MVEK: Tak jsem hledal a je to tragické, i na fóru Opery jsou tyto dotazy opakovaně nezodpovězené, naposledy v červnu letos.
Naštvalo mě to, protože mám v Tabs už asi 50 zařízení (a to většina je tam víc jak 5x, netuším ani proč, něco byla reinstalace, ale něco možná jen na Linuxu přes snap, kdy se to občas nainstaluje do nového adresáře). Vůbec se v tom nevyznám, ale hlavně je to pro mě i bezpečnostní riziko - je tam všelijaká historie, nad kterou nemám kontrolu. Hádám, že jedině tak smazání všech dat (resetování pass phrase) by to řešilo. Možná to udělám, až si tedy vypoznamenám nějaké ty taby někam.
Takže jsem to založil jako security issue, protože si dovedu představit, že někdo navštíví citlivé stránky, o kterých nechce, aby někdo věděl, nebo které mají v URL něco citlivého (jasně, nemělo by, ale občas se security by obscurity pořád používá, třeba i pro sdílení některých souborů z cloudu). Pak mu zařízení crashne, nebo na to zapomene a reinstaluje ho, nebo to chce jednou mít k načtení jinde, a tak to nezruší (jestli vůbec zrušení data smaže...), a pak ale kdokoliv, kdo má přístup k jeho Opeře s přihlášeným účtem, tohle může v historii v tabech najít... Nemluvě o nějakém úniku dat apod., kdy unikne i to, co už dávno bych chtěl smazat.