• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    SHARK
    SHARK --- ---
    kuva ja chci vedet kde je focenej ten zimni flek v zahlavi, hned bych vzal v zime kravan a trada do hor
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Nejaky tipy kolem Boubinskyho pralesa? dik
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SMAZAK: jo to sem cet jen sem shanel neco vic diky :)
    MIHAAL
    MIHAAL --- ---
    SMAZAK: tam jak sou ty stromky, tak tam si muzete rozdelat i vohynek:) http://img5.rajce.idnes.cz/d0505/2/2578/2578945_673b9635cef3e79e0cb9de040af85c95/images/S5003428.JPG

    je to bejvalej squat. ted je to spis barak-klub (bydli tam jen 1 clovek) s hodne hustou zahradou http://www.myspace.com/scheldapen
    SMAZAK
    SMAZAK --- ---
    SGNLR: jeden tip u lago di garda mas 10 prispevku zpatky
    jinak na to jak nektery lidi strasili ze je to tam s parkingem na styru , tak co se tyce toho jihu gardy tam se da parkovat celkem vsude v pohode
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    nemate pls nekdo tipy na freefleking nekde kolem Lago di Garda? ejdem tam pristi tyden bikovat a jeste nevim do jaky casti(vim ze je to dost velky a vzdycky tim padem jak trotl bloudim a hledam v noci parkoviste dke sem uz kdysi byl ale vzdycky najdu nejaky jiny :)

    DIKY
    SMAZAK
    SMAZAK --- ---
    jeden vyzkousenej freeflek v Belgickejch Antwerpach tady , doporučuju tam u tech stromku , sice tam byli znacky no kemp , ale obytnaku tam byl hafec a nektery tam urcite byli ranec dlouho , vcetne karavanu

    http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=51.212679,4.389553&spn=0.00125,0.003055&t=h&z=19

    v centru mesta jste za 15 minut pesky , v pesim dosahu je i jeden vybornej "squat" , kde jsou konciky a mejdla pomerne casto a ferovy lidi

    http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=51.201065,4.36905&spn=0.00125,0.003055&t=h&z=19


    KANAGON
    KANAGON --- ---
    SMAZAK: Kolo není moc velký a montáž proběhla podle návodu... každopádně by to určitě šlo dát o 10-15 cm níž a nic by se nestalo, ale to bych to musel trochu upravit.

    Až se někde potkáme, tak to ještě proměřím ;)
    SMAZAK
    SMAZAK --- ---
    no vidis , rado se stalo , jen mi prijde ze mas bud sakra velky kolo anebo ten nosic nejak vysoko ne ? anebo se mi to jenom zda :)
    KANAGON
    KANAGON --- ---
    SMAZAK: Dobrej report a freefleky se budou hodit ;)

    Jináč nosič na kola po úpravě držel 2500 km jak přibitej... díky za rozměry a ušetřenejch 1200,-
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    SMAZAK: dobře ty
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    BOYLER: nakonec klidny misto za klasterem u parku, na koupani to stejne nebylo
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    ZELENYCAJ: ale nesmi te tam chytit riczni straz jelikoz to neni nadrz ke koupani:)
    SMAZAK
    SMAZAK --- ---
    Tak jsem se rozhodl ,ze napisu kratkej report z nasi vydareny letosni dovoleny s multivanem. Snad to pro někoho kdo tuhle trasu ještě nejel to bude přínosem nebo inspirací na férovou dovo.

    1.den - Po práci balíme věci hážu je obloukem do mulťáka a trádá do "světa" - kolem 23:00 sjíždíme z dálnice v Německu a hledáme nějakej flek na prespani. Protoze uz meleme z posledniho tak nakonec vyhráva odpočívadlo hned vedle dálnice a usínáme jedna dvě.

    2.den - Ráno proběhne nějaká hygiena a valíme směr Švýcarsko - Luzern. Cestou zastavujeme na oběd u Bodamskýho jezera ve městě Friedrichshafen. Je pod mrakem a fouká šílenej vítr ,ale relativně teplo. Procházíme kolonádou u pobřeží a šplháme na vyhlídkovou věž na břehu jezera. Pohled pěknej ,ale radši lezu dolů než nás to sfoukne jak svíčky. Proběhne nějaký občerstvení ,nezbytná prohlídka místního nádraží :) a vyrážíme dál. Cestou nás velmi upoutalo letiště v Klotenu kde letadla přistávaj těsně nad silnicí kde projíždíme. Dá se tam v klidu i parknout a chvíli jen tak koukat - provoz je tam slušnej.
    Odpoledne konečně prijíždíme do Luzernu ,na první pohled se to jeví jak moc příjemný město. Šok nastává když už hodinu jezdíme kolem centra a hledáme místo na zaparkování. Hodina vychází na skoro 3 eura ,krytý parking na nádraží pak 35 euro na den - no jo Švýcarsko.. nechávám auto vedle nádraží a jdeme hledat flek dál od centra , po půl hodince narážíme na prima místečko hned vedle benzínky před malinkou fabrikou zřejmě na nábytek. Radost je převeliká :)) a hned se vydáváme do centra Luzernu které je vzdáleno necelých 20 minut pěšky (Luzern není tak velkej jak jsem si myslel - naštěstí). Mrknem na dřevěnej most , projdem se historickým centrem ,posedíme na náplavce kolem jezera - omrknem nádraží a razíme k autu spát.

    3.den - Ráno dáme vydatnou snídani a vyrážíme kolem jezera na druhou stranu Luzernu do nejnavštěvovanějšiho švycarskyho muzea - Muzeum dopravy.
    Těžko se to dá popsat slovy - v kostce - areál je rozdělěn na 5 hlavních části .první budova - železnice lanovky a zubačky , druhá budova - automobilové muzeum , třetí budova - lodě , čtvrtá budova - letadla a kosmickej program , páta budova - IMAX a žrádelna :) . Doporučuju příjít hned ráno ,páč budete mít co dělat odejít se zavíračkou. Na všechno se dá sáhnout ,nespočet simulátorů (třeba vlakový simulátor nebo F1 , možnost vyzkoušet si crashtest ve VW golf) .Na všechno co šáhnete bude "fungovat". Mezi areálama se jezdí na koloběžkách které jsou všude k dispozici. Kdo nenavštíví to nepochopí - rozhodně doporučuju návštěvu.

    4.den - Valíme na Itálii , abychom to měli blízko k našemu "cíli" vybírám na mapě město Ventimiglia který je na italskofrantickejch hranicích - cestou chytáme kolonu v serpentinách těsně před cílem , jdu se podívat co se děje - bouračka - kterou jak posléze zjištuji zavinil čech.. ach jo ,za dvě hodiny odtáhnou auta a pokračujem k moři, parkujeme přímo u oblázkové pláže na konci promenády kde už není takovej provoz. Na pláži sprchy i hajzlíky auto na očích do moře asi 20 metrů ,žádní turisti jen místňaci - co víc si přát.

    5.den - Ventimiglia - menší město , který mi opravdu sedne , válení se u moře celej den.

    6.den - Valíme na Côté de Azur - první zastávka na dvě hodinky v Mentonu - pěkný město s historickym centrem a pěkným menším přístavem s prima molem ,všude spousta kavárniček atd. Míjíme město Éze kde je pěknej hrad s vyhlídkou na celý záliv ,bohužel parkoviště je total plný a nejbližší je dva kilometry daleko ,tak to oželíme ,protože je děsný vedro.
    Okolo poledne přijíždíme do Monte Carla ,tady mi padá čelist už na parkovišti ,který je uprostřed skály (nedostatek stavebních parcel dělá svoje :). Vyjedem eskalátorama na vyšší úroveň chodníku a naproti mě upoutá krabička která visí na pouličním osvětlení - je v ní defibrilátor - heartset když někdo dostane íčko na ulici. hustý - ještě hustší je pak vyhlídka na celý Monte Carlo od knížecího paláce ,chvíli se motáme kolem něj - na druhý straně od knížecího paláce je volně přístupnej park - můžu s klidem říct , že naše botanická zahrada je oproti tomu nic - z parku je pěknej výhled na druhou část Monte Carla a menší přístav. Celý Monaco je propletený výtahama a eskalátorama aby se zde lidi moc nenadřeli :D. Scházíme dolů k přístavu a koukáme po jachtách ,5 pater je takovej standart.. docházíme k pěkný "menší" jachtě a hle - kotviště Prague.. hmm kdo asi bude ten "štastlivec".. projdeme si trasu F1 a razíme pro auto. Na výjezdu z garáže menší zásek , uděláme menší kolonu a tak nás radši pustěj grátis :)) .
    Nakoupíme v Nice a shodnem se ,že tohle město je na nás prostě moc velký tak pokračujem kolem pobřeží kousek za něj a nacházíme super flek na přespání. Podjedem 2 metrovou závoru a letíme do moře. Velice brzo zjištujem ,že se nacházíme kousek od letiště jehož přistávací dráha vyčnívá do moře a tak je pořád na co koukat - paráda. Večer procházka do zátoky k přistávací dráze - nemaj tam ani plot - docela divoký ,ale asi to funguje.
    Večer návrat k autu - dáváme si vínko na pláži a sledujem z povzdálí v místní diskotéce svatbu dvou gájů - pohoda :)

    7.den - válení se u moře

    8.den - "nezbytná" prohlídka Saint-tropez a Cannes kde nakupujem nějaký vínka a jedem na Lago di Gardu kam přijíždíme večer , vybírám místo na jihu blízko Gardalandu v městečku Rivoltella ,supr parking přímo u parku a k jezeru na pláž tak 100 metrů. kde je i sprcha hajzlíky a parádní terasa na posezení s výhledem na celý jezero.

    9.den - Již z uctihodné dálky vidím atrakce gardalandu ,po delším rozjímání si uvědomuju ,že to pro mě nemá moc cenu páč z těch atrakcí jdou fakt hrachy jenom když na ně koukám a tak volíme aquapark Canevaworld který je asi o 2 km dál. Tam pokořim všechny atrakce i nezbytnou jízdu na kamikaze a se zavíračkou spokojenej a urvanej jak zvíře odjíždíme zpátky do Rivoltelly. Večer piknik na pláži a dopíjení vína :)

    10.den - Návrat domů

    Sumasumárum povedená dovolená ve všech směrech - na to ,že jsme jeli na blind prostě paráda. Zážitků jsme si přivezli samozřejmě nespočet ,ale to proberem u pivka.. :)

    Ujeto kilometrů - přesně 3000
    Náklady ve dvou lidech včetně nafty a kapesnýho 13900,-


    Freefleky

    Luzern - http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=cs&geocode=&q=luzern&sll=50.205033,7.229004&sspn=2.615898,6.256714&ie=UTF8&ll=47.038842,8.296154&spn=0.00068,0.001528&t=h&z=20&iwloc=A

    Ventimiglia - http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=cs&geocode=&q=Ventimiglia+IM,+It%C3%A1lie&sll=47.038774,8.295914&sspn=0.00068,0.001528&ie=UTF8&split=0&ll=43.785332,7.622613&spn=0.002881,0.00611&t=h&z=18&iwloc=A

    Kousek za Nice - omezeno na výšku 2 metry (závora) - http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=cs&geocode=&q=Ventimiglia+IM,+It%C3%A1lie&sll=47.038774,8.295914&sspn=0.00068,0.001528&ie=UTF8&split=0&t=h&ll=43.656051,7.17932&spn=0.000722,0.001528&z=20&iwloc=A

    Rivoltella - Lago di Garda - omezeno na výšku 2 metry (závora) -

    Satelitní mapy itálie selhaly nebo nejsou dost přesný ,ale jsem si téměř jist , že když na kruháku z vialle giuseppe motta sjedete do via d. zamboni tak jste na parkovišti kus od vody. Na kruháku by měl svítit reklamní panel na penny market.


    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Na mape to vypada celkem maly a prehledny, takze asi neco najdu i tak, ale nahodou nakej skrytej burt na flek ve Znojme u vody?
    ZUSZKA
    ZUSZKA --- ---
    BLEELXR: vytlac fotky Bleanku..:)
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Dik to vypada zajimave.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam