• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    VELADA: Rec skutecneho nomadskeho statnika
    VELADA
    VELADA --- ---
    Heleďte to se zas přežene. I když už to nebude tak free jako dřív. Jo, je pravda že zákazy přibývaj a jak tu někdo zmínil, nejhorší jsou fakt ty fyzický zátarasy typu bariéra do 1,8 metrů nebo balvan v cestě. Ty balvany bohužel potkávám i na takových těch francouzských piknik placech, kde se dřív dalo dojet až pod stromy ke stolkům, ale teď je tam balvan a všichni si maj hezky zaparkovat do řady na parkoviště co je před tím. Takovej german style mi to přijde, všichni pěkně do řady, udělat piknik a šup domů, moc to neláká k tomu zůstat na noc.

Ale nic není napořád. Mám zprávy teď z jara z Portugalska. Kámoš prošel pěšky tu Fisherman's trail z Faro do Lisboa a prej dodávek na plážích jak nasráno. A nevypadali že jsou tam jen přes den, měli vyvalený stolky, vercajk.. A jak tu taky myslim už padlo, ony "nejznámější španělské termály" prej už taky frčej znova.

Mno a kdyby se nedalo na takový ty iconic místa na plážích, tak prostě budem jezdit jinam. Se nebojte, ono se změnou klimatu bude brzo hezký trávit zimu i u Valencie, v Albánii nebo Asturias.. Teda pokud to u Valencie nespláchnou flash floods..

A v neposlední řadě, hele to je o lidech! Když nespěcháš, nemáš nos nahoru a jsi komunikativní, tak se dáš do řeči s místníma a už najednou nevadí pes bez vodítka a nevolaj na tebe benga, protože "vy máte ale roztomilého pejska".. Hlasitá hudba už není bordel, ale "a copak to posloucháte za muziku" a kolikrát ti ještě poraděj kde teče voda, kde je hezkej západ slunce, že tudy večer chodí stádo ovcí, ať si pohlídáš psa a tak, no..

Tak bon voyage všem!
    HANZO
    HANZO --- ---
    CUKI: ve Francii?n Určitě? Jedeme tam v létě, měl jsem pocit, že tam je hranice nastavená dvoumetrovou tyčí...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SROLUJTO: ja doufam, ze budou kolem plazi. stejne je tam takovy horko, ze se tam neda vegetit a ja zajizdim nekam na kopec do lesa do stinu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SROLUJTO: Nevím konkrétní zákony, ale jednotlivá Ayudamenta mají své vyhlášky, navíc rok co rok přibývají nové a nov zákazy a omezení. Hlavně výškové. Dneska už tím řeší i SUV 1,6m. Dost často třeba ve F.
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    Uvidíme jak to bude vypadat v sezóně, a co Řecka policie možná to nebude tak horké, ale spíš pro místní a jejích stany tipují. A zdá začne buzerace karavanů na tradičních místech kde se da kempovat free případně zdá je nějak zpoplatni a vybudují odpad Wc ale plán mají vyčistí lesy pláže od karavanů a stanu.Sdílení a sociální sítě jsou průser, ale předpokládám že i Řecka vláda ví kolík lidí navštíví Řecko a kolik mají registraci, půjde o přísun peněz do rozpočtu, a zaplnění kempů a těch je málo. Vybudování stání pro karavany za peníze. Prý podobné zákony hodlá zavést Španělsko a další země.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: Obavam se, ze ne… tahle sorta lidi vse jen zkonzumuje… :///
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    jo,presne k tomu vedou vsechny ty videa na instaci, sdileni, honba za likama, itinerare vanlajferu atd.. treba to ted nekomu dojde
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    Letošní sezóna začíná velice smutně, Řecko vydalo nové zákazy, obzvláště radost musí mít majitele karavanů a místní a jejich zvyk pod každou borovici stan na léto. https://www.news247.gr/oikonomia/tourismos/nomos-gia-ta-troxospita-ena-vima-piso-to-ipourgeio-tourismou-ti-allazei/
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ANTONIN: jj takových reter je v cesku poměrně ještě dost, je to bezva
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    Doporucuju tenhle kemp, https://bunkov.cz/
    total retro, s pláží na hraní, koupani spis nedaleko na písákách (da se tam dojit i skočárkem nebo na kole),
    Idealni pro nekoho kdo ma vlastni koupelnu s hajzlem, koupelny jsou taky retro, ale stani super, stal jsem tu 3tydny za 3000,- s dvema detma a dva dospelí. Bonus je pekny akvárko v hospodě.
    UZEL
    UZEL --- ---
    2ND: kdz jsem si na te mape zadal trasu, je videt, za nakraji toho lesa je zakaz
    2ND
    2ND --- ---
    Chtel bych zitra vytahnout obytnak a projet nekam kousek od PRahy
    Napadly me Brdy, tusite jeslti se da dojet a parkovat treba tady ? Nebo nekde jinde v Brdech
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/dopravni?q=49%C2%B046%E2%80%9931.8288%E2%80%9D%2013%C2%B053%E2%80%9942.3888&source=base&id=2218176&ds=2&x=13.8652711&y=49.7391474&z=13
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Tak u rádobystellplatzu to bylo velký špatný, moc sněhu a ledu, raději jsem do toho nenabrouslil.
    Parádní flek byl kousek odtud v Černém Dolu, nikdo tam neprudí a je to free hned pod sjezdovkou. Jen ta zima byla tak brutální, že jsem nejspíš dokouřil rok starou pumpu.🥶

Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/nesebuvevo

FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    RSZ: hele do kempu moc nejezdim a v zimnim jsem jeste nikdy nebyl, takze nevim..vetsinou jsme jezdili ted posledni roky do Rejdic a tam je to vzdycky pohoda..v Peci jsem byl kdysi jen v apartmanu.
    RSZ
    RSZ --- ---
    FAEKAL: vis jak teď vypadají zimní kempy pod sjezdovkama ne? Něco přívětivého budeš hledat těžko imho
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    STEMBUS: dík, to vypadá celkem gut, zkusíme to ;)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    FAEKAL: tady sem stal loni zadax 3 noci...

Pozice na mapě
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/cuduzevodo

ten stellplatz co je v mape nefunguje a nikdy to ani stellplatz nebyl, nekdo hodil prodluzku pres plot u staryho tenisovyho kurtu a myslel ze zbohatne 😉
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Neměl by někdo tip na přívětivý flek v okolí Pece pod Sněžkou? Vylovil jsem auto ze zimního spánku a rádi bychom tam někde utábořili na pár dní. Jasný, že zadax už to letos nebude, hlavně aby nás tam někde nechali, nebyl jsem tam teď pár let v zimě...
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    jsem tedy už trochu moc alergickej na slova nomádství a vanlife, ale věřím, že to Karel dá :)) youtube na mě teď vyplivnul jeho dnešní video :D
    ...a pak si řeknete F*CK IT!
    https://www.youtube.com/watch?v=cXn5YzQtFmw&t=316s
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam