• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHHappeningy, recesistické akce, divadlo jinak & jiné zajímavosti...
    EZECHIELL
    EZECHIELL --- ---
    LALINA: DANNIEL: Proc bych mel a priori neco vymyslet? Moje kritika byla zcasti investigativni - chtel sem zjistit, jaky k tomu ma kdo pristup a s jakym zamerem do toho kdo jde.
    Me akce flash mobs prijdou maximalne zajimave, zalezi vask na principu. Vetsinou jde o nejakou vyzvu k urcite cinnosti, sirenou anonymne. "Pridte vsichni tehdy a tehdy tam a tam a delejte tohle a tohle (protoze to a to)." Velkym potencialem techto akcie je neocekavanost, originalita, aktualni reakce na nejaky spolecensky vyvoj ci udalost. Co se tyce opakovani udalosti, proc ne, ale mela by tu byt nejaka soudnost.

    Oproti tomu ImprovEverywhere maji masove akce zcasti organizovane. Sit ovecek neni uplne anonymni (lidi jsou prihlaseni a tim vyjadruje sve pozitivni nakloneni), ovsem ucastnici se opet dozvi cas, misto a dalsi instrukce (vem si turban a igelitku...). Co se bude konkretne dit se dozvida az na "briefingu" tesne pred akci, takze je to hra i pro nej samotneho, radost z ocekavani "co zase vymysleli", a napeti stoupajici s tajemnem. Spousta jejich akci ma co docineni s poulicnim divadlem, a rozhodne za mnohem zajimavejsi povazuju napriklad casovou smycku ve starbucks, sebevraha skokana a z masovych akci treba fake U2 koncert. (Bude se ted v kazdy zemi delat fake U2 koncert po strechach ruznejch mest?)

    Tyto pristupy (organizovany i ten anonymni) jsou mi sympaticky - vidim na tom neco obdivuhodnyho, zajimavyho a neobycejnyho. Prostor pro herecky a improvizacni talent, uplatneni specifickeho smyslu pro humor a v neposledni rade obdiv nad uchopenim a performovanim nejake spolecenske reflexe.

    Pochopte proto, ze "podme vsichni zmrznout, bude to super, videli sme to na youtube a vypada to fakt krute" mi prinde trochu plytky, vyprazdneny a neshodujici se s puvodnima idejema. Ale asi jsem jen vyvstanuvsimu klubu prisuzoval jiny cile.

    Ale pokud se dá to, co plyne z vasich reakci na mou kritiku shrnout jako "misto abys kritizoval, raci neco vymysli" a "dyk o nic nejde, delas z toho zbytecnou vedu", tak asi neni co resit :o) Kazodpadne rad uvitam kritiku na sve pripadne navrhy ,o)
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    ja si tleskat nebudu, ani Vam... a nam taky nikdo tleskat nebude, spis na nas bude nekdo nasrane rvat ve spechu na metro, jsme prece v Praze...
    MIZUKI
    MIZUKI --- ---
    LALINA: hlavně asi nějakej lingvistickej talent, já třeba bych si netrouf jen tak spatra pseudošprechtit, nevěřim že bych to zvlád věrohodně aniž by to znělo jako že vůbec nevim co řikám
    SEXILKA
    SEXILKA --- ---
    TSOH: jj třeba všichni budou mít červený vlasy a zelený uši =)
    TSOH
    TSOH --- ---
    LALINA: napad peknej a nazev vystiznej.. :) akorat si rikam ze by chtelo aby ucastnici vypadali aspon trochu exoticky/odjinud... coz ne kazdy ma takovy ,,dar,, ...
    LALINA
    LALINA --- ---
    nechavam to v sobe trochu zrát...chtelo by to vymyslet tomu nejaký jméno, hleslo, aby se hned vedelo, o co jde.. tak tedko u klavesnice ma napadl "Babylon"..ale trebas (doufam) budete mit nekdo nejakej lepsi napad ? ...
    a chce to trosku kreativnejsi lidi, nez jsou zmrzlici...tím myslím, ze na zmrzlika si troufne opravdu kazdej, kdezto tohle by asi potrebovalo nejaký apson malicko herecky bunky.. ne ovsem bunky herce v narodním..to by se poznalo, že hraje :-)))
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    a co teda ti cizinci? je tu ještě někdo kdo by to dělal?
    LALINA
    LALINA --- ---
    MATHES: objimat???? jak to ctes, prosim te??? ehm..ja jsem sem JENOM linkovala...nechci mit s objimanim cizich lidí nic spolecnyho :-))))))))

    [ LALINA @ Happeningy, recesistické akce, divadlo jinak & jiné zajímavosti... ♠ ♠ ♠ ]
    MATHES
    MATHES --- ---
    LALINA: az vyresime potlesk, tak se teprve budem objimat.
    NETTLE
    NETTLE --- ---
    Heh se omlouvam ze jsem tu rozjela diskuzi o potlescich i kdyz jsem to vubec nemela v planu a rozhodne jsem to tak nezamyslela :) lol

    To objimani zdrama je fakt hezky :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    JEZINKA: jé, díky, už jsem se zacala bat, že jsem neviditelna a že tohle je klub na řešení potlesků :-)))
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    LALINA: tenhle nápad se mi líbí, správná pakárna. já bych se účastnil, pokud by se to dohodlo na nějakej přijatelnej den a hodinu.
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    SYKES: no divakum asi nic prikazovat nemuzes,to bych neresil ;)
    SYKES
    SYKES --- ---
    MATHES: DOGGY: no tak to sorry, já myslel že je jasné že se bavíme o rekci/potlesku diváků, nikoliv participujících - pže to je samozřejmě nesmysl. Vycházel jsem z jasně návodného videa z akce na Grand Central. Tleskat si můžete nad videem na youtube. (začalo to rekcí NETTLE, pak už se bavilo o tleskání účastníků, pravda - už jsem pak nějak nevnímal tu změnu tleskajícího subjektu)
    LALINA
    LALINA --- ---
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    ja myslim ze to je individualní podle toho s čim do toho organizátor jde...někdo chce rozjet něco originálního originální a má super koncept tak prostě realizuje a jede nějakej svuj styl v tědlech věcech....jiný zase jak sem tu čet chtěj něco udělat pro lidi....podle mě je jedno co kdo dělá a de hlavně o to aby byl ve finále s tim co z toho nakonec vzešlo spokojenej...všechno klem je jen zbytečná "omáčka" :) ne ?
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    sis, vy z toho zmrznuti delate malem politiku
    kdyz si nekdo bude chtit zatlesat tak kurna proc ne? me ta original akce v new yorku prave v tomhle prijde takova pohodova, zadna prisne konceptualni performace, zadny hluboky obsahy, proste zajimavej moment, dobry reakce a na zaver radost ze se to povedlo... dyt proc to vic resit...
    a ze to neni originalni, no boze, to jako na babu muze taky hrat jen ten co to vymyslel? No Pants Subway Ride se dokonce i synchronizuje ve vice mestech a navic skupina se jmenuje Improv EVERYWHERE a nikde sem necet, ze by jim nejak vadilo ze se jejich napady siri... spis naopak.
    LALINA
    LALINA --- ---
    me pred chvilkou napadl napad - ale je klidne mozny, ze uz nekoho napadlo to samy, tak kdyztak jako bych nic nenapsala:

    sejde se skupinka lidi, kterí predstíraji, že jsou nejaka turisticka grupa cizinců jedouci odnekud nekam.
    KAŽDEJ MLUVÍ NĚJAKOU CIZÍ ŘEČÍ, KTEROU SI ZA POCHODU VYMÝŠLÍ a snazi se domluvit o tom, kam jedou, a snazi se cestujicich vyptávat se na cestu...

    organizator ( vudce) by musel ostatnim na zacatku vysvetlit (svou originalni cizí řečí, pochopitelne) , kam pojedou a potom by se tam vsichni spolecne presunuli. zaver by nebyl potlesk, ale trebas pokec v češtině nekde u piva nebo na nejakym zajimavym miste apod...


    muze se to udelat třebas i s jakoby znakovou řečí a trebas je mozny se domluvit, aby ti zucastnení meli nejakou spolecnou vec, poznavaci znameni...aby pusobili opravdu jako skupina cizinců..
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    SYKES: a on je to vtip?at nam klidne nekdo zatleska,ale ja si tam teda nejdu zmrznout,abych se pak poplacaval po rameni jak to bylo dobry,zajima me jak lidi budou reagovat,at si klidne tukaji na celo..jaka by podle tebe byla "adekvatni reakce"?a kdyz rozmrznu,tak pokracuju dal..kdybych zacal tleskat,tak jakoby pulku neudelam,uplne se tim znici efekt toho ze pokracujes v te cinnosti pri ktere si zmrznul a timpadem by to postradalo smysl..nemyslim ze interakce je zadouci,spis reakce :)
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    MATHES: Presne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam