• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIXXXParamaniac ::dont walk, go fly (also for hang-gliders)
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    KIKIMURA: asi mas pravdu, ja jen videl borce s 50kilovym monstrem na zadech pri cekani na startu jak stoji na uzkem mustku nad 50metrovym srazem a jak pri kazdem silnejsim poryvu ma co delat aby s tim do te jamy nespadnul :-)
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    UF0UN: Tak tak, přesně jak píšeš. Rozhodování ti moc nezávidím :)) Osobně kdybych nebyl pohodlný, tak asi vážně o rogalu uvažuju. Zalítáš si ve větším rozmezí podmínek, výkon nesrovnatelný. Fakt těžko říct..Zas rogalo si na záda nevezmeš :)..
    Kolik lidí učí netuším, tři se mi moc nezdá, ale možný to je, protože zájemců je málo..Poslední kurz co dělal kamarád měl dva účastníky..
    QUIP
    QUIP --- ---
    A nam zase rikali, ze kazde pristani rogala je mala letecka nehoda ;)
    Osobne bych se rozhodoval podle toho, jake mam moznosti - nemam kde skladovat rogalo, nemam ho jak prepravovat a i tech mist, kde se s nim da startovat a pristavat je min, nez s padakem... Ten padak se pri trose stesti da s sebou vzit na dovolenou i letecky s rogalem uz to asi takova sranda nebude.
    Z tohoto pohledu je u me celkem snadne rozhodovani, ale chapu, ze nekdo jiny ma jine dispozice a tak padne i jine rozhodnuti.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    jsem byl prave rozhodnuty jit do padaku, ale ted jsem se o vikendu bavil s clovekem, co rogaluje, a zacal jsem vahat
    jako plus uvadel lepsi vykon a bezpecnost
    minus je velka fyzicka narocnost vycviku, neskladnost a trochu vyssi cena. A take to, ze v CR uci rogalo 3 lidi, z toho jeden slovak :)
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    WICKPICK: no jo ale ono je tam těch nozových situací zase míň, tím že mají pevnou konstrukci. Starty a přistání si myslím jsou v pohodě, když se naučíš..Ono to je odpovídající tomu, jak rychle to umí lítat.. Mě tehdá na kurzu instruktor řekl, že kdyby sme šli na rogalo, že by měl radost, protože to je právě víc o lítání..
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    UF0UN: bez se nekam podivat jak rogalisti startujou a pristavaj. ja bych do toho asi nesel, resit nejaky nouzovy situace na rogalu asi nebude tak snadny...
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Rogalo je víc o lítání.. Křídlo je sladnější a pohodlnější - hodíš ho na záda.. Zajímavý jsou názory na bezpečnost..rogalisti moc křídla nemusej :)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    schazi se tu nekde na nychu rogalisti? Rozhoduju se mezi rogalem a padakem, tak bych si rad precetl nejake nazory na jedno i druhe.
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    KUBIS_IN: tak to jsme se asi nekde potkali :-)
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    WICKPICK: jeee tam jsem byl taky s elspeedakama, fotky nahodim co nevidet ;]
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    vikendove Bassano = luxus :-)





    TOM
    TOM --- ---
    nemáte někdo motorovou krosnu?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    WICKPICK: Jeeeeeeee, ten mluví krásnou švýcarštinou. :-)
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    Ten Maurer je fakt jakoze Magor
    http://www.youtube.com/watch?v=BFl9pkcz2_g
    KUA
    KUA --- ---
    WICKPICK: sory ja to bohuzel musim odpiskat.
    tak jed' aspon ty a pak dej report!
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    KUA: tak jak? pojedem? zejtra ma bejt celkem slusne....
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    KUA: neboj, jsem v bezpeci ;-)
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Jinak pro doplnění, ano pojistka asi půjde v polovině přepsat, nebo zrušit - nevím.. Imho podle mě zbytečná ztráta času..
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    KUA: Jasan, že je to jedno jen je nelogický aby sis pojistil křídlo a pak ho třeba v polovině pojistky prodal, stejně tak je nesmyslné mít pojištěné křídlo a pak, když si jen půjčíš křídlo od kamaráda a uděláš na něm volovinu (který ho samozřejmně pojištěné nemá) tak cálovat.. Z logiky věci mi tedy vyplývá, že normálnímu pilotovi se vyplatí pojistka na sebe.. Alespoň podle mého názoru, jinak je to samozřejmně jedno, jak píšeš. Dležité je aby byla alespoň nějaká :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam