• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHHappeningy, recesistické akce, divadlo jinak & jiné zajímavosti...
    LALINA
    LALINA --- ---
    me pred chvilkou napadl napad - ale je klidne mozny, ze uz nekoho napadlo to samy, tak kdyztak jako bych nic nenapsala:

    sejde se skupinka lidi, kterí predstíraji, že jsou nejaka turisticka grupa cizinců jedouci odnekud nekam.
    KAŽDEJ MLUVÍ NĚJAKOU CIZÍ ŘEČÍ, KTEROU SI ZA POCHODU VYMÝŠLÍ a snazi se domluvit o tom, kam jedou, a snazi se cestujicich vyptávat se na cestu...

    organizator ( vudce) by musel ostatnim na zacatku vysvetlit (svou originalni cizí řečí, pochopitelne) , kam pojedou a potom by se tam vsichni spolecne presunuli. zaver by nebyl potlesk, ale trebas pokec v češtině nekde u piva nebo na nejakym zajimavym miste apod...


    muze se to udelat třebas i s jakoby znakovou řečí a trebas je mozny se domluvit, aby ti zucastnení meli nejakou spolecnou vec, poznavaci znameni...aby pusobili opravdu jako skupina cizinců..
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    SYKES: a on je to vtip?at nam klidne nekdo zatleska,ale ja si tam teda nejdu zmrznout,abych se pak poplacaval po rameni jak to bylo dobry,zajima me jak lidi budou reagovat,at si klidne tukaji na celo..jaka by podle tebe byla "adekvatni reakce"?a kdyz rozmrznu,tak pokracuju dal..kdybych zacal tleskat,tak jakoby pulku neudelam,uplne se tim znici efekt toho ze pokracujes v te cinnosti pri ktere si zmrznul a timpadem by to postradalo smysl..nemyslim ze interakce je zadouci,spis reakce :)
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    MATHES: Presne
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    MATHES: *THUMBS UP* souhlas
    MATHES
    MATHES --- ---
    SYKES: jde o to, aby sme si netleskali sami, pokud budou tleskat divaci, tak v tom problem nevidim, ale abysme si vsichni zatleskali, jak se nam to povedlo je takovy.... hloupy.
    SYKES
    SYKES --- ---
    ANICKA: ZOLTAN: co máte proti potlesku? Mě přijde, že to znamená pochopení a uznání toho, že někdo udělal vtip. A navíc decentní formou (místo pískání, volání "tyvoletobylokur*adobrý" a spol.). Naopak se obávám, že u nás tohle mrznutí nikdo nepochopí, lidi budou akorát nadávat a ťukat si na čelo. A navíc, nějaká interakce s okolím je žádoucí, ne? Protože pokud ne, pak si každý můžete mrznout doma v obýváku.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    jojo. Oni jsou takovi dost nepruzni jak to rici kulantne - posledni dobou. Takze bych to zkousel tama, napadu na hry maji dost.
    TSOH
    TSOH --- ---
    ZOLTAN: aha... dik za info... mozna je lepsi se na jejich web podivat az pote co by se neco vymyslelo... pokud to teda bude zajimat nejakej vetsi pocet lidi....
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    TSOH: Na strankach desiru to hrajou jednou tak za pul roku nejakou hru v nakupnich strediskach, treba ti to pomuze, maj to dost rozpracovany a hrajou to roky. Tolik co o tom vim, tam ti reknou vic.
    TSOH
    TSOH --- ---
    mam tu jeden nápad... co až se třeba bude někde votvírat nějakej obchod řetězce tam vyrazit a hodinu tam jezdit s vozejky (dala by se tam třeba i zahrat nějaka hra - fantazii se meze nekladou.. :)), (vozejky musej bejt pořád prázdný...) - povídat si...poznaj se nový lidi.... a hlavně si NIC nekoupit... recesni oděv samozřejmě vítán (ale karneval asi nebude uplně ideální.. :)) co na to ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    me se recese libej, vselijaky hrátky a skopiciny.. a nevidim nejmensi duvod, proc ty akce nezopakovat... pokazdy to stejne bude jiny (za jinejch podminek, lidí,místa apod..)
    napriklad Zombiewalk se taky delaji co rok a nikdo nemrmla, ze je to porad to samy...a pokud mrmla, tak tam nejde a je to..zadnej problem.

    Ezechiel: kritizovat a mluvit o vykrádání (mají na to copyright? ;-)) sice můžeš, v tom ti nikdo branit nemuze, ale neni to k nicemu ...nic konstruktivniho.. a fakt by bylo dobry, kdybys treba neco sam vymyslel, nez tu jen tak mrmlat .-))
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    S potleskem to vidim nemlich stejne, jen doufam, ze se tam nesejde moc idiotu, ktery budou aplaus povazovat za skvelej napad. To tu akci uplne doje...
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    imho je smysl neco delat(povidta si jist,jit nekam),zmrznout a pak v tom pokracovat,misto na potlesk tam nevidim..
    ANICKA
    ANICKA --- ---
    ja teda asi prijdu, pripada mi to nevyslovne vtipny,akorat musime byt dobri herci.) ale pokud se bude tleskat tak na to nemam zaludek...to by se melo nejak zakazat..
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    EZE. Pokud nesouhlasi s mou vizi a teorii, maji moznost udelat si neco sveho, pokud nesouhlasi s mym postojem, tak neprijdou. Jednoduche jako facka, kazdy ma pravo udelat si svuj flash mob, kazdy ma pravo neprijit (samozrejme) a tim nepodporit vizi, jak to delat.
    EZECHIELL
    EZECHIELL --- ---
    ZOLTAN: Pokud ti to pripada zabavny...
    Pominu-li tvoji jizlivou vyzvu na podepreni sve vypovedi (musi filmovy kritik sam natocit nekolik skvelych snimku, aby mohl filmy vubec kritizovat?), musim priznat, ze se shodneme na definici tveho postoje; vypada to, ze kazdy mame nejen rozdilnou predstavu, ale i o rozdilnych vecech. Bojim se vsak, ze tenhle determinismus nemusi byt vetsine vlastni.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    EZECHIELL: A presne jsi to pojmenoval, coz se triska s mou ideou. Agent stoji striktne mimo definici "flash mobu". Dela to proste jinak a nechce mit s flash mobama vubec nic spolecnyho, i kdyz prubeh je podobny. Ja chci delat flash moby, ktery mimo jiny rikaj okopiruj, co se zkusilo jinde a melo uspech. Ne, tapne si nepripadam a vsichni myslim nemusime. Jestlize to znamena oslovit nekolik lidi a trosku jim zpestrit den nejakou skopicinou, je mi naprosto jedno, jestli je to kopie neceho, co melo spech jinde. Hlavne, kdyz jsou vykuleny lidi (neco jsme pro ne udelali) a na druhou stranu jsme se pobavili i my. Ma a bude to mit z me strany vzdy jinej koncept. Koneckoncu, abych si si nemusel pripadat trapne, rad se dozvim nekolik napadu ze tve dilny, ktery jsou lehce udelatelny a zprostredkovqatelny a pokud mozno nic nestoji, nejsou enegreticky, casove a penezne narocny a budou lidi bavit. Sem s nima a muzeme se dat do "originality".
    ANDROMEDA
    ANDROMEDA --- ---

    11.května!


    Pouliční event.

    Umění v ulicích.
    Umění mezi lidmi.
    Umění lidem.
    Bezrozpočtová anarchie.
    Vůle a prostor.

    → Občanské sdružení YETTEY a autorské duo Roztroušená Symbióza vás zvou k účasti na nekomerčním interaktivním pouličním happeningu, který pod rouškou

    POVSTÁNÍ ČESKÉHO LIDU

    hodlá odhalit pro změnu ty dobré z českých vlastností

    Řetězec pouličních performancí , na čtyřech místech podél Vltavy, na různá témata.
    česká tvořivost povstává ve své nejlepší kondici.

    OTEVŘENÁ VÝZVA VŠEM UMĚLCŮM

    , kteří chtějí tvořit s lidmi pro lidi v životě a jako o život! Bez byrokracie a doprošování o jedno procento, půjdem spolu k Vltavě a tam…se neutopíme žalem, ba naopak, pořádně oslavíme co na češství považujeme za oslavy hodné!
    Navzdory brblání a skepsi, zkusme pro jednou nehledat na sobě chyby. (Ač v tom patříme mezi nepřekonatelné, karikování sebe samých nám šlo odjakživa vůbec nejlépe…)
    Pojďme hledat klady.
    Ukažme lidem, na co mohou být hrdí, co není jen vyprázdněný pojem či obrat, ale co je hodnota v nich obsažená, které je třeba si vážit a podporovat ji. Nacionalismus je k smíchu. Nepleťme si pojmy s dojmy. Pleťme se mezi lidmi s lidmi. A buďme k nim nezvykle dobří, ač se to v umění nenosí. A vyjímečně nebičujme sami sebe, ale zkusme se potěšit, pomazlit a pokochat sami sebou.

    Prostorem budiž nám nábřeží ladné Vltavy, vymezíme zde čtvero míst pro vystupování. Mimo jiné máme možnost potkat se na jednom břehu a to také není málo.

    Témata, která byla po dlouhosáhlých filozofických debatách v různých kavárnách, bytech a parcích vybrána, jsou:

    1. Selský rozum
    2. Soudržnost, solidarita
    3. Melancholická groteska, ironie, schopnost karikování
    4. Bohémství
    5. Myšlenková svéhlavost, individualismus
    6. Co Čech, to muzikant
    7. Chléb a sůl (vztah k cizincům)
    Deadline: 14.3 2008
    K zpracování témat neexistuje žádný návod. Rádi bychom, abyste dané, vámi vybrané téma interpretovali po svém.
    Je možno vybrat si jen jedno téma na jednu skupinu.
    Na stránkách yettey.cz budeme informovat, která témata jsou již zabrána.
    Účast nepřináší žádnou pfinanční odměnu. (ani finanční)
    Jediným kritériem výběru je kontinuita uměleckého záměru, konceptu
    Délka každé performance je ohraničena 60 minutami. (může být samozřejmě i vícero kratších)
    Výjimky tvoří témata: Co Čech, to muzikant (neboť to si zatím představujeme jako workshop-jam, kde se bude především hrát na akustické nástroje s jinými muzikanty i lidmi z ulice) a téma Bohémství (zde vidíme souvislou nit autorských čtení a eventů kabaretního typu, čtenářský hyde-park/ open-mike) – tato témata si může vybrat libovolný počet zájemců,délka trvání výstupů od rána do večera
    V týdnu po 14.3 proběhne setkání zástupců skupin, na němž si ujasníme možnosti PR. Neboť akce sice nemá žádný rozpočet, ale chce a má být viděna, a to umíme a víc hlav víc ví.
    Průběh dne:
    Bude ještě ujasněn na setkání po deadline, každopádně vše proběhne v jeden den, jedno pěkně po druhém s přestávkami na přesun na jednotlivá představení(S výjimkou výjimek.)

    Místa performancí:
    Každé téma má dané místo, na němž se odehraje.
    Malostranská-stanice metra, parčík s vlajkou u zastávky tramvaje(témata: Soudržnost, solidarita/Chléb a sůl)
    Staroměstská-parčík u Rudolfina (téma: Co Čech to muzikant)
    Kampa (Téma: Bohémství)
    Střelecký ostrov (témata: Selský rozum, Melancholická groteska, Myšlenková svéhlavost)



    S láskou, očekáváním toho nejlepšího a vřelými pozdravy
    Vaše
    Roztroušená symbióza
    (Pavla Fridrichová a Kateřina Eva Klimešová)
    a
    o.s.Yettey
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ja jsem ty zmrzliky v zahranici uz videla. Ale zas v cesku to neznaj, tak cop... a proste zas muzete prijit s necim jinym,. prekonat svoje ucitele

    a tyhle akce se mi libi, at uz je to zmrznuti nebo pochod zombii, nebo demonstrace za nic
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    EZECHIELL: jop,hele, diky za osvetleni...ale priznam se,ze tohle je moje vubec prvni setkani s takovouhle akci...rad se zapojim do dalsich...ale ber to z pozice lidi,kteri do tyhle doby o necem podobnym nevedeli...jak by se mohli asi zapojit,kdyz neznaji lidi,kteri takovyhle veci poradaj?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam