• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    KRYSTOF_
    KRYSTOF_ --- ---
    ZDar, vyrazime smer slovinsko chorvatsko spis sever, mate nejaky tipy na konkretni freeflekingovy mista? jedem dva osobaky..
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    SKAMANIK: pecka report :) jinak my ty placeny parkace resili tak ze sme prijeli vecer takze pres den jen papirek a vecer az tam nikdo nevybiral tak presun :)
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    LESH: tady najdes vse.. http://www.directferries.cz/alzirsko.htm
    jinak mimo sezonu jsou trajekty kuli nenaplnenosti taky drazsi.. ale zase to kopenzuje ta nenarvanost na ostrove)

    taky zalezi na casech odjezdu a jak psal skamanik ideal je si to obednat co nejvic dopredu
    DUSIN
    DUSIN --- ---
    zdarec lidi, po bulgariateku budem v okoli Varny a nevite tam nekdo o nejakem free v pohode miste kde lze par dni pokempovat? predem dik moc :)
    LESH
    LESH --- ---
    SKAMANIK: fajn, díky
    SKAMANIK
    SKAMANIK --- ---
    LESH: záleží kdy to koupíš, čím dřív tím levnější. My to kupovali tak měsíc předem a vyšlo to tušim na +-200-250 éček
    LESH
    LESH --- ---
    SKAMANIK: na kolik vyjde trajekt pro tuhle výšku auta?
    SKAMANIK
    SKAMANIK --- ---
    Tady je menší report o freeflecích ze Sardinie z loňska. Třeba se to bude někomu hodit....


    1.místo, co jsme potkali, a stálo za řeč, na Sardinii je La Caletta (Santa Lucia). První noc po vylodění jsme spali u supermarketu na parkingu:)


    Boží místo, borovicovej hájek se stínem a moře hned za dunou. Takhle to tam vypadá:









    Ale bacha jsou tam myši, jedna nám tam vlezla do motoru a dělala nám společnost dobrejch 5 dní. Přes kabely k převodníku nám vlezla do kabiny a udělala nám tam slušnej čurbes. Roztahala a nahryzala spousta jídla. Po 2 probděnejch nocích když jsem kladl různý typy pastí, včetně čekání s kýblem nad obloženým chlebem se sýrem, jsem se nakonec rozhodnul, že mi to za to nestojí a koupím pastičky. Lepší spát než v noci lokalizovat myš podle šramotu. Koupili jsme a bylo...



    Dál na Jih je asi zajímavá Cala Gonone. Je to teda ultra turistiko, což nás odradilo. Jede se tam z hor a je to docela padák k moři. Ale člověk si tam může udělat výlet do jeskyň u moře. Podle fotek to vypadá nádherně. Nebyly jsme tam, protože to bylo přecpaný, ale jet tam v září, tak to určitě omrknu. Hrozně zajímavý je město v horách jménem Orgosolo. Má za sebou banditskou historii a je to totálně pomalovaný město. Místní umělci hodně fušujou (nejen, ale zejména) do politky.













    V těhle místech stojí za to udělat si výlet do zdejších hor. Už jen proto, že jsou to jediný větší hory na Sardinii. My jsme se tam jeli podívat do hor na jeden nuragh v jedný propadlý jeskyni výš v horách. Z nuraghu sice moc nezbylo ale výlet to byl pěknej a jeskyně zajímavá. Je tam ještě někde nějakej kaňon s nějakým nej, ale už nevím jakym nej se pyšní:)

    Další super místo u moře je Capo ferrato.
    Je to kousek vedle kempu. Ten je jakoby ještě dál, směrem jak je fotka níže. Jede se tam polňačkou….Byly jsme ta 2 noci. 3.den řijeli carabiniéři s tím že se zde nesmí kempovat a jestli jsme zde spali. Samozřejmě, že jsme tvrdili, že jsme přijeli ten samej den a večer zase jedem dál a bylo bez problému. Ještě že přijeli až někdy v 11 dopo. Kdyby chtěli tak si nás mohli vychutnat. Sousedi, švýcaři, tam byli něco přes tejden a taky bez problému. Vyprávěli ale o nějakých Italech co tam prej dostali docela slušnou pokutu.





    Dál na jih už to bylo hrozně turistický. Ale rozhodně bych váma nevynechal Villasimius. Je to ohromná duna u moře. Vypadá to tam jak v Karibiku. Ale opět všude parkingy. Ani zastavit se tam zadarmo nedalo.
    Město Cagliari mě docela bavilo, ale úplně unešenej jsem z něj nebyl. Centrální starý město je pěkný. Maj tam taky v centru sprchu zdarma:)




    Jižně od Cagliari to bylo hrozně natřískaný turisty, takže jsme to profičeli. Ale byly tam moc hezký fleky u moře na kemping. Pokud tam teda nebudou stále prudiči co chtěli peníze už jenom za zastavení. Navíc tam opět byly všude značky no kemping. Ale jak jsem už psal, tak to se tam nedá brát úplně vážně.
    Další místo co si vybavuju je Pan di Zuchero. Sympatická malá plážička s hezkou scenérií okolo (já straý fabriky rád takže mě ta co byla přímo nad tím naopak bavila v kontrastu s tím mořem). Kempovali jsme před vjezdem na placený parking. Byly jsme tam dvě noci a následující ráno nás nemilosrdně vykopli s výhrůžkama, že pokud nezmizíme tak volaj fízly. A přitom tam nikde nebyla žádná značka. Prostě se mu nelíbilo, že tam stojíme zdarma. Pohádali jsme se a nakonec jsme přeci jen jeli










    Další skvělý místo je přírodní park kousek severně, jehož jméno si nevybavuju, ale je to poblíž Fluminimaggiore (tušim Naracauli?) Na mapě je to nepřehlédnutelný. Ohromný písečný pláže. Prej tam želvy někde kladou vajíčka. Zakempovaly jsme opět na plácku před parkingem a nebyly jsme tam sami. Nikdo nic nenamítal.



    Když jsme byly v Oristanu, tak tam měl hrát Bregovič na náměstí. Podle plakátu to vypadalo že to bude zdarma. Nakonec to stálo asi 30 euro což jsme vypláznout nechtěli takže jsme se raději přidali k místním pankáčům, který pařili za rohem aspoň z ozvěny:) Jinak Oristano mě moc nezaujoalo. V okolí ale mají hezký korkový lesy. Zajímavej je taky Nuraghe Su Nuraxi (Barumini). Ohromnej zachovalej nuragh. Stojí za to dát si prohlídku i s průvodkyní. Je to zajímavá historie. Navíc na parkingu před ním můžeš v klidu zakempit:)
    Další freeflek jsme našli v Santa Catarině. Vesničce, kterou když projedeš (od jihu na sever) a před koncem zahneš směrem k moři tak na útesu je skvělej plácek s výhledem na moře. Ve vesnici je taky příjemná hospůdka s karaoke. Místní to maj fakt rádi a my jsme se královsky bavili:)










    Další co si pamatuju je Alghero. Tohle město mě oslovilo asi nejvíc ze všech Sardiniských měst. Fakt stojí za zastávku. Tam jsme spali přímo v ulicích a bez problému.


    Tohle je nejlepší pizzerie v Algheru. Pizza asi 2,5 euro (sice malá ale fakt dobrá, nejlepší co jsem na Sardinii měl a že jich bylo) a super obsluha.


    Moc hezký jsou taky poloostrovy severně od Alghera. Nespali jsem tam, ale místa by se tam najít dali si myslim. Hezký místo na vejlet. Dá se tam jít po schodech k moři do Neptunovy jeskyně. Byly jsme se tam podívat ale vstup byl docela drahej, tak jsme se jen otočili a šli zpátky. A že těch schodů dolu nebylo málo:)









    Další místo co jsme našli bylo spíš dílem náhody. Hledali jsme nějaký klidný místo bez lidí až jsme našli tohle (dopoledne tam byli asi tři lidi):




    S tím že pohled seshora vypadal takhle:



    Je to tušim někde severně od Argentiera Podobnejch míst je v týhle oblast víc, jen se musí hledat. Nemůžu najít mapu, v který to mám zakreslený přesně. Jsou tam vysoký útesy, parkingy jsou většinou nahoře, žádný výběrčí a dá se tam v pohodě přespat. Je to tady minimálně turistický, takovej místní venkov u moře. Dolu se jde tak 15 minut. Za to je tam ale docela klídek a jen místní.

    Další flek je v zátoce východně od Porto Torres. Je tam spousta fleků, je třeba jen zajet co nejblíž k moři. Většinou je to klasická kombinace borovýho háječku (často značně špinavýho, je potřeba trochu hledat. Pojmenovali jsme to kondominiem. Schválně jestli uhádneš proč:) ), duny a ohromný pláže.
    Jinak smaragdový pobřeží se v sezónně fakt nedá. Je tam hlava na hlavě.

    Tak to je asi tak vše z těch míst co mi nějak utkvěly v paměti….
    JANEGAS
    JANEGAS --- ---
    GREGI: chorvatsko vždy jen na občanku, no problem!
    RSZ
    RSZ --- ---
    NOPOLICE: okolo interlakenu, u řeky, u jezera, dvě dodávky přes noc ok.. vrchol byl, když nás sicherheitsdienst u vojenskýho letiště vyhnal z jednoho parkoviště (že prý tam parkujou lidi, co ráno přijedou do práce), a ukázal nám flek přímo vedle funkčního hangáru, kde prý můžeme v pohodě přespat;) takže já dávám +
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    SMAZAK: jo, dik, je to napsany tady v tom reportu:

    [ SMAZAK @ Kemping a Freefleking ]
    SMAZAK
    SMAZAK --- ---
    NOPOLICE: kdybys chtel muzu ti poradit jedno parkoviste v Luzernu, "bydleli" jsme tam dva dny a vsechno v pohode
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    NOPOLICE: :D)) svicari sou na tebe schopny volat fizli když se opovážíš přejít přechod na červenou (takhle mě o švícarech/sku informovala kamoška co tam žije)

    nicméně žije tam na legal squatu.. poblíž toho jezera takže když to funguje tak sou zase hodně tolerantní.. ale FREEFLEKING nevim no :))

    osobní zkušenost mam při průjezdu takovou že když sme hledali 2 osobaci místo na přespání tak si nás všimla nějaká hlídka.. proběhla vyptávačka + částečná prohledávačka aut (já měl tenkrát zánět očí a řídil sem a měl oči jak angorák :D)) ale na drogy naštěstí nějak neprudili co je ale zajímalo že byli schopný vyzjistit že měl kámoš před cca 3 rokama ztracenou-ukradenou občanku.. což sme moc nechápali holt welcom to EU bigbrother

    každopádně to dopadlo tak že nám udělali doprovod až na místo kde sme mohli přespat s tim že spaní jedině v qicktentu (takovej ten stan co se jen rozhodí což sme měli) a v 10 rano pryč.. už se neukázali

    když sme za těma policajtama jeli tak sme zprvu měli takovej ten zakořeněnej pocit z čech že si nás tam někde v ústraní pěkně podaj.. a vono nakonec takhle :) takže vpodstatě si vyber viď ale švícaři sou obecně hodně úchylný na pořádek a řád takže asi takhle.. :)
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    jak je to s freeflekovanim ve svycarsku, da se ocekavat nejaka pruda od mistni policie nebo je v pohode?
    FEEX
    FEEX --- ---
    Neni jednodusi si udelat pas, nez nemuct jezdit kam chces?
    GREGI
    GREGI --- ---
    MIK23: posledni 3 roky sem jezdil jen na obcanku.... nejak nemam s fizlama nikdy problem... vyhoda rodinneho auta a absence dredu tunelu tetovani a dalsich lakacek na fizly:))
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    cus, nemate nekdo zkusenosti s freeflekingem okolo popradu? Na mape vidim slovensko docela neposkvrnene znackami ;] Pripadne jakykoliv flek u tater. Dikys
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    MIK23: přitakávám, po nás chtěli bezvýhradně pas
    MIK23
    MIK23 --- ---
    GREGI: chorvatsko ale taky neni EU. sice na pas dle ministerstva zahranici obcana CR poustej,ale nikdo ti nezaruci hladkej prubeh a ze te fakt pustej.... a proto nadale doporucujou jezdit tam s pasem
    GREGI
    GREGI --- ---
    JAMES23: nemam pas
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam