OOPS: Pěkně blikající pohádka, ale reálnou použítelnost velice malou, až bude software na rozpoznávání hlavu a jeho převod na text na slušný úrovni tak je možné ho doplnit o tento sofware a já použitelný celek na specifickou práci, ale pořád je tu problém, že tato práce je fyzicky daleko namáhavější než klasická práce s myší, kde váhu ruky řeší stůl a opěradlo..
3D grafika tam použitelnost je, ale opět člověk potřebuje nadhled a musel by pořád chodit blízko a daleko od kresleného objektu, takže zjistí, že velikost videlné plochu skončí na velikosti kvalitního monitoru. Pokud by bylo možné malovat na dálku sem popsal výše, tak je to něco jiného a podle mě je to technologicky vzládnutelné. 2D graficka tam se píše víc a musí být dost frustrující najednou běžet naťok text a nebo ho psát stylem mobil či vyvovávat průhlednou klávesnici na obrazovce.
Osobně vidím použitelnost alternativního ovládání hlavně u zábavy, né u práce na celý den, hlavně u her. Viz třeba ovladač k wii, k tomu by to chtělo konečně slušné 3D brýle a oblek co by snímal pohyby celého těla a přenášel je do hry. Tam mě napadá zádrhel stylu běh, chůze a lezení po řebříku. Zajímavý by mohly být i onlinovky, kam by se právě nepřenášeli pohyby hráčů v reálném čase. Dalším krokem je implementace force feedbacku, čili nějakého odporu, kladem nému ve velkém pohybu asi přes stimulaci nervů..
Možná to půjde vymyslet i lépe, ale přesto vývoj tímto směrem vidím jako nevyhnutelný.