• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIXXXParamaniac ::dont walk, go fly (also for hang-gliders)
    KUA
    KUA --- ---
    WICKPICK: neblbni dyt ja ted zhubnul, mam ted nakejch 70 kilo!!
    nerikej, ze mas min ;)

    ale samozrejme budu furt dal koukat na bazary...
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    KUA: ja bych te vzal, jenze zrovna moje ero ti bude maly :-(
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Jinak si taky myslím, že to není s tím půjčováním nejlepší nápad.. Ale třeba se s někým dohodneš :)
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    KUA: Imho padasát je na první křídlo zbytečný, koupil bych klidně něco staršího.. V9m jak vypadalo moje.. A díval bych se po gradientu, nebo mac.. A fakt bych se nebál jít i do něčeho relativně "vypráskanýho" Lítat to bude a vim jak vypadalo moje první křídlo po pár měsících. Noví bych si na to nevzal ani náhodou.. :)
    KUA
    KUA --- ---
    TOM: tak to kazdopadne "moje skola" je Mistral a tam Michal nam to i na kuruz rikal, ze vetsinou kurzikum pucuje veci dal, dokud toho nezacnou zneuzivat. Ale vetsinou za to chce nejakej blize neurcenej barter, a hlavne Michal je sice dobrej instruktor, ale viset na nem pak este dalsi roky mi nak neni zrovna prijemny, proto se takhle tady ptam na jinou alternativu.. ;)
    ale samozrejme, pokud se do toho nikomu nebude chtit, nic jinyho mi nezbyde ;)
    TOM
    TOM --- ---
    no a nejsi v kontaktu se "svojí" školou?
    mně třeba "můj" instruktor půjčil na měsíc křídlo když jsem zavětvil a poslal na opravu
    je v zájmu školy starat se o svoje kurzíky dál. jednak proto že většinou potřebují ještě dohled, a pak taky proto, že tvoří zákaznickou klientelu (výlety do zahraničí, nákup vybavení, vleky na navijáku/odvijáku, domluvené tandemy/kurzy přes známé... apod)
    nevím jak moc ochotně by se tvářili na půjčení na delší dobu, ale kyby ses nějaký den připojil k probíhajícímu kurzu, tak by se nějké křídlo navíc najít mohlo, ne?
    KUA
    KUA --- ---
    no jo, tohle vsechno si samozrejme uvedomuju. a dik za vase reakce kluci. ale prece jenom je lepsi se jednou za cas proletet na cizim, nez sedet doma a hadat se s buchtou vo tom, kdo umeje nadobi.
    no a momentalne nemam tech 50 voci na novou vybavu...
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    souhlasim, kridlo je nejlepsi fungl nove a vlastni. uz proto, ze zvykat si na cizi je k nicemu, pak az clovek poridi svoje, bude mu pripadat ze divne reaguje a vubec. neco jineho je litat na skolnim kridle, co je na to delane, pojistene, a ma uz neco za sebou, a nebo nekomu osoupavat opecovavaneho milacka. pak budes pri kazdem klesaku trnout hruzou, abys mu to nekde nerozvesil.
    TOM
    TOM --- ---
    s kámošem jsme chvíli takhle jezdili spolu a lítali s mým křídlem a... nijak jsem se o něj nebál, ale z jeho pohledu to bylo naprd - nemohl letět na přelet a bál se o něj víc než kdyby si koupil vlastní
    na které si stejně za chvíli půjčil. stejně jako já před ním .)
    naštěstí jsme měli bezúročné půjčky v rodině (já od strýce a on od otce .)), ale protože je pro mě pg priorita, tak bych šel klidně do úvěru - s tím že bych se ale víc snažil sehnat si "sponzora"

    to víte že se dá křídlo koupit jako "reklamní plocha včetně příslušenství" - tzn. že z něj živnostník/firma dostane na konci roku vrácenou DPH?
    KUA
    KUA --- ---
    dyt pisu, ze se klidne pojistim no ;) to je formalita..
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    obavam se, ze az na paraskoly kazdy pojistuje na osobu...
    KUA
    KUA --- ---
    hej hou, jaro je tady!!
    a s jarem prichazim i ja s takovym navrhem.
    do leta asi nakup padaku z financnich duvodu nezvladnu,
    a tak se chci takhle jako do plena zeptat, jestli tu neni treba nekdo (idealne z prahy), kdo nema partaka a mohli bysme vytvorti takovou symbiozu. :)) mam pilotak a auto kombika. (jen nemam pojisteni (zatim) takze uplne idealne kdyby nekdo mel pojisteny kridlo) (ale neni problem ze se pojistim ja)
    no a pak se proste dycky nekdy domluvime, svolame. sjedem na otocku nekam na Ranou nebo ruzne podle pocasi a moznosti, politame a pak zas navrat do prahy...
    ;) hm?
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    jo, klidne :). PMR 1:17 :)
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    To se někdo má .. :) Budu ti psát, když si nebudu jistej. ;)
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    ja chodim blbnout na zasadu, hodkovickou hranu, a kozakov. rasovka, tam je to trosku uz z ruky...
    a z okna vidim primo startovacku, tak jsem poridil dalekohled monokular, a primo koukakam, jak to vypada - docela useful, kdyz nejak divne fouka :).
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    TLUSTEC: To máš dobrý místo k bydlení. :) Kam jezdíš poletovat..
    Btw. docela jsem byl zvědavej na to, co ti to bude dělat v turbulencích.. Ale to by se mělo dát taky doladit, podle mě. Stejně jako je to na variu.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    vario ozkouseno na Medunu, litat se podle toho da v pohode, jen se asi ne kazdemu bude libit styl indikace, v turbulenci jak kdyz se kocky mrouskaji.
    toz to jeste nejak zlidstim, pridam solarni dobijeni a hodim do placu.

    bydlim v Turnove u kaplicky, kdyz se jede k zamku, tak kdo pujdete na vikend zudlat Kozakov, klidne se stavte, a pujcim vam aktualni verzi na ozkouseni :).
    QUIP
    QUIP --- ---
    TLUSTEC: mam Brauniger IQ One a syce jsem to nemeril se stopkama v ruce, ale vypada to, ze to po zvednuti pipa jeste asi dve sekundy, vic urcite ne.
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    RAGULAJA: Záleží odkud jsi. Někde začátkem se to tu probíralo. Školy jsou na nástěnce. Osobně bych vybíral něco co je blízko. Já si třeba dělal kurz březen, duben, což se sice zdá relativně brzo, taky jsem ho dělal dýl, kvůli počasí, ale pak jsem měl papíry a sezonu před sebou. Jinak kurzy školy vypisují od určitého datumu na základě svých zkušeností, takže si myslím, že se stačí podívat na jejich nabídku..
    RAGULAJA
    RAGULAJA --- ---
    Jaro se blíží...doporučíte mi vhodný čas na šklu paraglidingu a třeba i školu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam