• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    Jezdíte kempovat?Znáte pěkný místo?Máte oblíbený kemp?Nebo FREE flek?Líbilo se vám někde?

    Sezóna začíná!!!!

    Jestli chcete profláknout kemp,použijte kouzelné slůvko "Kemp"

    Jestli chcete profláknout Freeflek,použijte kouzelné slůvko "Freeflek"

    Usnadní to ostatním filtraci



    Mapa FreeFleků
    rozbalit záhlaví
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    SGNLR: jo v tomhle smeru v pohode, ale bylo to problematicky (nevim jak je to presne ted) ve smeru MK -> KS -> SRB.. Vezli sme polskyho stopare, kteryho takle nepustili. Musel se vratit z Kososva do Makedonie a pak az vstoupit do Srbska..
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SIEMENZ: byl sem v Kosovu pred trema rokama.ohlasil sem se na ambasade v makedonii(jakoze nase velvyslanectvi, púod ktery spada i agenda z Kosova) a ptal se co a jak a pani mi vlastne rekla proc vubec volam, ze je vsecko v pohode:)

    byly to pekny dva dny na zkratce ze srbska do makedonie.desne levny.asi tri kilaky uplne novy dalnice u Pristiny byly totalni hell=nebyli na ni pruhy a lidi nevedeli jak we na dalnici ridi takze jezdili vsema smerama:)jinak vsecko desne levny a hodny lidi, ale je to rochu napjaty tam no.na hranicich sem jinde prohlidku s tankem a klachama nebasolvoval
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    LESH: no my jsme ted 2 roky v MN nebyli, takze sorry za mystifikaci. I když lepsi je byt pripraven, nez byt prekvapen :)
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    VIRUS31: ty myslim ze ne, ale kolonialy, restaurace ano...
    Asi se to netyka vetsich mest a taky uzemi Republika Srpska, kde tento svatek samozrejme nedrzi.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    SIEMENZ: i benzinky? :)
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    SURICATA: Bosna dobra, ale clovek musi dat bacha aby tam nejel, kdyz je Ramadan (letos 29.06. - 28.07. 2014), to je tam pak vsude zavreno a uplne mrtvo... Loni se nam to povedlo :P Nastesti do MNE nebylo daleko...
    LESH
    LESH --- ---
    jo a k Durmitoru můžu doporučit auto/kemp Razvršje v Žabljaku http://www.durmitor-autocamp.com/
    LESH
    LESH --- ---
    SURICATA: eko poplatek v MTN zrušen v lednu 2012...
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    Srbsko za navstevu nestoji, projeli jsme ji v 2009 krizem krazem a hezke to je jen v národním parku Derdap na hranicích s Rumunskem a národním parku Tara. Srbové jsou kreténi a snaží se cizince ojebat kde můžou. Pokaždé, když jsme jedli někde v restauraci, tak nám naúčtovali úplné nesmysly a pokaždé jsme se s nima museli dohadovat. Nakonec když jsem pohrozili policii tak to většinou změnili. nevim mozna se to zmenilo, ale my navštěvujeme balkan pomerne často a Srbsku se vyhýbáme. Ja osobne mam nejradeji Bosnu a Hercegovinu a Albanii. I když v Bosne uz je ted daleko vetsi turisticky ruch nez tomu bylo v minulosti. V Albánii na hranicích platí to samé jako psala Atarka, základem je zavřené okny a ujíždět. Decka byly i na krizovatkach ve Skadaru (město na hranicich s Cernou Horou). Urcite stoji za navstevu města Berat, Gjirokaster, Kruje. Od Vlore dolu jsou dlouhe opustene plaze, kde se da kempit. I když pristup k nim je slozitejsi. Pak urcite stoji za to navštívit jezero Ohrid.
    V Černé Hoře se platí ekologická daň za auto při vjezdu do země(myslím že to bylo nějakých 10 nebo 15€), za navstevu urcite stoji narodni park Durmitor.
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    LESH: fajn!
    LESH
    LESH --- ---
    ATARKA: na cestu srbsko - monte negro - albánie - makedonie v létě 2013 občanka stačila
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    LESH: ok díky, vidiš, to ani nevim,když sme tam byli naposledy,tak po nás chtěli pas, sou tři roky zpět myslim


    SIEMENZ:mě dostaly na dálnici cedule pozor medvěd :)
    LESH
    LESH --- ---
    ATARKA: jen malá oprava: do srbska taky stačí OP...
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    jo a co me hodne dostalo v Makedonii - ze jak mi tu obcas u rychlosilnice mame srazenyho zajice nebo kocku, tak oni tam maj ZELVY!!
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    to Srbsko uz urcite nebude nijak rozdilny od ostatnich zemi, co se tyka (free)kempingu..
    neni dobry vybirat nejaky oblasti s napjatou situaci, ale uz pred ctyrma lety jsme tam normalne pozevlovali a vsechno probehlo v naprostym klidu. Jeste rano se tam stavili mistni pokecat.. poredili a tak..

    Asi bych nezkousel Kosovo s autem, pac tam neplati zelena karta a vsechny mozny veci, za ktery musis dat na hranicich hrozne penez, abys tam vubec moh vjet...
    A donedavna platilo, ze pokud do Kosova nevjedes ze Srbska, tak te srbova k sobe od nich proste nepustej...
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    OTAKAR: máš to mít tedy...z čech do makedonie

    takže základ - bacha na jakýkoli drogy, slováci ti klidně pustěj do auta psa, maďaři tě klidně nechaj vyndat celou dodávku, proklepávaj stěny, nechaj si i rozmontovat mobil atd., kdyby vám našli třeba jen hulení, myslim že v obou státech je to trestnej čin s minimální sazbou jeden rok a prej se tam s nikym nebavěj,tak an to bacha !

    dálnice - slovensko, madarsko určitě potřeba, pokud nechceš riskovat pokutu 1000 ojro, slováci měřej furt a všude, na dálnicích stojej mezi pruhama,vychytávaj si uzavírky při opravě a berou každýho, maďarsko nemá známky,ale musej tě vepsat do systému, kterej tvojí spz zaregistruje, na mýtnejch branách maj čtečky, který okamžitě nahlásej an centrálu auto který nenei zaregistrovaný, do deseti kiláků tě čapnou...srbsko má super dálnice, platí se mýtný dle výšky nápravy myslim,bacha na ně, hodně často se snažej vytáhnout z lidí víc, bacha taky na rádoby mýtnice, který se vyskytjou v noci, sou falešný a chlapci se s tim moc neserou, teda nesrali, před osmi rokama sme jim dali radši 50 ojro, kalacha sem měla vytlačenýho v boku eště tejden, tady doporučuju nejet po dálnici,ale jet přes montanu na přechod drobeta turnu severin, je to přehrada na hranicích, pak e dostaneš krásně kam chceš...makedonie má taky super dálnice,ale obča se tam cítíš opuštěnej, jdeš třeba 60 kiláků a nepotkáš auto, myslim že sme mýtný neplatili,ale je možný, že je to zavedený, byla sem tam naposledy před třema rokama

    kempování - slovensko kdekoli asi tak jako nás, prostě si najít zapadlej kout a nedělat bordel, větinou se dá domluvit, madarsko bych přejela na jeden zátah, nic tam neni,jen kukuřice a slunečnice a placka, v srbsku bych nekempovala vůbec,bejvalo to tam hodně divoký, maj tam odstavný parkoviště pro kamiče,kam se můžeš postavit na jednu noc v klidu taky, je to zdarma a sou hlídaný a seš za plotem, protože jak mi bylo řečeno ders los banditos .)..v makedonii dojedeš až an ten ohrid, podle něj se dá víceméně kempovat kde chceš,ale musíš si najít dobrou cestu a rovnej flek, nejlíp když pojedeš furt podél až dojedeš k takovýmu jako muzeu na vodě, tam sme vdcyky parkovali pod tim an útesu, ale naposledy sme tam byli 4 dny a v poho a pátej den prej přijel fízl, že už sou tam moc dlouho, jeslti nechěj jet jinam zase .) ale bez prudy, slušný jednání, případně můžete dojet až k hranicím s albánií, jmenuje se to svatý naum, je tam klášter a velkej parking u jezera,kam se jezděj koupat místní,tam sme byli dva dny a v poho,nikdo po nás nic nechtěl za parking, na noc nás zamkli,asi se nás báli a to sme byli jen ejdno auto .)

    místo srbska doporučuju rumunsko, bulharsko..samo musíš kousek přes srbsko,ale to je přes tu montanu a tam je to v poho, jen bacha na hranicích, srocujou se tam cikánský děti který žebraj a sou nekompromisní,klidně se ti pověsej na okýnko, takže jim musíš halt skřípnout ruce, aby se pustil, hlavně mt zavřený všechny dveře v autě,klidně vlezou i dovnitř, nenechat si mejt okna pak chtěj zaplatit a klidně vytáhnou bejsbolku, klidně prostě ujížděj, oni uskočej .) v rumunsku bych rozhodně v civilizaci nekempovala, doporčuju hory, podívat se do českejch vesnic atd, je to tam nádherný bohem zapomneutý a nemusíš mít strach že se ráno probudíš bez auta, v bulharsku kemping rozhodně u moře zajet si až dolu pod varnu, kolem varvary, černomorce atak, můžeš kempit víceméně kde chceš,ale bacha na to,že čim blíž seš turecký hranici, tim víc to kontrolujou policajti a můžou tě vyhodit, přeci jen je to hraniční pásmo už

    psi - psi všude v poho,ale radši pas kde je napsaný očkování, většinou ho ani nechtěj,ale nidky nevíš, jinak psi všude v poho,oni se jich bojej jak čertkříže, takže je výhoda ho mít v autě když potřebuješ jít na nákup .)

    doklady - do srbska musíte mít pas,jiank satčí OP,pokud pojedete autem kde nebude majitel, musí mít řidič ověřenou plnou moc, že to má od majitele dovolený,jinak se může stát,že pudete domu pěšky .)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    ATARKA: Těch taky není nikdy dost :)
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    OTAKAR: neni to o flecích na kemink spíš rady na cestu
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    PUBLICURINATION: neni vůbec zač .)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    A proč to není tady?
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    PUBLICURINATION: Timto chci podekovat Atarce za vycerpavajici info. Diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam