• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci

    Klub Filmové workshopy se zabývá:
    1. Srazy nezávislých (i závislých) filmařů, kteří se chtějí naučit něco nového, naučit něco ostatní, či jen srovnat síly s ostatními v oboru. Srazy budou cca jednou za měsíc. Připraví se scénář, podle kterého se na srazu následně natočí, každý účastník dle svého (v případě více režisérů/kameramanů...), snímek. Následuje měsíc postprodukce, na jehož konci se do diskuse nahraje výsledná práce, následovat bude debata a hlasování.
    2. Diskuze o postupech před a při natáčení i při postprodukci.

    Pravidla workshopů:
    a) Workshopy se budou konat cca 1x do měsíce (záleží na případném úspěchu a chuti a vůli účastníků), budou na nějaké předem určené téma (komedie, horor, klip, reklama,...), které se předem dohodne v diskuzi.
    b) Námět a scénář budou vytvořeny na základě diskuze. V případě, že se najde nějaký "workshopák" scénárista, může sám něco sepsat nebo předvést to, co napsal již někdy dříve (nejlépe však něco zatím nerealizovaného). Fantazii se meze nekladou. Pokud nebude žádný námět ani scénář minimálně týden před akcí, vyhrazují si organizátoři právo na realizaci vlastních nápadů, ať jsou sebeblbější :o).
    c) V čele každé akce je "leader" - tj. zpravidla ten, kdo akci vymyslel (pokud si to nepřeje, může určit náhradník, nebo bude někdo vybrán na základě diskuze). Leader má na starosti především organizační věci (domluvit sraz, zajistit přihlášené lidi, koordinace, zařídit příjemné počasí...), zároveň by však měl v rámci svých možností částečně suplovat "funkce", které na natáčení chybí (např. nepřijde režisér, pokusit se trochu režírovat (zase tak těžké to není:)).
    d) Přihlašování: Na workshop se může přihlásit kdokoliv. Profesionál, který chce něco předat začátečníkům, amatér (ehm, raději "nezávislý":), nebo někdo, kdo se jen chce podívat, jak takové natáčení probíhá. Přihlášení probíhá v diskuzi tak, že napíšete, že přijdete a "jako co" přijdete (co tam budete dělat) - např. "VOKURKA: Jasný, přijdu jako cable guy. V poho kucí, kabely mám na háku." Není problém přihlásit se na víc "funkcí", avšak v rámci lepší organizace by bylo lepší maximálně na tři (i když zvládáte více, vybrat tři, které chcete zkusit nejvíce). Soupis účastníků visí na nástěnce klubu a na homepage.
    e) PRAVIDLA JSOU POUZE ORIENTAČNÍ, BUDOU SE UPRAVOVAT ZA CHODU A NEBRÁNÍME SE DISKUZI O NICH :o).

    Materiály ke stažení:
    šablona na storyboard



    Následující sraz :
    Termín:
    Námět:
    Scénář:
    Místo:

    Leader:
    Režisér:
    Produkce:
    Kamera:
    Střih:
    Hudba:
    Zvuk:
    Dramaturgie:
    Skript:
    Herec:
    Dokumentarista:
    Fotograf:
    Holka pro všechno:
    Čumilové a křoví:

    Brainstorming: 29.11.2007 (Čt); "U Sadu"
    Účastníci: Peters; Ghoststalker; 113KW

    Spřátelený klub: [ FOTO - WORKSHOPY ]

    Workshop #1 :

    Film : http://movie.easyfunfilm.com/workshop.wmv
    Fotogalerie z natáčení : http://gallery.easyfunfilm.com/workshop01
    Dokument o natáčení : http://filmovy.net/moviez/dogfire_384K_Stream.wmv
    Hudba k filmu : http://workshop.easyfunfilm.com/Slow.mp3

    Shrnutí prvního natáčení - Workshop #1 : Přes počáteční potíže natáčení nakonec probíhalo v přátelské, velmi tvůrčí atmosféře, okořeněné nekonečným gejzírem Mesminových nápadů. Dle mého názoru se ukázalo, že v této sestavě bude příjemným zážitkem i natáčení náročnějších námětů.
    Lokace: www.znamafirma.com na mapě Podle slov majitele, prostředí baru Známá Firma je vždy k dispozici. Majitel si o to nechce říkat, ale několikrát mi soukromě naznačoval, že by ho zajímalo téma "mafie", když by on měl roli bosse. Každopádně s naším natáčením vždy souhlasí.

    Termín: 10.11.2007
    Námět: Mesmin
    Scénář: Mesmin
    Zajištění lokace: 113kw
    Režisér: Peters
    Produkce: všichni
    Kamera: F508
    Střih: Peters
    Hudba: Sardo
    Zvuk: Peters
    Herci: 113kw, Mesmin, Ghoststalker, Peters , off-nyx:barman Známá firma - Kýťa
    Dokumentarista: JCK
    Fotograf: Ghoststalker


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam