možnost je zmenšit + zavést to co mají některé appky na kartičky - podle polohy ihned vybrat kartičku obchodu ve kterém se nacházím :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    VFISA: já teda nevim, možná tomu špatně rozumim, ale problém se Siri AI se mi jeví spíš jako tlak EU na Apple, aby to otevřeli, a dali právě aplikacím třetích stran přístup k tomu, nad čím mají díky systémový integraci Siri sami úplnou kontrolu. To mi přijde jako pravej opak nějaký ochrany spotřebitele. Kupuju si iPhone, protože chci právě tu systémovou ochranu, ne proto, abych ji mohl zahodit s pokřikem „svoboda“.

iPhone mirroring ten samej princip. Apple to prostě otevřít nechce, takže v EU to nezprovozní, aby nemohli být nařčeni, že bráněj třetím stranám dělat to tak, o bezpečnostních rizicích taktně pomlčíme.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SUBTITLES017: Konečně. Ještě kdyby to šlo nějak groupovat
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    docela cool funkce v ios27 - lze vytvorit vlastni kartu v Peněžence (ať už nějakou členskou kartu, slevovou kartu, vstupenku, cokoli). Lze přidat, vybrat design, pridat pripadne informace, naskenovat carovy / qr kod z origo karty je přidáno přímo v Peněžence
    VFISA
    VFISA --- ---
    differential privacy a dalsi anonymizacni kroky jsou výsledkem obavy lidi (a silného hlasu Evropy) ohledně nebezpečnosti techu. Uprimne, EU je velmi konzervativní v tělech věcech a blokuje věci protože se to "nevi", ne protože se "dokázala škodlivost". Ale ja osobně to možná i chápu. Podle me se Apple dotaci přijít s variantou jak tohle udělat s ohledem ochrany spotřebitelů stejně jako se to stalo se searchem, ads, etc. Jenom budeme ještě nějakou dobu za blbce no... Mezitím jedem všichni svoje pres aplikace třetích stran a moc nás to podle mého nepali.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JAMILLOS: jak jsem velkej stoupenec evropský integrace, evropský identity a i samotný Evropský unie, v týhle oblasti jako spotřebitel rozhodně nemám pocit, že mi EU nějak pomohla. A nečekám, že v historicky krátký době Apple ustoupí. (A uživatelé budou dál nadávat, že Siri je shit, prodeje iPhonů neporostou, a Apple na to bude pořád koukat optikou jednocifernýho procenta tržeb.)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    CROSS: To je pěkně debilní no.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JAMILLOS: na tohle jsem koukal před pár dny, a ty mluvící hlavy očividně nevědí moc o technický stránce věci. Možná ani o jiný stránce věci, protože EU rozhodně netvoří třetinu tržeb Apple, nebo jsem aspoň nenašel tenhle údaj nikde potvrzenej. (Gruber kdysi citoval vyjádření CFO Apple, že EU jako taková dělá asi 7% App Store tržeb, jestli to můžeme vzít jako proxy, a v posledním čtvrtletí Apple vykázal evropský tržby jako cca 26,8 % z celkových — ovšem Evropa neni jen EU).

Pokud jde konkrétně o telefony, čísla co jsem našel, ukazujou průměrnej podíl iOS v EU kolem 27 %, zatímco přes 50 % je to v Evropě v UK, Norsku a Švýcarsku (cca mezi 50-60%).

V tomhle směru uvažování Evropský komise o DMA jako „my jsme velký a Apple se musí podřídit“ moc nefunguje, rozhodně ne do tý míry, jak bychom si v EU asi chtěli myslet. (Takže AI Siri nebude, iPhone mirroring nebude, a tak dále.)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Did the EU block the new Siri AI, or is Apple to blame? | DW News
    https://www.youtube.com/watch?v=jpIKDR23WsY&t=2s
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    koupim iPAD AIR 3 (iOS18) vicemene jakejkoli stav, potrebuju na zed na ovladani baraku! thx
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    nechce nekdo Apple iPad Air 2 Wi-Fi+Cellular 64GB Space Gray MGHX2FD/A? kdyztak posta s nabidkou

musel jsem vymenit na zdi za AIR3 kvuli iOS18 :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CMLKA: tak co jim taky jinyho zbejva, no.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ha ha, ale miluju, jak Samsung Apple trolli, a ted i Motorola: some are just discovering it, we are making it better...
    HAFI
    HAFI --- ---
    HERKULES: esim to nikdy nepretahne. Pouzivam ji uz roky a pri kazdem prechodu na novy iphone musim esim odhlasit na starem a znovu prihlasovat na novem iphonu
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    HERKULES:
    :D ten jejich "přechod" jsem kdysi zkoušel se Samsungem. IMHO to je (byl?) v podstatě totálně nefunkční pigfuck na který může spoléhat jen šílenec .
    CROSS
    CROSS --- ---
    Tvl vy děláte, jako kdyby Apple vydalo nový telefony poprvé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam