• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STINGERSPAKISTAN - cestovatelske tipy, fotografie a diskuze
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLIPPER: to ujde, navic muj smysl pro spravedlnost by mi branil bejt na vesnicany nasranej a musel bych bejt jen zoufalej.
    Ja ve vlaku v Pak jel jen Lah. - Pesh. ale to jsme museli jit prvni tridou kde ke kupatku bylo wc, protoze kamarad si z predchoziho dne pri skopovych hodech (obednal si rodinne menu dle predstavy je to nejdrazsi polozka bude to nejlepsi, i tak to stoji pakatel) zvracenim a furt se davil a zelenal.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    LA_PIOVRA: my taky cekali, nejdriv pul dne v pousti, protoze vesnicani zablokovali trat na protest proti preruseni dodavek vody a pak pres noc ve stanici "due to security reasons" :) suma sumarum den zpozdeni ... jinak masinfira nam rikal, ze v lete casto zasype trat pisek a musi se to odhazovat, takze se hodne ceka ...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLIPPER: hasis a kvery mu myslim nevadej, ale jel vrcholnym lete, vlak byl totalne naslepanej a rozpalenej a k tomu pry treba dve hodiny stal bez zjevnyho duvodu jen tak v pousti a tak.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    LA_PIOVRA: nestras ho :) me se tahle kombinace bouchacek a hasise libila ... ted me ale napada, ze jestli tam pojede nejak v lete, tak to bude asi v pousti trochu pripejkat :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLIPPER: muj kamarad, kteryho povazuju za psychicky velmi silnyho rikal, ze z nej chtel vystpoupit a nakonec se ze zoufalstvi rozbrecel:)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    BAJAJA: hele jestli pojedes z Pakose do Iranu, tak zkus vlak Quetta - Zahedan ... pro me to byl jeden z nejvetsich zazitku na ceste opacnym smerem do Indie ... chvilku to trva teda :)
    BAJAJA
    BAJAJA --- ---
    ctu ctu, ze je to teda v pohode..nebojim se o svoji bezpecnost, jako o to, aby mi za mesic a neco vystavili v dilli vizum..kdyz uz to boucha i Lahore :( az to bude aktualni, zacnu tady diskuzi "jaka mista nebyli atakovany a je tedy je dobry napsat do zadosti jako mista pobyutu".
    Ted na to prosim nereagujte, nema to cenu..btw chci se dostat do Iranu ;)
    TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    zaplatpanbuh se me ty tri pripominky netykaj. nekoukam jim od oci, nehulim ani do hor nejezdim v sexy miniobleccich:D jen mam vzdy problem poprit svou dravost a hrnout se do vsech diskuzi a vyjednavani
    kamaradka, co tam byla pred lety, si koupila nejakej jejich mistni habit a vsude prohlasovala o svem priteli, ze jsou manzele a nemeli problemy. a taky vse pry resili kluci a s ni se moc nebavili. ale zas neriali, ze by lide byli k nim az takhle extremne mily. ale uz je to par let zpatky, tak to asi taky hraje roli.
    MEKKZ
    MEKKZ --- ---
    no tak me byly od zen receny tyhle rady
    - nekoukat pakosum(muslimum) do oci berou to jako sexualni vyzvu.
    - cim min je z tebe videt tim te budou mit radsi
    - holka co huli(ganja/hash) taky nepusobi dobre, ale nahlas to nereknou :)

    jo a kdyz jsem cestoval s japonkou tak postarsi otec ji sice nechal spat ve vlaku na palande jeho vnuka ale veskera komunikace probihala prezeme :) On mi rek ze si tam muze lehnout a ja to poslal dal :) Tu samou japonku, nutno podotknout ze rozumela i umela mluvit Urdu, pak hostila rodina ktera ji i koupila letenku nekam do hor aby nemusela autobusem :)
    TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    TLACHAC: parada:) to sem chtela slyset. diky
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    TEAREZ: nevím jak samotná cizinka. ale v naší partě jedna slečna byla a všichni pakistánci se k ní chovali velmi mile, přátelsky - jako praví gentlemani. Mimo jiné - nejlepší místo v autobuse měla zaručeno, když bus na KKH zastavil a jí se nikam nechtělo koupili jí pakistanští spolucestující jen tak sušenky a pití, když se jednomu nezdálo její oblečení tak jí nechal ušít nové atd atp. Takže jsme měli dojem mnohem lepší než v Indii. Ale bez pánského doprovodu věřím, že to může být úplně jinak, nebo naopak místy až přehnaně vlezlé.
    TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    ahoj. diky za prinosnou diskuzi, trochu me to vic nakraplo, ze bych letos opravdu jela. ale nevite jak je to tam s pristupem k cizinkam? jeslti se mam pripravit na nejaky komplikace nebo tak. sem blond a mam v asii obcas problem (zejmena s Arabama) a z Pakose mam tak nejak podvedome velkej strach:)
    KOSMEN
    KOSMEN --- ---
    ...zacinam se moc tesit, dekeju vam vsem za motivaci:)...snad tam pri svy smule na prusery niz takovyho nezaziju
    MEKKZ
    MEKKZ --- ---
    Pakistan
    [ MEKKZ @ LOS PHOTOS AUS CESTOS chili: fotky z cest & TALKABOUT ]

    jeste se ti bude stavat, ze za cely den neutratis ani halir, protoze te mistni budou zvat na jidlo a piti :) pak te pozvou do jazykove skoly jestli si tam nechces jit povidat se studenty. skoda jez ze jsem tam byl tak kratce :/
    STINGERS
    STINGERS --- ---
    FLIPPER: amen bhai
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    jak pise LA_PIOVRA: clovek muze mit v Pakosi velkou smulu a ocitnout se v blbej cas na blbym miste ... ale osobne vidim tamni dopravu jako mnohem vetsi bezpectnostni riziko nez vsechny mucedniky dohromady ... kazdopadne situace se muze rychle vyhrotit nebo naopak, chce to procitat fora, kam pisou lidi co jsou zrovna na miste jako treba Thorntree ...

    jinak co se tyce ubytovani, tak ve vetsine mist neni problem najit hotel kde cloveka ubytuji v prumeru za 2 dolary na noc, pri delsich pobytech (mesic a tak) je to jeste levnejsi ... kdyz neni hotel, clovek vetsinou najde azyl u mistnich a obcas to vypada, ze se lidi servou o to ke komu pujdes spat :)
    KOSMEN
    KOSMEN --- ---
    ..diky moc vsem za rady a tipy
    ..tze pohoda co se bezpecnosti tyce,i kdyz ja mam na todle pech...v indii roku 2006 sem opustil nadrazi ve varanasi,kde to za hodinu za mejma zadama rachlo a bylo tenkrat 9 mrtvejch. V Barcelone sem byl o dve ulice vedle kdyz ETA odpalila auto a v Syrii sem si dal verejnou popravu. tak snad bych tomu moh utyct i tentokrat..proto cestuju sam,nechci mit nikoho na svedomi:))
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Souhlasim se vsim zminenym podemnou, nikdy jsem nevidel tak hodne a mile lidi jako v Pakistanu, vim ze tohle se mezi turisty traduje o Iranu, ale moje zkusenost je takova, ze v Pakuistanu jsem si kolikrat pripadal, zda nejsem obeti nejake skryte kamery, jak na me byli lidi hodny:)

    Rizika vidim dve: smulu ze budes nekde, kde to bouchne nekde na trzisti, u policejni stanice, v Islamabadu cestou na letiste - nevidim moc pravdepodobne. A druhy je unos, kdyz bys potkal nejaky zapaleny lidi v nejaky odlehly povstalecky oblasti. Ani to mi neprijde jako pravdepodobny.
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    KOSMEN: souhlasim, i pro me to byla asi nejlepsi zeme. krome hor me uchvatilo mesto Peshawar (zadni turiste, fajn lide, uzasna atmosfera). ale musis sam zvazit podminky na miste, zda si tam dovolis jet. v lete 2007 to tam bylo vklidu, presto ze v hlavnim meste meli prestelky v cervene mesite...
    KOSMEN
    KOSMEN --- ---
    FLIPPER: ..to moc rad slysim.
    je mozny v horach podobne jako v indii se za poplatek ubytovat v casti nejakeho domu?..resp. fungujou tam tydle "realitky"?
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    KOSMEN: Pakos je asi nejlepsi zeme co jsem kdy byl ... uvidis sam ... lidi jsou tam neskutecne mili, turistu malo (udajne jen cca 4 tisice turistu leden az zari 2009) a da se tam fungovat s deseti dolarama na den ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam