• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHHappeningy, recesistické akce, divadlo jinak & jiné zajímavosti...
    MIZUKI
    MIZUKI --- ---
    LALINA: ano ano, jsem vinen hříchem subjektivity, kolik si mám dát otčenášů? už pádím natrhat březových větévek a započnu s bičováním...
    musí se ke každýmu postu psát "toto je můj názor/pohled na věc"? měl jsem za to že je to samozřejmost...
    tak lyž svou řiď, už to taje a nový skluznice nerostou na stromech
    LALINA
    LALINA --- ---
    MIZUKI: opravme to, miláčku ;-))
    tys vyzdvihl aspekty, které TOBE pripadaji zapeklité.
    Ja te chápu, lásko, jsi jeden z mužů, pro které by slunce ztratilo svuj třpyt, kdyby svět postrádal zepeklitosti .-)))
    OK, ja ti to vyvracet nebudu .-)
    a nebud smutnej, že nejsi hurá exhib, každej bejt nemůže, pac a pusůůů :-)))*
    MIZUKI
    MIZUKI --- ---
    LALINA: ja neřikam že mi to nesedí, jen jsem holt povaha rozebíravá a přišlo mi to docela obtížně proveditelné. v opilosti si většinou vystačim s indickou angličtinou (jés, ajem veri fejmas ček selebritý), do svahilštiny se neopíjím :)
    nevim jestli to tak vyznělo, ale svejma příspěvkama jsem nechtěl říct že je to píčovina, jen vypíchnout zapeklité aspekty tohohle divadýlka.
    no a akorát jsem byl zahrnut láskou že nejsem dost hurá exhib...
    LALINA
    LALINA --- ---
    vemte to proste tak, že tohle je napad, kterej chytne a oslovi jenom nekoho (pokud vubec)
    A ten nekdo bude asi dost rekneme extrovertne, exhibicionisticky a kreativne založenej (anebo to bude trebas skupinka lidi, co byli nekde zakalit a vzpomneli si na tenhle napad a zbaveni sešnerované krutoautocenzury si tu etudu strihnou jen tak od boku :-))

    to, že nesedl zrovna vam, prece nevadi - svet nespadne, ne? Zase trebas najdete neco jinyho, co se vam bude zamlouvat víc ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    BOAR: ale jen si posluž, me urazit nemuzes:-) koukam, ze ani nemusim utrácet za hulení, to je príma :-)))
    BOAR
    BOAR --- ---
    LALINA: abych rekl pravdu, tak mi to taky nejak nejde do hlavy ... jak by to melo fungovat ... jak se chces "nejakym huhlanim" domluvit. ale jen dostmozna nemam fantazii. a taky bych to rad videl, kdyby top bylo zdokumentovany. ale na prvni pohled mi to prijde jako nejakej vyplod zhuleny mysli ... teda bez urazky.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ucel je, aby to bylo svobodny, kreativni, zábavny, interaktivní jak uvnitř skupiny tak i vně.. aby se lidi pobavili, zasmali, aby byli vytrzeni (pokud mozno príjemne a nenásilně) z všednodennosti.. toť vše.
    Jak do toho vstoupi lidi typu vysokoskolskýho profesora ci vedce z akademie a zacnou z toho delat zbytecne organizovanou vědu, nemuže to podle mě získat, spíše naopak...to je muj osobní názor.

    ALE: ja jsem sem dala jenom nápad, jak si ho kdo vyloží, rozpracuje a uskuteční, to už není muj job, činte kdokoli cokoli jakkoli .... a pak pošlete fotky, hehe :-)))
    MIZUKI
    MIZUKI --- ---
    LALINA: jsem od začátku řikal že si nemyslim že bych to dal, jen jsem se podělil o to co mi přijde pro to podstatný, aby to mělo kýžený efekt. samozřejmě si můžete užít tu akci i když se prostě jen tak sejdete a budete matlat nějkaou pseudosvahilštinu, ale měl jsem z toho pocit že účel je aby to opravdu působilo věrohodně.
    LALINA
    LALINA --- ---
    btw: lidi, co zacnou neco detailně řešit a potom řeknou: ok, tak to pekne udělejte a potom mi ukazte fotky/video doslova miluju.
    MIZUKI
    MIZUKI --- ---
    teď mě napadlo - nemáte nějaký video Wimmera jak mluví "maďarsky"? to je vlastně dost blízko vašemu zámru. takže jen sehnat skupinku několika Wimmerů :)
    MIZUKI
    MIZUKI --- ---
    LALINA: no každopádně pokud to uskutečníte tak to natočte, docela by mě to zajímalo. nešlo mi o sladění dohromady, ale aby to měl člověk trochu konzistentní. nevim ale, jaká míra chaotičnosti je ještě snesitelná aby to znělo že opravdu mluvíš nějakou cizí řečí a né že jen plácáš nesmysly, tohle by moh bejt docela dobrej ilustrační experiment.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MIZUKI: ses rigidni....:-)) a moc to komplikues...chces jako po lidech, aby se napred ucili nejakou "cizi rec" ? ... to je skoro proti duchu té hrátky... jde o kreativitu, aby kazdej nasel svoji vlastni formu, ktera je mu blizká a kterou si oblibil trebas...nakonec každej se tak může i postupne zdokonalovat a behem akce dokonce může v sobe najít netušené možnosti a schopnosti...
    nejakejma pravidlama bys to jen zabil... slaďovat dohromady prakticky cizi lidi mi prijde fakt uplne mimo mísu.
    MIZUKI
    MIZUKI --- ---
    LALINA: možná jsem moc rigidní, ale připadá mi že by to chtělo nehaluzit pokaždé jinak, ale mít regulérně pro každou věc svoje slovo. s trochou snahy by to určitě šlo vymyslet a natrénovat, já jen jsem tak trochu perfekcionista a nevim jestli bych dokázal tohle vymyslet tak aby mi to opravdu znělo cize a měl to precizně zmáklý. (hlavně jsem línej, no)
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    EZECHIELL: na rozliseni impactu fejkovyho koncertu a freezu, coz je svym zpusobem detska hra "bomba" staci imho selskej rozum, neni nutny si to konceptualne vyargumentovavat
    LALINA
    LALINA --- ---
    MIZUKI: ale ty budes vedet, co rikas:-)) akorat ze to zezacatku budes vedet jenom ty sam:-))
    no tak jisteže ne kazdej je tak free... ale podle me se to da i malicko "trenovat".. trebas misto zpivani v koupelne budes obcas mluvit babylonstinou :-)) jde jenom o to prolomit pocatecní blok, nezvyk... potom uz se to bude jenom vylepsovat:-))
    EZECHIELL
    EZECHIELL --- ---
    LALINA: DANNIEL: Proc bych mel a priori neco vymyslet? Moje kritika byla zcasti investigativni - chtel sem zjistit, jaky k tomu ma kdo pristup a s jakym zamerem do toho kdo jde.
    Me akce flash mobs prijdou maximalne zajimave, zalezi vask na principu. Vetsinou jde o nejakou vyzvu k urcite cinnosti, sirenou anonymne. "Pridte vsichni tehdy a tehdy tam a tam a delejte tohle a tohle (protoze to a to)." Velkym potencialem techto akcie je neocekavanost, originalita, aktualni reakce na nejaky spolecensky vyvoj ci udalost. Co se tyce opakovani udalosti, proc ne, ale mela by tu byt nejaka soudnost.

    Oproti tomu ImprovEverywhere maji masove akce zcasti organizovane. Sit ovecek neni uplne anonymni (lidi jsou prihlaseni a tim vyjadruje sve pozitivni nakloneni), ovsem ucastnici se opet dozvi cas, misto a dalsi instrukce (vem si turban a igelitku...). Co se bude konkretne dit se dozvida az na "briefingu" tesne pred akci, takze je to hra i pro nej samotneho, radost z ocekavani "co zase vymysleli", a napeti stoupajici s tajemnem. Spousta jejich akci ma co docineni s poulicnim divadlem, a rozhodne za mnohem zajimavejsi povazuju napriklad casovou smycku ve starbucks, sebevraha skokana a z masovych akci treba fake U2 koncert. (Bude se ted v kazdy zemi delat fake U2 koncert po strechach ruznejch mest?)

    Tyto pristupy (organizovany i ten anonymni) jsou mi sympaticky - vidim na tom neco obdivuhodnyho, zajimavyho a neobycejnyho. Prostor pro herecky a improvizacni talent, uplatneni specifickeho smyslu pro humor a v neposledni rade obdiv nad uchopenim a performovanim nejake spolecenske reflexe.

    Pochopte proto, ze "podme vsichni zmrznout, bude to super, videli sme to na youtube a vypada to fakt krute" mi prinde trochu plytky, vyprazdneny a neshodujici se s puvodnima idejema. Ale asi jsem jen vyvstanuvsimu klubu prisuzoval jiny cile.

    Ale pokud se dá to, co plyne z vasich reakci na mou kritiku shrnout jako "misto abys kritizoval, raci neco vymysli" a "dyk o nic nejde, delas z toho zbytecnou vedu", tak asi neni co resit :o) Kazodpadne rad uvitam kritiku na sve pripadne navrhy ,o)
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    ja si tleskat nebudu, ani Vam... a nam taky nikdo tleskat nebude, spis na nas bude nekdo nasrane rvat ve spechu na metro, jsme prece v Praze...
    MIZUKI
    MIZUKI --- ---
    LALINA: hlavně asi nějakej lingvistickej talent, já třeba bych si netrouf jen tak spatra pseudošprechtit, nevěřim že bych to zvlád věrohodně aniž by to znělo jako že vůbec nevim co řikám
    SEXILKA
    SEXILKA --- ---
    TSOH: jj třeba všichni budou mít červený vlasy a zelený uši =)
    TSOH
    TSOH --- ---
    LALINA: napad peknej a nazev vystiznej.. :) akorat si rikam ze by chtelo aby ucastnici vypadali aspon trochu exoticky/odjinud... coz ne kazdy ma takovy ,,dar,, ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam