MURPHY:
vengeance for sale jsem nevidel :)
amjak osebei byl supe, no .) ja ti nevim, vzdycky, kdyz zaslechnu jeho jmeno, tak ac nechci, prvni co se mi objevi v pameti ja posledni samurai a cely den mam zkazeny...
btw, preposlu si svuj dojem z nyxu z posledniho filmu...
vecer se s vecerem sesel a potkal me dalsi skvost - Bakumatsu zankoku monogatari -
link:http://www.imdb.com/title/tt0122390/
jak nazev napovida, pribeh se bude tykat Shinsengumi, vzhledem k tomu, ze filmu na tohle tema bylo natoceno vice nez dost a anime bylo nakresleno vice nez malo, tak si nebudu brat servitek a budu prozrazovat dej (navic predpokladam, ze tady vsichni vime jak to s nima dopalo :) ).
Film je podabny kouzelnym lidskym zpusobem, neni vystaven na samurajich jez eznaji strach a na pockani sekaji mrtvoly aniz by hnuli brvou. Je vypraven z pohledu Enami Sabura (Hashizo Okawa) a jeho snahy vstoupit do Shinsengumi.
Jak jsem naznacil vyse.... Enami do te doby nezabil cloveka, kdyz poprve clovek spatr, co se stane, kdyz je mu udelena rana mecem, tak ac bily jako stena, to ustoji, problem je, ze v jednu chvili to nespatri jenom jednou, takze jako kazdy jiny clovek putuje obsah zaludku pryc... Smutne, place, presto se chce pripojit. Casti Shins... je pro smich, zbytek jim pohrda.Rozhodne se pro jinou cestu...
Skvele naznacene propleteni lidskych osudku, vypraveni podane zpusobem, jako kdyby vam pametnik predaval sve dojmy z koncentraku. Snaha nevzdat se, jelikoz vzdat se je horsi nez prohrat.
Pribeh o lidske pyse, idealech, hloupe lasce a opovrzeni.Pomale kroky hlavniho hrdiny za splnenim sveho cile pres ustrky a utrapy.Vnitropoliticky boj v Shins... snaha prevazit lidsky ideal nad politiku...
Presto vime jak to musi dopadnout, smutne, tragicke dojimajici.... Shinsengumi.Jedine oko nezustane suche.
Bakumatsu
Ac jsem mel moznost videt jiz nemalo variant na stale stejne tema, tohle radim jednoznacne nejvys (ani v when the last sword is drawn nebyl herecky vykon a promyslenost vnitrnich podana tak genilnim zpusobem.)
Genialni snimek, tohle si nemuzete nechat ujit, doporucuji komukoli, kdo ma jen o chambaru trochu zajem !
//na imdb neni zadny popis, nejspis se tam objevi muj, ale jeste uvidim co tam napisu :)