• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIXXXParamaniac ::dont walk, go fly (also for hang-gliders)
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    TOM: ja rikal tak max 15, vic bych za to nedal spis min a je to znamej takze by mi nekecal, moc nelital, nema na to cas. Kazdopadne padak byl 5 let zabalenej v baglu, takze nevim mno.
    TOM
    TOM --- ---
    je to dost. 4 roky. já bych řekl patnáct tisíc. imho tak dva roky s tím ještě slušně polítáš. určitě bych dal na osobní dojem - jak moc šustí (už asi vůbec - spíš jestli to není extra hadr na podlahu) a i jak je čistej/špinavej... jestli se tomu čtyřicet hodin dá věřit
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    ja nevim jestli prave tak starej padak vubec vzit
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    TOM: no to se prave ptam :o) rek mi, kolik bych za to tak dal a pak se rozmysli
    TOM
    TOM --- ---
    KUBIS_IN: za kolik?
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    hele kolik tak dat za komplet Axisa Pluto z roku 2004, pre nalitano tak 40h? Vyplati se to vubec kupovat?
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    orbita..ale bylo to trochu štěstí, moc se jim na bazaru nevyskytujou..
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    KIKIMURA: a jake kridlo si kupoval?
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Imho asi nejvíc skyfly a elspeedo. Na skyfly to dá asi každej..A záleží co chceš kupovat..Co se křídla týče, tak mě se povedl i dobrý kup u výrobce..
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    s jakym PG bazarem mate nejlepsi zkusenosti? Nasel jsem inzerci na SkyFly.cz, PGBAZAR.cz, PGweb.cz a taky na webu elspeeda. Znate jeste nejake bazary, kde to vre?
    KUA
    KUA --- ---
    31. října plánujeme na Rané brigádu. Konkrétně je potřeba upravit cestu na západní straně a zlikvidovat co nejvíce křoví. Můžeme vysekat nové výhonky na startovačce i křoví pod motokrosem, což jistě ocení PG školy a rogalisté. K dispozici máme zatím tři motorové kosy a pár pilek. Další techniku dodají ochranáři, proto je potřeba toho využít. Podařilo se nám také zprovoznit Varinu. Brigády se účastní paraglidisté, rogalisté i modeláři. Pokud budete mít zájem, dejte mi prosím vědět. Pro brigádníky bude nachystána na kopci svačina, grog a ve Skleníku občerstvení a nějaké to pivko. Večer nezapomeňte na Retro Party, která proběhne v přistaveném stanu ke Skleníku
    www.rana-paragliding.cz
    K_JA
    K_JA --- ---
    osobne jsem zalozak temer pouzil jen jednou, kdyz jsem spatne zapnul pred startem speed, no mel jsem ho provleceny krz poutko zalozky a jak jsem do toho speedu ve vzduch slapnul, slysim jen jak se trha ten suchy zip, v tu chvili jsem pustil brzdicky a uz jsem po nem dole chnapal, nastesti se mi podarilo ho zachytit driv nez uletel a nafouknul se, paxem honem rychle spechal na pristavacku se zalozakem na kline misto pod prdeli.

    Vseobecne doporucuji zalozak MIT, ale NEPOUZIVAT, pokud to neni nezbytne nutne :D
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    QUIP: No to snad ani na to brždění :) Hodit si určitě špatný není. Sahat si při letu na kliku, taky dobrý (teda já mám pod zadkem) a krizovky osobně považuju téměř za nutnost...a tam se toho dá zkusit hodně...nemluvě o studiu chování křídla v režimech.. :) Aby si člověk uvědomil, že v satu se ta záložka neotevře a že by s tím chtělo něco v čas udělat... :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    Tak pouzivat ho kazdy let, to snad jedine na pristani jako brzdny padak u draksteru :o)

    Kazdopadne parkrat jsem videl hozenou zalozku a je to docela veda (spis teda cvik, ale tohle je neco, co bych cvicit nechtel). Takova spatne hozena, je jak nehozena vubec :]
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    TOM: No jo možná sme všichni objetí nepochopení významu :DDD
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    QUIP: Taky sem měl nutkání si zahrát se slovíčkama :)
    TOM
    TOM --- ---
    třeba myslel tím "nepoužívá" to, že ho nikdo neháže každý let a že se ten záložák většinou jen veze na břiše/pod zadkem .o)))

    jinak co já vím tak ho s sebou většinou nevozí jen motoroví paraglidisti - nelétají v termice a létají poměrně nízko nad zemí kde moc času na hození záložky není
    QUIP
    QUIP --- ---
    KIKIMURA: ja ho taky nepouzivam... ja ho jen vozim s sebou :o) Pouzivaji ho ti, co udelali nejakou chybu ;)

    A ted chvilku vazne - je to malej dvoukilovej chlebnik, ktery mam na brise, pro nekoho je to maly dvoukilovy kontajner nekde pod zadkem. Nicemu to zavazne neprekazi a dojde-li na nehodu, je to prave to, co muze rozhodnout mezi zivotem a smrti. Nevidim jediny rozumny duvod, nemit s sebou zalozni padak.
    Narozdil od jinych bezpecnostnich systemu (jako jsou treba bezpecnostni pasy v aute), se asi u zalozaku nenajde sporna situace, kdy by se dalo rict "kdyby tam nemel pripnutej zalozak, tak by to prezil"... tudiz to, ze mas zalozak, nema zadna negativa a v tech krajnich pripadech ti to muze zachranit zivot.
    Vzhledem k tomu, ze jsem mel moznost si hodit zalozku aspon na "lanovce" a zjistit tak, jak rychle se nafoukne, tak verim i tomu, ze se vyplati ji hodit i pouhych 50 metru nad zemi.
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Vždyť je to jediná možnost záchrany, když se něco pokazí..V autě máš taky ručku, oarašutisti taky používají.. Snad jedině při base se nepoužívá, ale tam je to tak trochu stejně fuk :)
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Fakt? Tak to slyším teda poprvé.. přijde mi to dost vtipný. Jen v článcích o závodech se můžeš dočíst o xy hozených záložkách.. Bavím se s dost lidma co lítaj a líztají na úrovni, ne jen u kopce a rok dva..a nevím o jediném co by neměl záložák..Nevím co by mě přesvědčilo o tom, že mít záložák je k níčemu. Docela by mě zajímalo, jak ti to kamarád odůvodnil. A osobně sem měl nic moc nehodu a od té doby sakra přemýšlím nad tím, abych si na ten záložák příště (doufám že nebude) vzpoměl včas..
    Imho si zatím myslím, že kamarád je v tomhle vůl :) bez urážky, třeba mě někdo dá důvod abych názor zmenil, ale zatím to na mě působí takhle.. :)
    RAGULAJA
    RAGULAJA --- ---
    KIKIMURA: Vcera jsem hodil rec s klukem, ktery lita na padaku asi 5 let a tvrdil mi, ze zalozni padak temer nikdo nepouziva, no a od ty doby mi to vrta hlavou :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam