Přidám ještě pár fleků, na které jsem v uplynulých dnech narazil, milovníci skal možná budou znát.
50.78816N, 14.02544E
Malé tábořiště přímo pod Tiskýma skálama. Bodrý správce, čisté zázemí, krámek za rohem, skály nad hlavou. Spal jsem tam pod širákem a v poho. Koupání v nedalekém Kačáku.
50.80234N, 14.04678E
Neplacené parkoviště u kempu Pod Císařem v Ostrově. Procházel jsem tudy dvakrát a nejméně ve dvou dodávkách se chrápalo. Do hospody padesát metrů, sympatická, trampská. V nádrži hned vedle nekoupatelno, ale v nedalekém Ostrovském rybníce to jde dost dobře.
50.80941N, 14.13404E
Tohle místo znám už z dřívějška, malebné Vlčí jezero na úbočí Děčínského Sněžníku. Přes den tam bývá pár lidí, vyletníků, rybářů. Přestože větší plocha hladiny je pokryta lekníny, dá se tam hezky vykoupat. Spousta ohništ a dřevěných lavic a stolů. Nespal jsem tam, ale neměl by s tím být problém.
Nuda z Malé Bastaie.
50.90501N, 14.20655E
Další místo je kousíček za hranicema v Sasku. V širokém okolí Hřenska, ve Schmilce i Bad Schandau je téměř nemožné zdarma býť jen zaparkovat, tady se nabízí možnost parkingu i přenocování. Je tu plácek tak pro deset aut (parkují zde Němci, kteří mají výše ve svahu pod skálama chaty). 50 metrů směrem na Schmilku je asfaltový sjezd k Labi, kde je stromy a keřemi oddělen od silnice další travnatý plácek pro pár stanů nebo aut. Na starší turistické mapě jsem viděl tohle místo označeno jako tábořiště s občerstvením, o čemž by svědčila i zarostlá polorozpadlá menší budova.
Hned naproti přes cestu vedou nahoru dvě pešiny ke zmiňovaným chajdám a dále do skal, jenž jsou monumentální a návštěvu kterýchžto tímto vřele doporučuji.
50.76832N 14.58147E
U Havraních skal poblíž Sloupu v Čechách jsem narazil na kouzelný kout - rybníček Na vorech. Je to sice prasárna, ale dá se tam dojet, nikde jsem žádnou zákazovou značku neviděl, jen slepou ulici (já tam šel pěšky).
50.64198N 13.75796E
No a mmchdm když jse zatměl a narychlo hledal místo na přespání, nadrzovku jsem si ustlal tady na travnaté části parkoviště u Barbory, noční i ranní koupačka free of charge included a taky v cajku.