• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    ATARKA: Mluvim o systemu vybirani myta a predevsim o zemich byv. Jugoslavie. V Srbsku, Bosne, Chorvatsku: peage... zlaty (dig.) znamky... :P
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    ATARKA: Jen jsou teda poněkud drahé, se mi zdá.
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    SIEMENZ: tak to bejvalo kdysi, především v Srbsku, falešný mýtnice, typkove s kalachem a buď dáš nebo si něco vezmeme. Naštěstí je tahle era pase a můžu říct, že balkansky dálnice do každý rodiny, kam se hrabe D1 :)
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    AAHHWISEGUY: Konkretne takove ty budky se zavorama primo na dalnici... na Balkane tez bezne.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    CUKI: VELADA: děkuji
    VELADA
    VELADA --- ---
    AAHHWISEGUY: jop, počeštění francouzského slova "péage", označujícího placený úsek silnice. Angličtina pro to používá slovo "toll". V češtině máme neobratné "dálniční poplatek" nebo právě to "mýto". Vžilo se to mezi českýma travelerama, protože jejich cesty nejčastěj vedou do Francie nebo skrze ní a po cestě z Česka je to první země, kde se nějakým placením za cestu musíš zaobírat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    AAHHWISEGUY: Počeštění "péage" tedy česky správně mýto.

Na rozdíl od Čech kde jakýkoli placený úsek, můžeš objet po neplacených úsecích, to v Norsku nejde.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    CUKI: co jsou "peáže", prosím? ptám se jako neznalej terminologie...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ASIG: potvrzuji, že to tak, jak popisuje CUKI: bylo vždy - cesta vyšla víceméně stejně trajektem, mostem nebo kombinací obou. Most je levnější, ale dáš víc za benzín. Výhodněji kdysi vycházel jen trajekt z PL Swinousce, ale tím jsem osobně nikdy nejel.
    některé místní trajekty/přívozy jsou zdarma stále
    export alkoholu je více než výhodný, před 20 lety jsme brali jejich zelenou naftu a vždy dělali překvapené a že nerozumíme, nikdo nás netrestal, byla za půlku, ale není to košer a již jsem dospěl, asi bych to už neudělal
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ASIG: jestli pujcujete obytnak a cestujete celou cestu, tak je mozna levnejsi pujceni v Nemecku. Pripadne rychlejsi a pohodlnejsi rovnou v NO a tam si zaletet.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ASIG:
    Pokud nespěcháte tak přes mosty, alespoň jednu cestu. Jinak pokud se pamatuju je to cenově prašť jako uhoď. Tam jsme jeli z Roztoku do Trelleborgu. To má výhodu že v pátek po práci jsem sednul do auta a v noci přejel nudný Německo pak si odpočineš na lodi a přes den zase pokračuješ dál.
    Pokud chcete vidět něco zajímavýho, tak mnohem lepší je to dál za polárním kruhem. Za peáže ze platí zpětně. Dopředu si jen zaregistruj značku. A vyhnout se jim nedá. Je jak na dálnici tak na všech silnicích i ve městě.
    Na Værøy se dá prej ten dostat trajektem zdarma a pak pokračovat dál přes Lofoty. Ale to nemám ověřeno, my jeli po pevnině obě cesty.
    ASIG
    ASIG --- ---
    Ahoj, chtěli bysme s partou jet obytňákem do Norska. Zřejmě někam kolem Trondheimu. Máte nějaký tipy, jak se tam dostat co nejlevnějš, popřípadě cokoli užitečnýho dalšího? Na podobnej vejlet jedem poprvý. Díky!
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    Ahoj,
    nemáte prosím tip na freeflek u Hevízu/Balatonu?
    Děkuju
    RSZ
    RSZ --- ---
    Sachsische schweiz. Jedno z mála neplacených parkovišť široko daleko, na přespání i parkování přes den dobrý. Pro transporter ideál, dlouhý camper tak jeden. https://mapy.cz/s/gocusefaho
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    pěkné místo u Smiřic 50.296221290968596, 15.877600839397093
    parking u silnice, žádnou značku jsem nezahlédl, dva rybníky, na mapách se koupou lidi, ve stavení by mohly být záchody... ale to nevím, jen jsem jel kolem a udělalo to dojem
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    U Jindrichova Hradce docela prima freeflek hned na kraji rybnika Velky Hroch.
    Pekny rovny breh z betonovych platu, coz jsme ocenili pro jogamatku, jinak esteticky nic extra, ale pohoda.
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    Ceska Kanada
    Ze Zvule (kemp drahej a bez sprch a hodne lidi), tak jsme jeli na Terezin (2km od Zvule), kde hned za vesnici za ceduli je odbocka do prava (po cerveny:), zadnej zakaz a asi tak po pul km krasnej freeflek s vyhledem dosiroka a zacatkem trasy poklady Ceske Kanady, hned za zady les. V Terezine je studna s pitnou vodou.
    Klid, ticho, zadny lidi a mistni moc príma.
    WERT
    WERT --- ---
    zajimvy misto na Bodense (poloostrov/ostrob Reichenau) https://cs.wikipedia.org/wiki/Reichenau_(B%C3%A1densko-W%C3%BCrttembersko)

je to tam hodne civilizovany, ale je tam hezky misto na zakempeni prespani, záchody otevřený celou noc a čistý

Mapy.cz
    https://en.mapy.cz/s/befacokavo
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    Bulharsko - Obzor 42.843617, 27.882792

byli jsme v hotelu vedle, viděl jsem tam nějakou německou obytku, asfaltka až k moři, dostupná písčitá pláž, vedle malý aquapark patřící hotelu, zřejmě přístupný i pro veřejnost. je tam nějaké občerstvení a toitoi, která zřejmě patří k tomu. Nicméně, WC a sprcha na pláži před hotelem by se při troše nenápadnosti dalo využít. celkem klid, v noci tam nikdo nebyl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam