tak jsem nekdy k vikendu videl dalsi Misumi -ovinu :)
konkretne dalsi parafrazi na Shinsengumi -
http://www.imdb.com/title/tt0227492/ -
nutno rict, ze to neni vubec spatne, na Misumiho tvorbe se mi strasne libi nektere detailni zabery kamery, ktere do filmu prinaseji urcite kouzlo, v kazdem jeho dile nekolik takovych najdu, bud je to prosty zaber do nejakeho externiho prostredi, nebo zaber konkretni veci.
V tomhle jeho pocinu je naprosto odzbrojujici jedna scena (s dejem tolik nehybe, ani nema na film zadny dalsi vliv, ale je skvela) - rozhovor ve tme - snaha kresadlem zapalit svicku, takze clovek slysi rozhovor, sem tam jiskru od kresadla a do toho jedina vec, ktera vycniva, je cervene obi jedne slecny, nikterak dlouhy zaber, presto naprosto super, to obi v hlave vidim porad a mam z toho nejjasnejsi zaber z celeho filmu (kdo vi, zda to nebyla nejaka skryta marketingova reklama :o) )
bohuzel pro film jako takovy mam stale moc pod kuzi vryty predchozi snimek, ac je film podan herecky velice pekne (dokonce tu an nenni znat prehnana cistota sceny! a to je co rict) , tak jsem si v necem pripadal ochuzen
presto ale velika dobrota, faousci Misumiho ten film stejnak uz videli 10x a moje hodnoceni je nezajima, tem, kterym tenhle filmek uniknul, tak ho doporucim, stejne jako vsechny Misumiho filmy :o) - rozhodne bych nedal tak vysoke hodnoceni jako je na imdb - 7,5 / 10 musi stacit (kdybych nebyl objektivni, tak 8,5/10, jelikoz tam hraje Raizo Ichikawa :)-cimz samozrejme nerikam, ze objektivni jsem :o) )